Κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ . Θα μπορούσε να αφορά όλους!!!


Το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ θα μπορούσε στην παρούσα δύσκολη οικονομική κατάσταση να αφορά όλους τους Έλληνες με πρώτη κατοικία έως 200 τ.μ. αν ήταν απηλλαγμένο από τα υπέρογκα τέλη της ΕΡΤ και των Δήμων, τα οποία κατασπαταλώνται για μισθούς διαφόρων υπόπτου αξίας και χρησιμότητας συμβούλων, για διάφορες φτηνές παραγωγές ημετέρων ψευτοδημοσιγράφων / παρουσιαστών και για κακόγουστες εκδηλώσεις οι οποίες χρίζονται ως πολιτιστικές (π.χ. πυροτεχνήματα δήμων Αθηνών - Πειραιά αξίας εκατομμυρίων ευρώ)..   
Κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ : Ποιούς αφορά

Από το 2011 τίθεται σε ισχύ το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ που αφορά τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Η ένταξη στο ΚΟΤ γίνεται κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων, για ένα ημερολογιακό έτος και απευθύνεται σε:

• Άτομα με εισόδημα κάτω του αφορολόγητου ορίου

• Μακροχρόνια Άνεργους

• Γονείς με τρία παιδιά

• Άτομα με αναπηρία

Προϋπόθεση για την ένταξη στο ΚΟΤ αποτελούν α) κατανάλωση κάτω από 1000 kWh ανά τετράμηνο (το μέρος της κατανάλωσης που ωφελείται από την έκπτωση είναι από 0-800) και β) κατανάλωση για πρώτη κατοικία.

Η ένταξη ανανεώνεται αυτόματα για το επόμενο έτος, εκτός αν παύσουν να ισχύουν οι αντίστοιχες προϋποθέσεις.

Το ΚΟΤ προκύπτει μετά από έκπτωση 10% επί του αντίστοιχου ισχύοντος τιμολογίου για καταναλώσεις 0-800 κιλοβατώρες (kWh). Η έκπτωση αυτή για τις ειδικές ευπαθείς ομάδες είναι 20%.

Για την ένταξη στο ΚΟΤ για το 2011, πρώτο έτος εφαρμογής του, οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, απευθείας ή μέσω των προμηθευτών στην ιστοσελίδα του Διαχειριστή του Δικτύου ή Διαχειριστή Μη Συνδεδεμένων Νησιών στο χρονικό διάστημα από 01/10/2010 έως 15/12/2010.

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 8/06/2010 07:28:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ . Θα μπορούσε να αφορά όλους!!!"

Leave a reply