Αυτοί που κατέστρεψαν την οικονομία εμφανίζονται σαν σωτήρες...


Βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού, αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Η χθεσινή επιτυχία είναι επιτυχία ολόκληρου του ελληνικού λαού. Κάναμε μεγάλες θυσίες, αλλά δεν πήγαν χαμένες, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, στο υπουργικό συμβούλιο στο οποίο έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τα μέλη της κυβέρνησης (Απαλλάχτηκε ο λαός από το βραχνά της χρεοκοπίας, έθνος, ηλεκτρονική έκδοση 22/07/2011).

"Μιλούσαμε για επιμήκυνση της τάξης των 7,5 ετών. Καταλήξαμε σε μια γιγαντιαία επιμήκυνση της τάξης των 30 ετών. Σταθεροποιείται το επιτόκιο στο σύνολό του, σε επίπεδα χαμηλότερα του 5%, σε μία εντυπωσιακά μεγάλης διάρκειας 40 ετών. "Αυτό μας ανακουφίζει γιατί έχουμε καλύψει τις δανειακές μας ανάγκες μέχρι το 2020. Διπλασιάζεται η μέση διάρκεια του χρέους, του συνολικού χρέους. Αυτό σημαίνει διάρκεια περίπου 13 χρόνια, δήλωσε ο κος Ευάγγελος Βενιζέλος (Υπάρχει πανστρατιά υπέρ της Ελλάδας, έθνος, ηλεκτρονική έκδοση 22/07/2011).
Η σύνοδος κορυφής της 21/07/2011 αποφάσισε ότι για την κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας θα χρειαστούν έως το 2014 γύρω στα 160 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 109 δις από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, ενώ τα υπόλοιπα 51 από τον ιδιωτικό τομέα. Ο ιδιωτικός τομέας συμφώνησε είτε να επιμηκύνει ως και 40 χρόνια τα χρονικά όρια απόσβεσης των δανείων που έχει παράσχει στην Ελλάδα, είτε να μειώσει τα επιτόκια δανεισμού. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ως το 2014 θα δανείσει στην Ελλάδα ένα ποσό της τάξεως των 50 δις ευρώ, ενώ με ορίζοντα δεκαετίας το συνολικό ποσό θα είναι της τάξεως των 135 δις ευρώ. Οι τριάντα τράπεζες (εκ των οποίων 20 ευρωπαϊκές και πέντε ελληνικές) δέχθηκαν επί της ουσίας να θυσιάσουν περίπου το 20% της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν, ευελπιστώντας φυσικά να σώσουν το 80%. Κατά τον πρωθυπουργό κ Γιώργο Παπανδρέου η Ελλάδα θα μειώσει, με τον τρόπο αυτό το χρέος της κατά 26 δις ευρώ, ως το 2014 (Χρήματα και χρόνο έδωσαν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα, http://nationalpride.wordpress.com, 22/07/2011).
Επί της ουσίας το βάρος του δανεισμού αυξάνει και γίνεται τεράστιο και σε βάθος χρόνου. Στα 110 δισ. ευρώ του πρώτου Μνημονίου έρχονται να προστεθούν άλλα 60 δισ. ευρώ. Συνολικά 170 δισ. ευρώ. Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής που αφορά και στον EFSF (μηχανισμός επαναγοράς δημοσίου χρέους), το πρώτο δάνειο των 110 δισ. ευρώ, από τα 7,5 έτη μπορεί να φτάσει στα 15 έτη και μέχρι 30 έτη, με περίοδο χάριτος 10 ετών. Δηλαδή, τα δάνεια που θα πάρουμε θα ξεπεράσουν κατά πολύ το 2040, δεδομένου ότι ο πρώτος χρόνος δανεισμού είναι το 2010. Ο έλεγχος της τρόικας θα κρατήσει 30 χρόνια μετά τη λήψη του τελευταίου δανείου (Τούνελ για τουλάχιστον 30 χρόνια, ελευθεροτυπία, ηλεκτρονική έκδοση, 22/07/2011). 

