Πιάστε τους φοροφυγάδες! Αλλιώς περαιώστε τον κυβερνητικό βίο σας…

Εμείς λέμε αρχίστε από το κλειστό επάγγελμα του Πρωθυπουργού!!! Κάντε στην άκρη έρχεται ο ΚΑΝΕΝΑΣ...


Γράφει ο Καφενόβιος

To ΔΝΤ δείχνει για πρώτη φορά να φοβάται πραγματικά για την υλοποίηση του διαβόητου Μνημονίου, δηλαδή για το αν «θα πάρει τα λεφτά του πίσω». Γι' αυτό και δίνει, με περισσή νευρικότητα, την «εντολή» στην Αθήνα να τελειώνει με τους φοροφυγάδες. Να στείλει κάποιους φοροφυγάδες στη φυλακή!
Η έκθεση του ΔΝΤ λέει καθαρά ότι, αν η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την περαιτέρω αύξηση των φόρων και τη μείωση των δαπανών τα επόμενα χρόνια, πρέπει να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Ετσι, αφαιρείται από την κυβέρνηση οποιοδήποτε πρόσχημα να αναζητήσει έσοδα είτε από επιβολή νέων φόρων είτε, πολύ περισσότερο, από την περαιτέρω περικοπή των εισοδημάτων. Ο δρόμος είναι ένας και της τον υποδεικνύουν τα στελέχη του ΔΝΤ. Το σπορ της φοροδιαφυγής πρέπει να τελειώσει.
Η ανίκανη κυβέρνηση, που διάγει το έτος του…μέλιτος με τον θατσερισμό δεν μπορεί να οργανώσει στοιχειωδώς τους εισπρακτικούς μηχανισμούς για να  «μαζέψουν τα λεφτά» για το κράτος! Και καταφεύγει στο μέτρο της περαίωσης, για να εισπράξει, έστω ολίγα, χρεωστούμενα δισεκατομμύρια για να κλείσει την «τρύπα» του προϋπολογισμού. Τι .........
περαιώνει όμως; Τον έλεγχο που δεν έγινε; Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για εξαγορά της απαλλαγής από τον φορολογικό έλεγχο.
Η περαίωση κάνει το ίδιο ακριβώς με τη φοροδιαφυγή. Όσο περισσότερο εισόδημα έχεις κρύψει, τόσο πιο ωφελημένος είσαι με την περαίωση.
Είναι η μέθοδος επιβίωσης του πελατειακού κράτους σε βάρος των έντιμων πολιτών. Αντί οι κρατικές υπηρεσίες να κάνουν μεθοδικά και με ακεραιότητα τον έλεγχο έχει εγκατασταθεί η νοοτροπία του μη ελέγχου ή του ελέγχου με εκβιασμούς για να εισπράττονται μίζες.
Η περαίωση είναι η χαρά του φοροφυγά. Και η πλήρης απαξίωση του συνεπούς φορολογούμενου.
Τότε προς τι οι υπηρεσίες εισπράξεως ; Προς τι οι φορολογικές δηλώσεις ; Προφανώς για να πληρώνουν διπλά οι έντιμοι και να πληρώνουν ασήμαντα ποσά οι απατεώνες.
Η κυβέρνηση αποδέχτηκε όλες τις εντολές της τρόικας, που φόρτωσαν με βάρη μισθωτούς και συνταξιούχους. Καιρός να κάνει πράξη την μοναδική σωστή οδηγία της: Πιάστε τους φοροφυγάδες!

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 9/17/2010 02:07:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Πιάστε τους φοροφυγάδες! Αλλιώς περαιώστε τον κυβερνητικό βίο σας…"

Leave a reply