Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.

Αντί οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης να βγουν και να ζητήσουν συγγνώμη για τα όσα βιώνουν εξαιτίας τους οι φαντάροι στα Κέντρα Εκπαίδευσης, «ζητάνε τα ρέστα», για να χρησιμοποιήσουμε τη λαϊκή ρήση.
Πρόσφατα καλούσαμε τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν θέση και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις .....
φήμες αύξησης θητείας από αξιωματικούς σε μονάδες και Υπηρεσίες Στρατολογίας σε όλη την Ελλάδα, που προειδοποιούσαν δήθεν τους υπό κατάταξη νέους, να τρέξουν το συντομότερο να υπηρετήσουν!
Η σιγή του ΥΠΕΘΑ και το εύρος των φημών, πάντα από αξιωματικούς και Στρατολογία, έκανε πολλούς να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο φημών, με στόχο να «ψαρώσουν» οι νέοι, να καταταγούν μαζικά, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα επάνδρωσης των στρατιωτικών σχηματισμών.

Τα αποτελέσματα τα ζούμε τώρα, με τις άθλιες συνθήκες σίτισης, στέγασης, υγιεινής που περιγράφουν οι καταγγελίες φαντάρων από το Κέντρο Εκπαίδευσης Καλαμάτας. Και όχι μόνο.

Προσέξτε: περίμεναν για κατάταξη 480 και τελικά προσήλθαν εξαιτίας των φημών 820!

Μετά από όλες αυτές τις δραματικές συνέπειες της κεντρικά σχεδιασμένης επιχείρησης παραπλάνησης της νεολαίας ο υπουργός Μπεγλίτης, δηλώνει από το βήμα της βουλής: «δεν υπάρχει θέμα αύξησης της θητείας παρά τα διάφορα που ακούγονται στο πλαίσιο μιας κατασκευασμένης, συνειδητής ή ασυνείδητης, παραπληροφόρησης. Όχι, δεν έχουμε καμία πρόθεση να αυξήσουμε τη θητεία».

Επίσης, στο πλαίσιο της διακομματικής φάρσας, ο υπουργός ασκεί κριτική στη ΝΔ γιατί «προχώρησε στη μείωση της θητείας μόλις έναν μήνα πριν από τις εκλογές του 2009, για προεκλογικές σκοπιμότητες. Η μείωση χωρίς μελέτη και προετοιμασία μας έχει οδηγήσει σε πολύ σοβαρά προβλήματα».

Εμείς εντοπίζουμε όχι μόνο εμφανή προβλήματα της μνήμης του Υπουργού Μπεγλίτη, αλλά και έντονα προβλήματα συνεννόησης και συντονισμού με τον πολιτικό του προϊστάμενο, Ευ.Βενιζέλο. Να θυμίσουμε στον Π.Μπεγλίτη, ότι πριν λίγους μήνες ο Ευ.Βενιζέλος, επίσης από το βήμα της βουλής, είχε πρώτος διαβεβαιώσει ότι η θητεία δεν πρόκειται να αυξηθεί. Τα κενά θα καλύπτονταν με την πρόσληψη χιλιάδων Επαγγελματιών και το κλείσιμο δεκάδων άχρηστων στρατοπέδων.
ίποτε από αυτά δεν έγινε. Τα στρατόπεδα δεν κλείνουν γιατί το ΠΑΣΟΚ φοβάται το πολιτικό κόστος στις επερχόμενες εκλογές, αλλά και γιατί ετοιμάζει τα νέα Βατοπέδια του «χακί real estate». Επίσης, το ΠΑΣΟΚ κινείται σχεδιασμένα να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο την νεολαία. Εκτιμώντας ότι η αντεργατική πολιτική του και το αντικοινωνικό Μνημόνιο ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-Ε.Ε. θα αυξήσουν την Ανεργία των νέων (ήδη στις ηλικίες 18-30 ξεπερνά το 30%) και τα εργατικά αδιέξοδα, σχεδιάζει τη νέα γενιά των μισθοφόρων.

Τι μας αποκαλύπτει; «Ένας από τους τρόπους για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση είναι ο νέος θεσμός του Ειδικού Εφέδρου Οπλίτη που ετοιμάζεται: οι νέοι, μετά την απόλυσή τους, θα μπορούν να μένουν από 6 μήνες έως 3 χρόνια στο Στράτευμα έναντι σημαντικής χρηματικής παροχής».

Αναφέρεται στους νέους Μισθοφόρους Part Time, με οικονομικό κίνητρο τα 480 ευρώ, χωρίς Μισθό και χωρίς Εργασιακή Σχέση, που εγκαινιάζουν μέσα στο πιο σκληρό πυρήνα του κράτους, τη θεσμοθέτηση του νέου εργασιακού μοντέλου: ο εργαζόμενος χωρίς κανένα δικαίωμα, που θα επεκταθεί στο σύνολο του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Η αναγκαιότητα ανάπτυξης Μαζικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό είναι Μονόδρομος.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 9/10/2010 04:34:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ."

Leave a reply