Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ ΣΤΗ ΔΕΘ!!!

Ο Πρωθυπουργός άρχισε την ομιλία του αναφέροντας το έργο!!! που έχει κάνει η κυβέρνησή του στους 11 πρώτους μήνες.
(Μάλλον τα πήρε από το συνημμένο μνημόνιο Μπουρδολογίας)

"Για όσα καταφέραμε τους τελευταίους μήνες τα καταφέραμε μαζί.  (εδώ γελάμε!!!)  Η Ελλάδα είμαστε όλοι εμείς (μπράβο εξέλιξη!!). Και όπως μαζί καταφέραμε να σώσουμε την πατρίδα μας (μπράβο μας!!) από τη χρεοκοπία, μαζί θα καταφέρουμε και να την αλλάξουμε ριζικά. Να τη βγάλουμε οριστικά από την κρίση".

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως δεν πρόκειται να υπολογίσει το πολιτικό κόστος και επεσήμανε πως δίνει καθημερινά μάχη για την επιβίωση της Ελλάδας. "Η μάχη αυτή δεν είναι μάχη που θα κερδίσει ή θα χάσει ο πρωθυπουργός ή η κυβέρνησή του. Αυτή τη μάχη ή θα την κερδίσουμε όλοι μαζί ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί (εσείς ναι εμείς γιατί? μαζί αποφασίζαμε τόσο καιρό? μαζί κλέβαμε????). Το μήνυμα απόψε είναι μήνυμα συλλογικής προσπάθειας, συλλογικής ευθύνης, συλλογικής απόφασης να αναμορφώσουμε τη χώρα".

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στις διαρθρωτικές αλλαγές που θα προχωρήσει μέχρι το τέλος του χρόνου και εξήγγειλε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών από 24% σε 20% από το 2011.

"Σήμερα δίνουμε ώθηση στην επιχείρηση που λειτουργεί και προσπαθεί να επιβιώσει επιταχύνοντας τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών από το 24% στο 20% σε έναν χρόνο από το 2011. Ένα ισχυρό κίνητρο για επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα".

Η Ελλάδα είναι μία χώρα με πολλά πλεονεκτήματα, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από όλους για την ελληνική οικονομία και εμφανίστηκε αποφασισμένος να βάλει τέλος στη διαφθορά και στην ανομία που υπάρχουν στον δημόσιο τομέα.

"Για να τα καταφέρουμε πρέπει να σταματήσουμε να λέμε μία φράση, "δεν γίνεται".  Γύρω από αυτήν την αφοριστική φράση χτίσαμε(μήπως τον κτίσατε εσείς οι παλαιοπλιντικάντιδες για να κάνετε τις λαμογιές σας?) έναν κόσμο γραφειοκρατίας και εξουσιολαγνείας. Γίναμε η χώρα που δεν γίνεται και εδώ μέσα πνίξαμε (ναι μας τα πνίξατε!!!) τα όνειρα και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς".

Απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε παροχή λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν θέλω να δώσω μεγάλες υποσχέσεις αλλά και αναγνωρίζω και κατανοώ τις δυσκολίες που περνάνε οι χαμολοσυνταξιούχοι. Θα ζητήσω από τον υπουργό Οικονομικών και πάντα ανάλογα με την πορεία των εσόδων να κάνει ό,τι καλύτερο, ώστε να βοηθηθούν οι χαμολοσυνταξιούχοι τον χειμώνα αυτό".

Για νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ φορολογούμενου και κράτους έκανε λόγο στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός. Τόνισε ότι θα πρέπει να κλείσουν όλες οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια. "Να βάλουμε τέλος στο καθεστώς του εκβιασμού αλλά και τέλος στο καθεστώς του λαδώματος στον έφορο και στη φορολογική απάτη. Θα είναι η πρώτη φορά που θα κλείσουμε οριστικά τη σχέση μας με το παρελθόν. Με αυστηρό πόθεν έσχες (για αρχίστε από τον ευατό σας γiα να δούμε τι θα γίνει!!!), με μια αυστηρή αλλά έντιμη σχέση φορολογικού συστήματος και φορολογούμενου. Θέλω να φτάσουμε εκεί, όπως και σε άλλες χώρες, όπου ο φορολογούμενος θέλει και είναι περήφανος για τον φόρο που πληρώνει".

