Χαιρετίζει το ναι των Τούρκων ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

 
Το 52% που είπε το ΝΑΙ, άραγε θα επιτρέψει στον Τούρκο Π/Θ να προχωρήσει δυναμικά και να κάνει μεταρρυθμίσεις που να "σπρώξουν" τη χώρα προς την ευρωπαϊκή της πορεία? Εάν ναι αυτό θα ωφελήσει και τη χώρα μας γιατί θα μειωθούν οι αμυντικές μας δαπάνες, αλλά βέβαια ποτέ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την προς δυσμάς πάντα  κίνηση των τουρκικών φύλων με την υψηλή γεννητικότητα τα οποία είναι δυνατόν σε βάθος χρόνου να αλλοιώσουν οριστικά την εθνολογική μας σύνθεση!!! Το παρακάτω δημοσίευμα απο τοzougla.gr.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία δίνει στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ευκαιρία να συνεχίσει με πιο θαρραλέα και γρήγορα βήματα το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα δικαιώματα των μειονοτήτων, στις σχέσεις καλής γειτονίας αλλά και να συμβάλει αποφασιστικά στην επίλυση του Κυπριακού.
Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι ο λαός της Τουρκίας έκανε μια ξεκάθαρη επιλογή και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα, ότι υποστηρίζει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν θέσει ο πρωθυπουργός Ερντογάν και η κυβέρνησή του.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ακόμη ότι με την απόφασή του ο λαός της Τουρκίας επιβεβαίωσε τη δέσμευση για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Όπως δήλωσε ακόμη ο Δημήτρης Δρούτσας, η Ελλάδα επιθυμεί να δει μια σταθερή Τουρκία με ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, τονίζοντας ότι είναι καιρός η ΕΕ να στείλει εκ νέου ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, ώστε να επιβεβαιωθεί η ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος και ότι στόχος παραμένει η πλήρης ένταξη, υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι η Τουρκία θα πληροί όλα τα απαιτούμενα κριτήρια και τους όρους, όλες τις υποχρεώσεις έναντι της ΕΕ και όλων των κρατών - μελών της.

Posted by mpalakia on 9/13/2010 05:02:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Χαιρετίζει το ναι των Τούρκων ο Έλληνας ΥΠΕΞ."

Leave a reply