Tι πανηγυρίζουν; Ποια νίκη κατήγαγαν;
Μιλάει ο πρωθυπουργός για επιτυχία ολοκλήρου του ελληνικού λαού, για μεγάλες θυσίες που δεν πήγαν χαμένες. Όλοι έκαναν τις θυσίες; Και οι βουλευτές με τα 130.000 τον χρόνο; Και οι συνδικαλιστές με τις εκατοντάδες χιλιάδες τον χρόνο; Και οι σύμβουλοι που δεν γνωρίζουμε ούτε πόσοι είναι ούτε πόσα παίρνουν; Και οι πρόεδροι οργανισμών και κρατικών εταιρειών που δεν γνωρίζουμε ούτε πόσοι είναι ούτε πόσα παίρνουν; Και ο διοικητής της ΤτΕ με τα 4.000.000 τον χρόνο; Και ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ (Ελ Βενιζέλος) με τα 650.000 τον χρόνο; Και ο πρόεδρος της δημοκρατίας με τα 360.000 τον χρόνο; Και όλοι αυτοί που έβγαλαν τα δις στο εξωτερικό; Και όλοι αυτοί οι μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι που φτιάχνουν βίλες με πισινές και δηλώνουν εισόδημα 12.000 άντε και 20.000 ετησίως; Και όλοι οι επώνυμοι που φορολογούνται αυτοτελώς και ενώ έχουν εισόδημα 500.000 και 1.000.000 πληρώνουν φόρο 50.000; Και οι ταξιτζήδες που δεν κόβουν ποτέ απόδειξη και φορολογούνται εφάπαξ; Και οι φαρμακοποιοί που είχαν την απαίτηση να εργάζονται ισοβίως και ας χάνουν την σύνταξη και που έχουμε μπερδευτεί ανάμεσα στις επιστολές Λοβέρδου και Μάνου για τα περιθώρια κέρδους; Και οι υπάλληλοι της βουλής και οι δικαστικοί με 200.000 και 250.000 εφάπαξ;
Καταλήξαμε σε μια γιγαντιαία επιμήκυνση της τάξης των 30 ετών και έχουμε καλύψει τις δανειακές μας ανάγκες μέχρι το 2020 λέει ο κος Βενιζέλος. Δηλαδή ποτέ θα βγούμε από το τούνελ; Σώζεται η χώρα ή βυθίζεται ακόμα περισσότερο στα δανεικά και την άβυσσο; Μόνο για δεκαετίες και δανεικά ακούμε, είναι σωτηρία αυτό; Και η απεμπλοκή από τα δάνεια; Η επιστροφή στην ανάπτυξη και την απασχόληση; Η απεξάρτηση από το ΔΝΤ, τις μεγάλες τράπεζες και τις αγορές θα έρθει ποτέ; 

Άρα τι πανηγυρίζουν; Ποια νίκη κατήγαγαν;
Να σας πω εγώ, και να ξεκινήσω από μια είδηση στο βήμα:
- Μια τετραμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στη μια μετά τα μεσάνυκτα στην Εθνική Οδό Ηρακλείου - Αγίου Νικολάου στη Κρήτη. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα στη συνέχεια να προσκρούσει στο κράσπεδο και να μετατραπεί σε μάζα σιδερικών και τα τέσσερα άτομα που επέβαιναν, ένας 44χρονος, μία 37χρονη και τα δύο ανήλικα παιδιά τους ηλικίας 15 και 11 ετών πέταξαν στην αντίπερα όχθη (Τραγωδία στην Κρήτη: Ξεκληρίστηκε οικογένεια σε τροχαίο, tovima, ηλεκτρονική έκδοση 22/07/2011).
- Τα λουκέτα αυξάνουν
- Τα νέα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό
- Η αγροτική παραγωγή είναι αποδιοργανωμένη και σε λάθος δρόμο
- Η βιομηχανική παραγωγή αμελητέα αλλά υπάρχουν κουφάρια βιομηχανικά τεράστια που κάποιοι φρόντισαν ώστε να γίνει αυτό
- Πληθυσμιακά συρρικνωνόμαστε
- Η εγκληματικότητα αυξάνει με φρενήρεις ρυθμούς
- Τα καρδιαγγειακά και οι καρκίνοι αυξάνουν και αυτοί με φρενήρεις ρυθμούς λόγω της αλλαγής τρόπου ζώνης αλλά και εξ αιτίας της αδιαφορίας των κυβερνώντων πανελλαδικά και τοπικά (καυσαέρια, ρύποι, καύση πλαστικών)