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου για την έξοδο της χώρας από την κρίση. "Είμαστε εδώ για να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα από εδώ που φτάσαμε. Το "δεν γίνεται" να το κάνουμε "ναι, γίνεται". Με απόλυτη αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις και τις δυνατότητές μας ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Με σιγουριά θα αλλάξουμε το δημόσιο και κάθε υπηρεσία του για να κάνει τη δουλειά του με αποτελεσματικότητα χωρίς σπατάλη και χωρίς διαφθορά (βάλτε πρώτα μέσα κάνα δικό σας που ομολόγησε ότι λαδώθηκε / διακίνησε μαύρο χρήμα, Μαντέλης, Τσουκάτος, κλπ..)  και να προσφέρει στον πολίτη με την προθυμία και τον ζήλο που μας αξίζει. Μια δημόσια υπηρεσία που στα χείλη της ακούγεται η φράση "ναι γίνεται". Κι αυτόν τον αγώνα θα τον κερδίσουμε".


ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ
Κυρίες και Κύριοι

η πραγμάτωση των στόχων που έχουμε θέσει

μας επιβάλλει να αναλύσουμε πολύ προσεκτικά και συνειδητά

τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες και τα θεσμικά πλαίσια

Από την άλλη πλευρά

η έκταση και η μέθοδος διαμόρφωσης των στελεχών

παίζουν σημαντικό πόλο για να καθορίσουμε

τους άξονες μιας μελλοντικής πορείας

Και ταυτόχρονα

η σταθερή άνοδος στην ποιότητα και την ποσότητα των προσπαθειών

μας υποχρεώνει να προσδιορίσουμε καινά καθορίσουμε

ένα γενικότερο σύστημα πλατειάς συμμετοχής

Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει ότι

η παρούσα δομή του συστήματος αυτού

μας βοηθάει να προετοιμάσουμε καινά αφομοιώσουμε

τις νέες τάσεις και κατευθύνσεις απέναντι στην πρόκληση των καιρών

Κατά τον τρόπο αυτό

ένα νέο μοντέλο πολύπλευρης δράσης

εγγυάται την ευρύτερη δυνατή απήχηση ώστε να επεξεργασθούμε

τις νέες συνιστώσες και συντεταγμένες

Η καθημερινή πρακτική έχει αποδείξει ότι

η ανάπτυξη της ποικιλόμορφης δραστηριότητας

συμβάλλει με τρόπο αποφασιστικό στο να σηματοδοτήσει

τις βάσεις μιας προοδευτικής μετεξέλιξης

Περιττεύει να υπογραμμίσω την σημασία αυτών των στοιχείων διότι

η αδιάκοπη προσήλωση μας στην πρακτική της τεκμηρίωσης και της ενημέρωσης

βοηθάει αποφασιστικά στην προσπάθεια να στερεώσουμε

ένα δυναμικό σύστημα αντιμετώπισης των νέων μεγάλων απαιτήσεων του καιρού μας

Η πολύμορφη και πλούσια εμπειρία, αλλά και

το δυνάμωμα και η επέκταση των δομών

μας δίνουν σε μεγάλο βαθμό την ευχέρεια να εκτιμήσουμε

τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την επιτάχυνση του έργου μας

Η επιμέλεια της οργάνωσης και προπάντων

η πλατιά συμμετοχή των λαϊκών μαζών στις σχετικές επεξεργασίες

αποτελούν μια πολύ σημαντική βάση για

τις διάφορες μορφές ενίσχυσης της επιρροής μας


Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 9/12/2010 11:07:00 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ ΣΤΗ ΔΕΘ!!!"

Leave a reply