Στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών ηλεκτρονική λίστα με χιλιάδες καταθέτες εξωτερικού!!

Πάλι τους μικροκαταθέτες θα πιάσουν. Τα αστέρια της φοροδιαφυγής όπως πάντα είναι αόρατα!!!

Το ΔΝΤ, αφού διαπίστωσε ότι οι συνταγές του οδηγούν σε ύφεση, σε πληθωρισμό και σε κίνδυνο να μην πάρει ούτε το ίδιο ούτε τα κράτη της ΕΕ τα χρήματά τους από την Ελλάδα, λέει προς την Κυβέρνηση του Μνημονίου: «Βάλτε όλους τους φοροφυγάδες φυλακή»..  

Τώρα ναι όλοι οι φοροφυγάδες φοβισμένοι Έλληνες θα σπεύσουν να
 καταβάλουν τα οφειλώμενα στο κράτος.

Πόσο βαθειά νυχτωμένοι είναι οι άνθρωποι!!

Ηλεκτρονική λίστα με στοιχεία για καταθέσεις και τόκους που πήραν τα προηγούμενα χρόνια περίπου 100 χιλιάδες Έλληνες με τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, βρίσκεται ήδη στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, η συγκεκριμένη λίστα αποτελεί προϊόν επίσημης συναλλαγής των Αρχών με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα 70 CD περιέχουν, ανάλογα με τη χώρα, από λίγα έως χιλιάδες ονόματα καταθετών. Για παράδειγμα το υλικό που εστάλη από τη Νορβηγία αναφέρει ότι στη συγκεκριμένη χώρα υπάρχουν 15 Έλληνες καταθέτες, την ώρα που τα ονόματα από τράπεζες της Κύπρου, της Ελβετίας και του Λουξεμβούργου είναι χιλιάδες.

Πάντως, τα στοιχεία της ηλεκτρονικής λίστας έχουν ήδη αξιοποιηθεί σε αρκετές περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, το σύστημα Taxis γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα στη ΔΟΥ Γλυφάδας τα ονόματα 15 φορολογούμενων, οι οποίοι δεν είχαν δηλώσει τόκους καταθέσεων.

Οι πολίτες κλήθηκαν στην Εφορία και αποδέχθηκαν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους 50 χιλιάδων ευρώ. 

Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η συγκεκριμένη λίστα σε συνδυασμό με το νέο σύστημα τεκμηρίων διαβίωσης και το καθολικό «πόθεν έσχες» θα συμβάλει στην αύξηση των εσόδων από την άμεση φορολογία.

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 9/19/2010 10:23:00 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών ηλεκτρονική λίστα με χιλιάδες καταθέτες εξωτερικού!!"

Leave a reply