Αποκλειστικό: Σάλος στο Πεντάγωνο - Παραιτήθηκε κι άλλος Ναύαρχος?

Εμείς σημειώνουμε, ότι είναι κρίμα το ποιο υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τα στελέχη των ενδόξων Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δηλαδή, να βιώνουν τέτοιες καταστάσεις,  λόγω  "ελαχιστοτάτων' και μοιρολατρικιών ηγεσιών επιλεγμένων από τυχάρπαστα κομματικά "παιδαρέλια" που έτυχε να το παίζουν κομματικοί αρχηγοί ή Υπουργοί για 2-3 χρόνια χωρίς να έχουν καμιά ιδέα για το αντικείμενο!!! 
Είναι η τρίτη παραίτηση ναυάρχου σε 4 μήνες!

- Βαρύ το κλίμα στο υπ. Εθνικής 'Αμυνας
- Γιατί κατηγορούν οι ένστολοι τον Βενιζέλο
Καθόλου καλό δεν είναι πλέον το κλίμα στο Πεντάγωνο μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και των Ανώτατων Αξιωματικών.
Και τρίτος Ναύαρχος υποβάλει την παραίτηση του μέσα σε διάστημα ελάχιστων μηνών.
Ο Αντώνης Παπαιωάνου επικεφαλής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης τελεί υπό παραίτηση. 
Ο Ναύαρχος Παπαιωάνου ο οποίος είχε αντικαταστήσει πριν από μερικούς μήνες τον επίσης Ναύαρχο Στέλιο Φενέκο αναμένεται να υποβάλει την παραίτηση του στον Ευ. Βενιζέλο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι λόγοι της παραίτησης και σε αυτή την περίπτωση έχουν να κάνουν με την απαξίωση των ενστόλων από την πολιτική ηγεσία. Αφορμή για την υποβολή της παραίτησης ήταν το γεγονός ότι το σχέδιο νόμου για τις προαγωγές και την ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων δόθηκε στον Ναύαρχο μόλις την περασμένη εβδομάδα χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα υποβολής παρατηρήσεων που μπορεί να οδηγούσαν σε κάποιες διορθώσεις.
Ο κ. Παπαιωάνου πριν τοποθετηθεί σε αυτή την θέση ήταν κυβερνήτης της Ελληνικής φρεγάτας που περιπολούσε στην Σομαλία.
Ο Στέλιος Φενέκος είχε παραιτηθεί στις 29/04 και μάλιστα με επιστολή του κατηγορούσε τον κ. Βενιζέλο για απαξιωτική στάση απέναντι στους αξιωματικούς.
Λίγες ημέρες αργότερα, στις 07/05 υπέβαλλε την παραίτησή του ο διευθυντής εξοπλισμών Κωνσταντίνος Γκιώνης.

http://www.newsit.gr/

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 8/30/2010 02:34:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Αποκλειστικό: Σάλος στο Πεντάγωνο - Παραιτήθηκε κι άλλος Ναύαρχος?"

Leave a reply