Σκάνδαλο και μίζες-μαμούθ, με την Deutsche Telekom που αγόρασε τον ΟΤΕ!..

Από τον Θανάση Λεπίδη

Η γερμανική Deutsche Telekom αγόρασε ως γνωστόν το 2008 -και με τη ΝΔ στην κυβέρνηση- τον ΟΤΕ, με την απόκτηση ποσοστού πλειοψηφίας.
Σήμερα στη Γερμανία αποκαλύφθηκεένα φοβερό θέμα που είναι σκάνδαλο αλά Siemens με την Deutsche Telekom και τις δραστηριότητες της στη Νοτιανατολική Ευρώπη. Το θέμα φέρνει πρώτο στην ελληνική δημοσιότητα τοPress-gr (που είναι πάντα πρώτο στις μεγάλες και σοβαρές αποκαλύψεις)...
Τι συνέβη;
Στις 31 Αυγούστου -πριν από δύο εβδομάδες δηλαδή- έκαναν έφοδο στο γραφείο και το σπίτι του Ρενε Ομπερμαν, που είναι διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom από το Νοέμβριο του 2006, περίπου 70 εισαγγελείς και στελέχη της οικονομικής αστυνομίας και τα έκαναν  φύλλο και φτερό. Το ίδιο συνέβη στα γραφεία και τα σπίτια περίπου άλλων δέκα στελεχών της Deutsche Telekom.
Η έφοδος έγινε στο πλαίσιο μυστικής έρευνας την οποία έχει...
 ξεκινήσει η Υπηρεσία Ασφαλείας  της Αμερικάνικης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς(«SEC») και η οποία αφορά τις δραστηριότητες της Magyar Telekom στηvΟυγγαρία,, το συντριπτικό ποσοστό  της οποίας, σε επίπεδο 80%, ανήκει στην Deutsche Telekom. 
Με "όχημα" την Magyar Telekom η Deutsche Telekom είχε προχωρήσει στη διεκδίκηση και εξαγορά περιφερειακών μονοπωλίων στις τηλεπικοινωνίες στην περιοχή των Βαλκανίων και συγκεκριμένα στα Σκόπια και το Μαυροβούνιο.
Η έρευνα αφορά λοιπόν τεράστιες μίζες που δόθηκαν, πριν από μια περίπου πενταετία, σε αξιωματούχους των συγκεκριμένων μονοπωλίων για τις εξαγορές αυτές. Σε μια από τις περιπτώσεις ερευνάται μάλιστα και τυχόν εμπλοκή Ελλήνων ιδιωτών.
Επειδή πάντως λίγα χρόνια αργότερα η Deutsche Telekom απέκτησε με τον γνωστό τρόπο και τις ευλογίες της τότε κυβέρνησης τον έλεγχο του ΟΤΕ, θα έχει ενδιαφέρον να φανεί αν θα ανακύψει και ελληνική διάσταση στο σκάνδαλο.
Το σίγουρο είναι ότι η γερμανική εταιρεία που κατέχει τον ΟΤΕ ελέγχεται αυτή τη στιγμή για σκάνδαλο με μίζες, ενδεχομένως πολύ μεγαλύτερο και ευρύτερο από αυτό της Siemens.
Επίσης πρέπει να σημειώσω ότι και το σκάνδαλο της Siemens αποκαλύφθηκε ύστερα από έφοδο εισαγγελέων και αστυνομικών στα γραφεία της εταιρείας λόγω έρευνας που ζήτησε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης...
Η έφοδος στους χώρους του Ρενε Ομπερμαν και των άλλων έμεινε μυστική για δύο εβδομάδες. Την  αποκάλυψε χθες το γερμανικό περιοδικό "Οικονομική Εβδομάδα" και την αναπαρήγαγε το "Σπήγκελ"...


http://press-gr.blogspot.com

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 9/18/2010 01:14:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Σκάνδαλο και μίζες-μαμούθ, με την Deutsche Telekom που αγόρασε τον ΟΤΕ!.."

Leave a reply