ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ?Η αρπαγή του 35 -40% από τους μισθούς και συντάξεις των Ελλήνων Πολιτών,  η δραματική αύξηση του κόστους ζωής με την επιβολή δυσβάστακτων φόρων (ιδίως, αύξηση ΦΠΑ ειδών πρώτης ανάγκης στο 23% - εξίσωση τιμής πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης, διπλασιασμός της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και εισιτηρίων, κλπ), και η ανεργία αν συνεχισθούν επί μακρόν, δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτά από τον ελληνικό λαό χωρίς αντιδράσεις και μαζικές κινητοποιήσεις, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσουν στην καλύτερη περίπτωση στην κατάρρευση του υφισταμένου πολιτικού συστήματος και στην χειρότερη, την οποία και απευχόμαστε, στην πρόκληση επεισοδίων τα οποία με τη σειρά τους και αναλόγως της έκτασής των είναι πού πιθανό να οδηγήσουν σε εμφύλιο σπαραγμό.   

Η περιγραφόμενη κατάσταση φαντάζει εφιαλτική πλέον, όσο πλησιάζει η Άνοιξη και η χώρα μας δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει τα δάνεια, τα χρήματα των οποίων "τσέπωσαν" τα διάφορα "λαμόγια" της πολιτικής και οι διάφοροι διαπλεκόμενοι τυχάρπαστοι μαζί τους (διευθυντές διαφόρων οργανισμών – νοσοκομείων – ιδρυμάτων, προμηθευτές, κατασκευαστές, διευθυντές ΜΜΕ, κομματικοί ταγοί κλπ).

Η κρίση θα γίνεται όλο και ποιο αισθητή στη χώρα μας, καθώς ενώ γίνονται διαρκώς περικοπές στα εισοδήματα των πολιτών, τα χρήματα που συγκεντρώνονται δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα αφού το υφιστάμενο πολιτικό κατεστημένο συνεχίζει να σπαταλά υπέρογκα ποσά για την συντήρησή του, π.χ.
  11 εκατ. ευρώ επιπλέον επιχορήγηση των κομμάτων.
  25 επιπλέον δις ευρώ προς τις τράπεζες.
  Εκατομμύρια ευρώ για τους συμβούλους και τους γνωστούς του σοσια ληστή Π/θ.
  Πακτωλό χρημάτων για τους υπαλλήλους των υπουργείων απλά για να κάνουν τη δουλειά τους.
  Αμέτρητα ευρώ για τη συμμετοχή των Βολευτών σε διάφορες συνεδριάσεις και άσκοπα ταξίδια στο εξωτερικό. 
  Χρήση Ε/Π από κυβερνητικά στελέχη για τις μετακινήσεις τους.
  Εκατομμύρια ευρώ προς τους ημετέρους για αχρείαστες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  Υπέρογκα ποσά για την επιδότηση διαφόρων ΜΚΟ - αποτυχημένων καλλιτεχνών και διαφόρων θεατρικών και μη θιάσων, κλπ).
  Χιλιάδες ευρώ για φιέστες για ανακοίνωση των μέτρων, για επετείους κόμματος, για ανακοίνωση υποψηφίων δημοτικών εκλογών.  

Δεν υφίσταται σοβαρός και υλοποιήσιμος σχεδιασμός για:
  Στρατηγικός σχεδιασμός για Ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας.
  Μείωση της σπατάλης από το πολιτικό σύστημα, το δημόσιο και το σύστημα υγείας.
  Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
  Πάταξη της διαφθοράς. 
  Αξιοποίηση (όχι πώληση) της δημόσιας περιουσίας.
  Εξυγίανση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ.
  Βελτίωση των υποδομών για αύξηση του τουρισμού.
  Ισορροπημένη μεταναστευτική πολιτική.
  Είσπραξη φόρων – ΦΠΑ από επιχειρήσεις, καταστήματα κέντρα διασκέδασης κλπ, πλήρης μηχανογράφηση της εφορίας και των άλλων εισπρακτικών υπηρεσιών.
  Επιστροφή των κλαπέντων χρημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των μιζών, από τους γνωστούς αγνώστους.
  Κάθαρση με αποκάλυψη και τιμωρία των υπευθύνων των διαφόρων σκανδάλων, χωρίς νομικά και "νομικίστικα" κωλύματα, για την ικανοποίηση "του κοινού περί δικαίου αισθήματος".
  Αλλαγή του νόμου Περί Ευθύνης Υπουργών, το Πόθεν Έσχες και το Νόμο για τη Βουλευτική Ασυλία.
  Πιστή εφαρμογή των νόμων με αναβάθμιση του δικαστικού συστήματος.
  Μείωση της κοινωνικής αδικίας και ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών.
  Σωστή και με σταθερή εθνική εξωτερική πολιτική.
  Σωστή Παιδεία, υγιή Αθλητισμό και  αξιόπιστο σύστημα υγείας.

Τα πολιτικά κόμματα συνεχίζουν χωρίς δισταγμό να ικανοποιούν την πλεονεξία τους παρανομώντας, ως συνήθως, σαν να μην αντιλαμβάνονται τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα και ουδέποτε επιδιώκουν την κοινή ωφέλεια με νόμιμα μέσα όπως θα έπρεπε.

Το Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α, ως κίνημα των απλών πολιτών είναι ανοικτό προς όλους για κατάθεση απόψεων και ιδεών για τη σύνταξη και ανακοίνωση ενός υλοποιήσιμου και βιώσιμου σχεδίου για ριζική αντιμετώπιση / εξάλειψη των παθογενειών του σημερινού πολιτικού , οικονομικού, πολιτιστικού  συστήματος / κατεστημένου.  
 
 
   Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 9/05/2010 04:36:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ?"

Leave a reply