Μία Μπατζελή όσο…100 Νταλάρες.


Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη

ΓΙΟΣ ρεμπέτη ο κ. Γ. Νταλάρας κι έκανε το μπουζούκι χρήμα και «δόξα». Επιμελώς χαμηλών τόνων, για τη δουλειά του και μόνο. Με εκατομμύρια στις τσέπες από επιδοτούμενες συναυλίες (τι κακοποίηση του όρου!) κι απ’ τη τσέπη (νεο)ελλήνων που, στην πλειοψηφία τους, εκστασιάζονται με την πενιά.
ΚΑΙ εταιρεία βρήκε και σύζυγο «εναρμονισμένη» με τα.....
κέρδη του. Τα πράγματα κύλησαν…
φυσιολογικά. Βουλευτής η κα Άννα, υπολογισμένα λαϊκός τροβαδούρος ο Γιώργος, χωρίς να’ χει μετρήσει γι αυτόν το «εβραία». Ωστόσο, εμείς στρέψαμε και σε άλλες τη ματιά (Δαμανάκη-ευρωβουλευτή, Χριστοφιλοπούλου…) και βγάλαμε το συμπέρασμα πως ο διεθνής σιωνισμός κρατάει θέσεις για τα παιδιά του. Εντός είτε εκτός Ελλάδας, «θαμώνες» είτε όχι της Λέσχης (Μπίλντερμπεργκ), (κατ)έχουν πόστο, αποστολή και προορισμό. Δεν αγνοούνται, δεν υποτιμούνται, δεν χάνονται.

ΑΠ’ την άλλη, η κα Μπατζελή. Μόνη, χριστιανή το θρήσκευμα, από πατέρα «μακρονησιώτη» και με την αξιοπρέπειά της. Υπουργός που άντεξε τη θύελλα της ξεσηκωμένης αγροτιάς. Κράτησε την ψυχραιμία και τη θέση της. Τότε ήταν «χρήσιμη». Η μπόρα πέρασε, η Κατερίνα άντεξε. Περίμενε την αναγνώριση. Η πολιτική έχει δόξες, έχει πίκρες, έχει και σκοπιμότητες. Με τα κριτήριά του ο Γιώργος, με τα δικά μας εμείς και πάνω απ’ όλους μας ένας αδιόρατος(;) και ιδιότυπος ρατσισμός. Για επιλογές περίεργες, χωρίς την κρησάρα για ικανούς/ικανές, την ελληνικότητα και το θρήσκευμα. Ο Πρωθυπουργός (και το περιβάλλον του;) «άλλα εκέλευε» και η Κατερίνα μένει «εκτός». Η κα Νταλάρα «εντός» και υφυπουργός!
ΗΤΑΝ αψυχολόγητο από πλευράς Γιώργου να κάνει «γέλιο» της «ετεροκίνητης» Άννας (Νταλάρα) τη μελαγχολία της «αυτόφωτης» Κατερίνας. Όσο γρηγορότερα το κατανοήσει, τόσο κοντύτερα θα’ ναι στο δίκαιο και στη λογική, τόσο μακρύτερα απ’ τις δυνάμεις που κινούν τα νήματα. Όπως φαίνεται, η κα Μπατζελή είχε αποχρώντες (οικογενειακούς) λόγους να παράμεινε στην Αθήνα και ο Πρωθυπουργός δεν τους σεβάστηκε. Του (υπ)ενθυμίζουμε πως «μπορείς να οδηγήσεις το άλογο στην πηγή, αλλά δεν μπορείς να το αναγκάσεις να πιει νερό». Όλα γράφονται και καταγράφονται. Φωναχτά είτε σιωπηρά και είναι το ίδιο.

http://activistis.gr/

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 9/10/2010 02:32:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Μία Μπατζελή όσο…100 Νταλάρες."

Leave a reply