Το Ιράν ξεκαθαρίζει με την Ευρώπη, λίγο πριν την επίθεση..


  • Αποσύρει τις τραπεζικές της καταθέσεις η Τεχεράνη και θέτει την Ευρώπη προ των ευθυνών της μπροστά σε μία άνευ προηγουμένου επιλογή...
Απέσυρε όλες τις καταθέσεις από τις ευρωπαϊκές τράπεζες η Τράπεζα του Ιραν, σε μία προσπάθεια να αναστείλει τον τελευταίο «γύρο» διεθνών κυρώσεων σε βάρος του, λόγω του αμφιλεγόμενου πυρηνικού του προγράμματος.
«Από την ώρα που έχουμε αποσύρει όλες τις καταθέσεις μας από την Ευρώπη, μέσω της Κεντρικής Τράπεζας στην Τεχεράνη, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις αυτές», τόνισε ο Μαχμούντ Μπαχμανί, σύμφωνα με το πρακτορείο Irna. Όμως, ο κ. Μπαχμανί δεν αποκάλυψε, ούτε πότε έγιναν οι εν λόγω αναλήψεις, ούτε τα ποσά τους, ούτε τον τελικό προορισμό τους.
Υπενθυμίζεται ότι την 9η Ιουνίου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε στην Τεχεράνη έναν ακόμα «γύρο» διεθνών κυρώσεων, τις τέταρτες κατά σειρά μετά από το 2006, που περιελάμβαναν και τη δέσμευση ιρανικών τραπεζικών κυρώσεων στην αλλοδαπή, «σε μία προσπάθεια παρεμπόδισης κίνησης ιρανικών κεφαλαίων σχετικών με το πυρηνικό πρόγραμμα στο Ιράν». Αυτή η εντολή από το Συμβούλιο Ασφαλείας, υλοποιήθηκε με πολύ αυστηρότερο τρόπο και από τις ΗΠΑ και από την ΕΕ.
Στο Ιράν ανακοινώθηκε επίσημα στην αρχή Αυγούστου ότι «οι εισαγωγές από ΗΠΑ και ΕΕ μειώνονται προς όφελος της ιρανικής βιομηχανίας».

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 8/28/2010 04:41:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Το Ιράν ξεκαθαρίζει με την Ευρώπη, λίγο πριν την επίθεση.."

Leave a reply