Όχι της νέας κυβέρνησης της Σλοβακίας για βοήθεια προς Ελλάδα.

Το κοινοβούλιο της Σλοβακίας απέρριψε χθες, σχεδόν ομόφωνα, (69 ψήφοι κατά της απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης, 1 υπερ και 14 αποχές) τη συμμετοχή της χώρας, με 816 εκ. ευρώ,στον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας.  

Η κυβέρνηση της Ιβέτα Ραντιτσόβα, η οποία ανήλθε στην εξουσία τον περασμένο μήνα, είχε δηλώσει προεκλογικά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στη βοήθεια προς την Ελλάδα, καθώς «δεν πρέπει να πληρώνουν οι φτωχότερες χώρες τις σπατάλες πλουσιότερων εταίρων». 

Ο ευρωπαίος επίτροπος επί των Οικονομικών υποθέσεων Ολι Ρεν δήλωσε ότι η απόφαση της Σλοβακίας συνιστά «αθέτηση της δέσμευσης» της χώρας από μέρους της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης, διευκρινίζοντας ότι στις προσεχείς συνόδους του Εco/Fin και του Εurogoup θα επανεξεταστεί το ζήτημα της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της ζώνης του ευρώ και η βοήθεια προς τις αδύναμες οικονομίες.
«Η Σλοβακία είναι το φτωχότερο μέλος της ευρωζώνης βάσει του κατά κεφαλήν εισοδήματος» επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας Ιβάν Μίκλος αιτιολογώντας την απόφαση της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου. 
Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 8/12/2010 04:48:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Όχι της νέας κυβέρνησης της Σλοβακίας για βοήθεια προς Ελλάδα."

Leave a reply