Και αυτοί πανηγυρίζουν που βυθίζουν την Ελλάδα ολοένα και πιο βαθιά στην άβυσσο των μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων και τα σχέδια κάποιων που δεν θα τους μάθουμε ποτέ. Βυθίζουν την πατρίδα μας στην απελπισία και παρουσιάζονται σαν νικητές, σαν σωτήρες.
Αυτούς που έκλεψαν το σπίτι μας τώρα τους έχουμε διαχειριστές και παρουσιάζονται και σαν σωτήρες από πάνω.
Ίσως έχουν δίκιο τα νέα παιδιά που φεύγουν, ίσως έχει δίκιο ο Θωμάς Ν., από την Λάρισα που φεύγει για το Λονδίνο. Έχουν απηυδήσει, έχουν σιχαθεί, έχουν αγανακτήσει, και δεν βλέπουν παρά μόνο την μαύρη τρύπα στην οποία βυθίζεται η χώρα.

Φάνης Α. Τσαπικούνης
Συγγραφέας
Πτυχιούχος Τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ
Διδάκτωρ Τμήματος Βιολογίας ΠΠ

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΘΟΔΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ, ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΟΤΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΒΑΘΕΙΑ!!! 
Δεν τους αντέχουμε άλλο πλέον.  
Δεν αντέχουμε τις κομπίνες τους.  ΔΕΝ αντέχουμε πλέον το χέρι αδίστακτων σοσια-ληστών στην τσέπη μας!!!                                                                                                                                                                 ΔΕΝ αντέχουμε πλέον τις ίδιες φιγούρες στην οθόνη της τηλεόρασης μας. 
ΔΕΝ αντέχουμε πλέον τις επιδοτήσεις Ρ/Φ σταθμών, Μ.Κ.Ο., Κομμάτων, Μεγάρων Μουσικής, πλουσιοπάροχα ταξίδια, αχρείαστους συμβούλους, κλπ
ΔΕΝ αντέχουμε πλέον τον τραγικό Πρόεδρο της χώρας μας ο οποίος αμείβεται εν μέσω κρίσης περί τα 165.000 ευρώ παραπάνω, το χρόνο, από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. 
ΔΕΝ αντέχουμε πλέον την τραγική φιγούρα του ΓΑΠ με τον υποχθόνιο μουστάκια Αθανασάκη στο φόντο. 
ΔΕΝ αντέχουμε πλέον την Ντόρα και το Σαμαρά να μας κάνει υποδείξεις πως θα βγούμε από την κρίση. 
ΔΕΝ αντέχουμε πλέον την αριβίστρια Δαμανάκη, τον σύγχρονο Δούρειο Ίππο,  να μας στέλνει στα ΤΑΡΤΑΡΑ μέσω της επιστροφής στη δραχμή. 

Δεν αντέχουμε τον Αυταρχισμό τους.ΔΕΝ αντέχουμε πλέον τους εγκληματίες παλαιοπολιντικάντηδες και δεσμευόμαστε ότι, όταν η κατάσταση αλλάξει και γίνουμε πραγματικό κράτος  να τους καλέσουμε να μας εξηγήσουν, να λογοδοτήσουν και κυρίως να πληρώσουν!!!
Αγαπητοί Αποφασισμένοι Έλληνες Πολίτες, οργανωθείτε στο Κίνημά σας, στο ΚΑΝΕΝΑ δηλαδή, συμμετέχετε ενεργά στα πολιτικά δρώμενα τις χώρας από τώρα και διατυπώστε τις ιδέες και τις απόψεις σας, ώστε να είμαστε έτοιμοι αύριο μέσα από τα σπλάχνα μας να αναδείξουμε τους πραγματικά Ανιδιοτελείς Ηγέτες οι οποίοι θα καταφέρουν να βγάλουν τη χώρα από τη σημερινή δυσμενή κατάσταση. 
Στείλε μας το μήνυμά σου με την δήλωση συμμετοχής και με τις ιδέες / προτάσεις / συστάσεις σου.
ΚΑΝΕΝΑΣ

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 7/24/2011 09:11:00 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Αυτοί που κατέστρεψαν την οικονομία εμφανίζονται σαν σωτήρες..."

Leave a reply