Επίδειξη ισχύος από το Ιράν με τον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ και την επιτυχή εκτόξευση Πυραύλου.

   Η ενεργοποίηση του πυρηνικού  αντιδραστήρα του Μπουσέρ  πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί  με τον εφοδιασμό του με πυρηνικό καύσιμο με την βοήθεια Ρώσων τεχνικών και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου 2010, υπό την επίβλεψη της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής ενέργειας (ΙΑΕΑ).  Θα χρειασθούν περίπου 2 μήνες για να φθάσει στο 50% της ισχύς του και περί τον ένα μήνα για να συνδεθεί ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των 1.000 μεγαβάτ με το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας. 
   Στη συνέχεια σε μιά επίδειξη ισχύος πραγματοποιήθηκε επιτυχής εκτόξευση πυραύλου αγνώστου βεληνεκούς

   Η επικρατούσα συγκρουσιακή κατάσταση στην περιοχή της Μ. Ανατολής έχει πλέον αλλάξει οριστικά και είναι πλέον ζήτημα χρόνου η αντίδραση του Ισραήλ / ΗΠΑ για προσβολή των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν πρίν αυτό καταστεί αδύνατο (Α/Α μέτρα ασφαλείας - απόκτηση Πυρηνικών Όπλων).
  Οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι τεράστιες και ίσως η χώρα μας να κληθεί να πληρώσει το τίμημα των προσφάτων πολιτικών επιλογών για στενή συνεργασία με το Ισραήλ , καθώς ο άξονας Ιράν - Hezbollah - Συρία έχει διασυνδέσεις και δυνατότητα καθοδήγησης διαφόρων ομάδων οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν δραματικά και άμεσα την εθνικής μας ασφάλειας.


Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 8/21/2010 01:55:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Επίδειξη ισχύος από το Ιράν με τον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ και την επιτυχή εκτόξευση Πυραύλου."

Leave a reply