Είναι οι στρατιωτικοί εργαζόμενοι ή όχι; Γιατί θα τρελαθούμε τελείως!


Ο κ. Ιωάννης Τέντες εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εισηγήθηκε στην ολομέλεια, να μην επιτραπεί ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις, με την αιτιολογία, άκουσον άκουσον, ότι θέτει σε κίνδυνο την έννοια της στρατιωτικής πειθαρχίας!

Ο κ. Τέντες με αυτή του την στάση προσπαθεί να αφήσει τους στρατιωτικούς ως τους μοναδικούς εργαζόμενους στην Ελλάδα που δεν έχουν το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι όπως όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι.

Δύο τινά συμβαίνουν με αυτή την απόφαση. Είτε 
1. Το Σύνταγμα της Ελλάδος γράφεται στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και μαζί το άρθρο 23 που διασφαλίζει την συνδικαλιστική ελευθερία όλων των εργαζομένων, είτε
2. Οι στρατιωτικοί δεν θεωρούνται κατά τον κ. Τέντε εργαζόμενοι.

Στην πρώτη περίπτωση τα πράγματα είναι απλά και περιγράφονται στο τελευταίο άρθρο του Συντάγματος. Στην δεύτερη όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αν οι στρατιωτικοί δεν θεωρούνται εργαζόμενοι τότε πρέπει να βγουν από αυτή την κατηγορία και να μην ισχύουν για αυτούς τα ασφαλιστικά, το ενιαίο μισθολόγιο και όλα τα άλλα που ισχύουν για τους υπόλοιπους εργαζόμενους..

Αλλά μάλλον η εκάστοτε Πολιτεία μετακινεί τους στρατιωτικούς κάθε φορά όπως την συμφέρει. Στον νόμο του ασφαλιστικού είναι εργαζόμενοι και πάνε στα 60 αλλά στον συνδικαλισμό είναι ''στρατιωτικοί'' που πρέπει να έχουν πειθαρχία.

Συγνώμη αλλά η λογική της πειθαρχείας ισχύει για όλους τους κλάδους και με αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε να καταργηθεί ολόκληρος ο συνδικαλισμός. Γιατί αλλιώς που θα πάει η πειθαρχεία στα σχολεία, τα νοσοκομεία και τις δημόσιες υπηρεσίες; Εκτός και αν η πειθαρχεία, σε αυτή την κοινωνία της παράνοιας, ισχύει μόνο για τους στρατιωτικούς..

Υ.Γ Να καταργηθεί άμεσα ο συνδικαλισμός στην αστυνομία. Γι 'αυτό είναι τόσο χαλαροί και απείθαρχοι!


Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 2/18/2011 05:50:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

3 σχόλια for "Είναι οι στρατιωτικοί εργαζόμενοι ή όχι; Γιατί θα τρελαθούμε τελείως!"

 1. ΚΥΡΙΟΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ. ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ. Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ "ΕΙΔΙΚΩΝ" ΔΥΝΑΜΕΩΝ" ΤΗΣ") ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ. ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΔΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ Ε.Υ.Π ΟΠΟΥ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ "ΔΙΑΤΑΣΕΙ" ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΗ" ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ, ΟΥΤΕ ΚΟΙΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ. ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΟΛΟΙ, ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ.

  Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΑΥΣΤΗΡΗ ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΡΑΓΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

  ΟΡΘΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΡΑΞΕ Ο κ. ΤΕΝΤΕΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΙΣΧΥΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ, ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ.

  ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΣΥΓΧΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΚΡΑΙΩΝ ΒΑΥΚΑΛΙΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑΣ" ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ
  ΚΟΥΡΗΤΗΣ,
  ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΙΣΧΥΣ
  http://isxys.blogspot.com/

  Υ.Γ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΓΡΑΠΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΙΣΧΥΣ.(isxys.hellas@gmail.com)

 2. Λυπάμαι αλλά όταν κάποιος/οι (αρκετά υψηλόβαθμοι) αγωνίζονταν το 1989-1991 για συνδικαλισμό στο Στρατό, οι ίδιοι οι συνάδελφοι τους ‘τσάκισαν’.
  Τώρα γιατί ‘σκούζουν’;;;

 3. Αφού δεν τολμάτε να αναρτήσετε σχόλια που δεν υβρίζουν κανένα αλλά δεν σας εξυπηρετούν είσαστε ‘κότες’.
  Μη λέτε ‘καναπεδάτους’ τους υπόλοιπους, εσείς είσαστε χειρότεροι.
  Σας διαγράφω ως αναγνώστης.

Leave a reply