ΑΠΟ ΤΟ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΗΝ "ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ" ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ!!

Στην Άγκυρα ο Δρούτσας καλεσμένος του Νταβούτογλου για… το μπάσκετ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ (20/710 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ). ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ????? ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΗ ΑΛΕΠΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΤΑΒΟΥΤ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΠΟΝΗΡΑ??

Διπλωματία του μπάσκετ» σε πλήρη εξέλιξη στα ελληνοτουρκικά, με αφορμή το σημερινό αγώνα μπάσκετ μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων των δύο χωρών, που πραγματοποιείται στην Άγκυρα στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ, που πραγματοποιείται στη γείτονα. Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε η επίσημη πρόσκληση που απηύθυνε προς τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα ο Τούρκος ΥΠ.ΕΞ. Αχμέτ Νταβούτογλου, για να παρακολουθήσουν μαζί, καθισμένοι δίπλα-δίπλα στις επίσημες θέσεις του γηπέδου τον αγώνα μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων μπάσκετ.

Αυτή η πρόσκληση Νταβούτογλου αποτελεί τρόπον τινά την «απάντηση» της Άγκυρας στο


γεύμα Δρούτσα προς την οικογένεια του κ. Νταβούτογλου πρόσφατα στη Ρόδο και ασφαλώς στο περιθώριό της και οι δύο πλευρές θα συζητήσουν τα θέματα της ελληνοτουρκικής ατζέντας με τις σκέψεις για επιπλέον Μέτρα Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) αλλά και τις νέες τουρκικές προτάσεις για «πακέτο αεροπορικών μέτρων» στο Αιγαίο, που προωθεί μανιωδώς η τουρκική πλευρά με την υποστήριξη τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της Ε.Ε. και εξακολουθεί να ανθίσταται η Ελλάδα. Είναι τόσο εξωφρενική η τουρκική θέση περί «αμοιβαίας ενημερώσεως των αρμοδίων υπηρεσιών των δύο χωρών για τις πτήσεις των άλλων χωρών στο Αιγαίο», ώστε η ελληνική πλευρά εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να αποδεχτεί τέτοιες προτάσεις, όπου π.χ. για να πετάξει μαχητικό από τη Νέα Αγχίαλο στη Λήμνο θα πρέπει να ενημερώνεται η τουρκική πλευρά, σύμφωνα πάντα με την τουρκική πρόταση, αν και το ελληνικό αεροσκάφος δεν θα έχει εγκαταλείψει ποτέ τα όρια του FIR Αθηνών!

Αύριο, 1η Σεπτεμβρίου, ο κ. Δρούτσας θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, και εν συνεχεία θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία για την εορτή της Ινδίκτου και θα επισκεφθεί την έκθεση «Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη», που φιλοξενείται στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗPosted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 8/31/2010 08:44:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "ΑΠΟ ΤΟ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΗΝ "ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ" ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ!!"

Leave a reply