Κι αν του έγνεφε καταφατικά....;


Mε πήραν από τη τράπεζα σήμερα…Το δράμα και η αγωνία μου στις ασφυκτικές πιέσεις με έκανε να αντιδράσω ίσως υπερβολικά….:
«Θέλετε να πουλήσω το Μαξίμου…;»τους είπα….

Αντιλαμβάνεστε φυσικά ότι...
είναι η παραλλαγή του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας το «Βήμα» η οποία έλεγε ότι από τις ασφυκτικές πιέσεις, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε «τι θέλετε να πουλήσω τη Πελοπόννησο..;»

Εδώ ακριβώς εισερχόμαστε σε ένα πολύ λεπτό θέμα….Πρώτον δια νόμου κανείς δε μπορεί να πουλήσει κάτι που δεν του ανήκει, εκτός αν έχει τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη….

Δεύτερο και βασικό είναι αυτό που λέμε «ηθικό ρίσκο»…Ο όρος εμφανίστηκε για τις συναλλαγές όπου κάποιος ,χρηματιστής λόγου χάρη, «επενδύει» και διαχειρίζεται τα χρήματα κάποιου σα να είναι δικά του…Χωρίς όμως κόστος…Κι αν τα χάσει δηλαδή ζημιώνεται ο κάτοχος και όχι εκείνος…

Ότι δηλαδή γίνεται από τις Κυβερνήσεις μας….Άλλα λένε και άλλα κάνουν και εκείνοι που καλούνται να πληρώσουν είμαστε όλοι εμείς….

Τέλος, έτσι για την ιστορία, δε θέλω να φανταστώ ποια θα ήταν η επόμενη κίνηση του Πρωθυπουργού, αν ο συνομιλητής του, στην ερώτηση για την Πελοπόννησο του έγνεφε καταφατικά….

Ειλικρινά, δε θέλω…

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 7/31/2011 08:57:00 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 σχόλια for "Κι αν του έγνεφε καταφατικά....;"

  1. Τι περιμένει κανείς από ένα λαμόγιο της Παγκοσμιοποίησης , όπου το ψέμα και η προδοσία είναι στο DNA του.
    Αυτός ο άχρηστος πολιτικός που τόσα χρόνια κατασπαταλά το δημόσιο χρήμα, μέχρι να βγει πρωθυπουργός ήταν ανωφελής δεν προσέφερε τίποτε, τώρα σαν πρωθυπουργός έγινε ο πλέον μισητός ανθέλληνας για ολόκληρο τον Ελληνισμό.

    Στέργιος

Leave a reply