Είμαστε λιγότερο ανταγωνιστικοί και από την Ρουάντα!Ανταγωνιστικότητα μηδέν για την ελληνική οικονομία. Τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, περιγράφουν γλαφυρά την δραματική κατάσταση τη ελληνικής οικονομίας.
Κυριολεκτικά τριτοκοσμική είναι η κατάσταση και μάλιστα τείνει να επιδεινωθεί.


Πιο κάτω και από την Ρουάντα
Η χώρα μας έχει πιάσει πάτο, (83η θέση από 71η πέρυσι), πίσω από χώρες όπως η πΓΔΜ, η Μποτσουάνα και η Ρουάντα.
Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε, γεγονός που εξηγείται “από την δραματική επιδείνωση των μακροοικονομικών της μεγεθών, το ιδιαίτερα κακό θεσμικό πλαίσιο και την ανεπάρκεια της λειτουργίας της αγοράς της”, όπως εξηγούν οι συντάκτες της έκθεσης.


Ιδιαίτερος λόγος γίνεται επίσης και για τη διαφθορά και την κακή ποιότητα των στατιστικών στοιχείων που παρέχει η χώρα μας, αλλά και για την ανελαστικότητα των εργασιακών σχέσεων. Ωστόσο, υπάρχουν και θετικά στοιχεία που ενδεχομένως να τη βοηθήσουν να ξεπεράσει την κρίση, όπως το “άρτια καταρτισμένο εργατικό της δυναμικό, το οποίο είναι σε θέση να προσαρμοστεί στις νέες τεχνολογίες και σε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της παραγωγικότητάς του”.  


'Ασχημα είναι τα μαντάτα και για την αμερικανική οικονομία η οποία έχει πλέον υποχωρήσει στην τέταρτη θέση της διεθνούς κατάταξης.  Ενώ επί χρόνια οι ΗΠΑ αξιολογούνταν ως η ανταγωνιστικότερη οικονομία στον κόσμο από το WEF, πέρυσι την ξεπέρασε η Ελβετία. Φέτος, την ξεπέρασαν και η Σουηδία και η Σιγκαπούρη. Ακολουθεί στην πέμπτη θέση η Γερμανία, ενώ όλες οι Σκανδιναβικές χώρες φιγουράρουν στην πρώτη δεκαπεντάδα.


newsit.gr

Posted by mpalakia on 9/09/2010 03:37:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Είμαστε λιγότερο ανταγωνιστικοί και από την Ρουάντα!"

Leave a reply