Αν η Εφορία σας ζητήσει περαίωση, αρνηθείτε.Ενδιαφέρον..
  • Ο έλεγχος της Εφορίας θα γίνει όταν θα έχει φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα
  • H περαιωση ειναι η νομιμοποιηση της κρατικής κλεψιάς και της κρατικής απάτης
Η δραματική μείωση των εσόδων και η ουσιαστική ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής, φέρνουν νέα μέτρα και κυρίως βάζουν χιλιάδες φορολογούμενους στο στόχαστρο της εφορίας. Η ανάγκη εξεύρεσης χρημάτων ανασύρει από το συρτάρι το θεσμό της περαίωσης για φορολογικές υποθέσεις 2007-2009. Όποιος δηλαδή πίστεψε ότι εφόσον πέρασαν οι δύο αυτές φορολογικές χρονιές, πλήρωσε ότι πλήρωσε και καθάρισε, θα βρεθούν μπροστά στους ελεγκτές της εφορίας. Όσοι δεν έκαναν αυτοπεραίωση θα κληθούν να πληρώσουν χρήματα προκειμένου να πετύχουν φορολογική ασυλία. Το ζήτηση με την περαίωση είναι τόσο ύπουλο και κακοστημένο παιχνίδι που κάθε φορά που γίνεται θα προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα.
Κατ΄ αρχάς αφορά χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίοι αν και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα θα κληθούν να πληρώσουν σημαντικά ποσά, αλλά από πού θα τα βρουν είναι άλλο θέμα. Είναι δεδομένο ότι πολλοί επιλέγουν να πληρώσουν ενοίκια, τράπεζες κι άλλα δάνεια και αφήνουν στην άκρη την εφορία.
Το αισχρό της υπόθεσης όμως είναι ότι χιλιάδες φορολογούμενοι που μαγείρεψαν στοιχεία, έκλεψαν την εφορία με κάθε τρόπο θα τύχουν τώρα ευνοϊκής μεταχείρισης, σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών που είναι συνεπείς και ποτέ δεν επιβραβεύονται γι’ αυτό. Στο όνομα της ανάγκης να κλείσουν οι μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους κακοπληρωτές και στους έχουν «πειραγμένα» βιβλία και στοιχεία και τους λέει: Πληρώστε και εμείς δε θα σας κυνηγήσουμε.
Ο μισθωτός και συνταξιούχος που δηλώνει τα πάντα πληρώνει χωρίς να βαρυγκωμά. Οι επιχειρηματίες γιατί να έχουν τη δυνατότητα της φορολογικής ασυλίας και μάλιστα τις περισσότερες φορές με εκπτώσεις και διαγραφές χρεών;
Επειδή η κυβέρνηση είναι ανίκανη να οργανώσει τον εισπρακτικό μηχανισμό έρχεται κατόπιν εορτής και φωνάζει για περαίωση μήπως και τσιμπήσουν κάποιοι;
Αυτό δεν είναι φορολογική πολιτική ούτε φυσικά σοβαρή προσπάθεια είσπραξης φόρων. Είναι τυχοδιωκτική πρακτική και αρπακολατζίδικη νοοτροπία. Να εμφανίσουμε έσοδα ασχέτως αν χωρίζουμε τους πολίτες σε κορόϊδα και λαμόγια.
Η περαίωση είναι η συνενοχή του εκάστοτε Υπουργού Οικονομικών στο κλέψιμο του κράτους. Αν ο εκάστοτε Υπουργός Οικονομικών προχωρεί σε περαίωση δεν καταλαβαίνω σε τι διαφέρει ο ανέντιμος εφοριακός που λαδώνεται; Το ίδιο δεν λέει; Δώσε να τα βρούμε; Εκτός αν η ηθική εξαρτάται από την κατεύθυνση της τσέπης.
Ο εκάστοτε Υπουργός Οικονομικών ή κάνει τη δουλειά του ή να πάει σπίτι του.
Μπορώ εγώ ως το κλειστό επάγγελμα του μαλάκα μισθωτού να κάνω περαίωση; Πως καλείς κάποιον και του λες δώσε να μην σε ελέγξω; Κάνε έλεγχο και αν είναι παραβάτης κόψε τον κώλο, όχι δώσε και μένα μπάρμπα και κλείνω τα μάτια. Επειδή τονώνουν ευκαιριακά τα έσοδα δεν κατανοούν ότι ξεφτιλίζουν το Κράτος που ορκίστηκαν να υπηρετούν; Το κάνουν ένα νταβατζή της νύχτας και μάλιστα της φάπας γιατί περαίωση μέχρι το ψιλικατζίδικο και την ταβέρνα με το εμποροκατάστημα φτάνουν να κάνουν.
Ας βγάλει λοιπόν τους μηχανισμούς έξω, ας κάνει τα ΔΙΒΕΤ των 530 εκατομμυρίων € ανταποδοτικά (ποσοστό επί των εισπράξεων) και ας αφήσει την περαίωση γιατί τότε δεν είναι παρά ένας …Βουλγαράκης: ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
ΜΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΕΤΕ. Όσοι περαιώνουν, είναι ΚΟΡΟΪΔΑ. Γιατί πληρώνουν τζάμπα.
Κανένας δεν πρόκειται να τους ελέγξει. Το προσωπικό στις εφορίες έχει μειωθεί δραματικά, εφόσον με το ενιαίο μισθολόγιο τα όποια επιδόματα θα εξανεμιστούν κι έτσι έχουν ήδη αρχίσει να φεύγουν όσοι μπορούν.
Αυτός που αξίζει να περαιώσει, είναι αυτός που έχει χεσμένη τη φωλιά του. Αυτός ναι. Αλλα όποιος είναι εντάξει, θα κάνει βλακεία. Τζάμπα λεφτά θα δώσει.
Και βέβαια να μην ακούσει το λογιστή του. Όταν ο λογιστής σου λέει “περαίωσε” ή είναι ένας άχρηστος χαραμοφάης που σου 'χει κανει τα βιβλία μαντάρα ή θέλει απλά να σου φάει μερικά έξτρα λεφτά (αν υπάρχει τέτοια συμφωνία) και να ξεμπερδεύει. Να αλλάξεις λογιστή.
Και τέλος, στατιστικά, αν δεν περαιώσουν μερικές χιλιάδες επαγγελματίες σε μια ΔΟΥ, σαφώς και δε θα μπορέσει να τους ελέγξει όλους αυτούς. Στατιστικά αν βγει δελτίο ελέγχου επειδή δεν περαίωσες είσαι απλά πολύ άτυχος, αν είναι πολλοί αυτοί που δεν περαίωσαν.
Οπότε, το ερώτημα είναι: Εχεις καλό λογιστή; Ρώτα τον, όχι αν πρέπει να περαιώσεις, αλλά αν αύριο σου σκάσει ένας έλεγχος, θα είσαι εντάξει;
Αν σου πει ναι και τον εμπιστεύεσαι, ΜΗΝ περαιώσεις.
http://kostasxan.blogspot.com

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 8/12/2010 09:34:00 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Αν η Εφορία σας ζητήσει περαίωση, αρνηθείτε.Ενδιαφέρον.."

Leave a reply