Μαρτυρική Κύπρος. Ο πραγματικός προορισμός και το περιεχόμενο των κοντέινερ του θανάτου...

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr αναφορικά τόσο με την ταυτότητα των πυρομαχικών των μοιραίων εμπορευματοκιβωτίων όσο και με τον πραγματικό προορισμό τους.
Τα εμπορευματοκιβώτια είχαν φτάσει στη βάση του Ναυτικού του ΓΕΕΦ την Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009. Αυτά μεταφέρονταν από ρωσικών συμφερόντων εμπορικό σκάφος με κυπριακή σημαία ναυλωμένο από την IRISL, τις κρατικές ναυτιλιακές γραμμές του Ιράν, για τη μεταφορά του από το ιρανικό λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στην Ταρτούς της Συρίας.
Η κατάσχεση του φορτίου έγινε από τις κυπριακές αρχές κατόπιν αμερικανικού αιτήματος και από την έρευνα που είχε πραγματοποιήσει αμερικανικό κλιμάκιο αποκαλύφθηκε πως στα  εμπορευματοκιβώτια περιέχονταν «Πυρομαχικά των 120, 122, 125 και 160 χιλιοστών, σφαίρες τυφεκίων ΑΚ-47 των 7,62 χιλιοστών, πεπιεσμένη πυρίτιδα, γομώσεις απλές και γομώσεις μαγνησίου», ανέφερε το απόρρητο τηλεγράφημα 09State5968 που στάλθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία.
Παρόλα αυτά και όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας του κυπριακού κοινοβουλίου, Γιώργος Βαρνάβας, στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» απεκάλυψε πως 35 από τα 95 κοντέινερ περιείχαν υλικά τα οποία παρέμειναν άγνωστα στις; Κυπριακές αρχές και προσθέτει πως όντως εκτοξεύθηκαν σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο της έκρηξης σωλήνες, με μήκος 2 έως 4 μέτρα, τραυματίζοντας κόσμο.
«Ακόμη δεν μας αποκαλύπτουν το περιεχόμενο των 35 κοντέινερ», είπε ο Γιώργος Βαρνάβας, και είναι αμφίβολο πως μετά την έκρηξη θα γίνει ποτέ κάτι τέτοιο.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η ποσότητα των εκρηκτικών και πυρομαχικών που βρίσκονταν στα εμπορευματοκιβώτια είχε ως τελικό αποδέκτη την φιλο-ιρανική οργάνωση Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο καθώς και το τακτικό Στρατό της Συρίας. Πιο αναλυτικά το φορτίο περιελάμβανε πυρομαχικά των 120 χλστ για ρυμουλκούμενο όλμο PM-43 ο οποίος χρησιμοποιείται από το Στρατό της Συρίας και την Χεζμπολάχ, πυρομαχικά των 122 χλστ για τα ρυμουλκούμενα πυροβόλα του Στρατού της Συρίας (A-19, D-30, M-30), πυρομαχικά των 125 χλστ για τα άρματα μάχης T-72 επίσης του Στρατού της Συρίας και βλήματα όλμων των 160 χλστ του συστήματος M53.
Για αυτό ακριβώς το λόγο οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει από τις κυπριακές αρχές την κατάσχεση του φορτίου καθώς ήταν ενήμερες για την παραλαβή τους από τη φιλο-ιρανική οργάνωση.
Η αμερικανική ανησυχία για την ποσότητα αυτή των όπλων εστιαζόταν κυριότερα στην ύπαρξη αντιαρματικών όπλων 9M133 Kornet και 9K115-2 Metis-M δύο πανίσχυρων αντιαρματικών συστημάτων ρωσικής κατασκευής τα οποία σκόπευε να χρησιμοποιήσει η Χεζμπολά εναντίον ισραηλινών αρμάτων μάχης σε περίπτωση μιας δεύτερης, ανάλογης του 2006 επέμβασης στο νότιο Λίβανο.
Πάντως για την διερεύνηση της υπόθεσης η ελληνική κυβέρνηση έστειλε στην Κύπρο σήμερα ένα κλιμάκιο της ΕΥΠ. Η ελληνική αποστολή θα συνεργαστεί με την αντίστοιχη κυπριακή υπηρεσία για τη διερεύνηση της φονικής έκρηξης στη Λεμεσό. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω θερινών αδειών είχαν μειωθεί ή και διακοπεί για αρκετές ώρες οι στρατιωτικές περιπολίες γύρω από τη ναυτική βάση, ενώ όπως αναφέρουν περίοικοι δύο αυτοκίνητα με πινακίδες από τα κατεχόμενα πέρασαν έξω από τη βάση με πολλή μικρή ταχύτητα δίνοντας την εντύπωση ότι οι επιβάτες τους φωτογράφιζαν ή κατέγραφαν λεπτομέρειες του χώρου όπου φυλάσσονταν τα 98 κιβώτια.

 Υπάρχουν σενάρια τα οποία και λογική έχουν και ταιριάζουν με την κατάσταση.
Το πρώτο σενάριο είναι ότι η Κυβέρνηση της Κύπρου ανταγωνίζεται σε ανευθυνότητα την Ελληνική. Αυτό το σενάριο είναι βέβαιο.
Ένα δεύτερο σενάριο είναι ότι βάλανε μία βόμβα στο σπίτι σου, την οποία θα ενεργοποιούσαν την κατάλληλη στιγμή. Ορισμένοι δεν ήθελαν να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα πυρομαχικά ίσως γιατί κάποιοι τους είπαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Μπορεί να το πίστεψαν μπορεί και όχι. Αν το δε το πίστεψαν τότε έχουμε καθαρή περίπτωση προδοσίας
Το πρωί οι θερμοκρασίες είναι σχετικά χαμηλές. Θυμίζει την καταστροφή της μεγάλης αποθήκης της Μαλακάσας, η οποία βέβαια δεν απέβλεπε σε ψυχολογικές επιχειρήσεις,….. έγινε όμως τις πρωινές ώρες. Θύμα ένα Λοχαγός Πυροτεχνουργός, που δεν μεταφέρθηκε εγκαίρως σε νοσοκομείο από κάποια λιμουζίνα επισήμου που επισκέφθηκε την Μονάδα Πυρομαχικών. Το πρόβλημα για την μεταφορά ήταν να μη λερωθεί η λιμουζίνα.
Σημειωτέον ότι εδώ και δεκαπέντε έτη χιλιάδες τόνοι άχρηστα και παλαιά πυρομαχικά υπάρχουν στις αποθήκες των Ενόπλων Δυνάμεων και οι Κυβερνήσεις δεν τις καταστρέφουν…….
Θα θυμόσαστε την πτώση του Ε/Π του στρατηγού Ε. Φλωράκη. Εκείνο το πρωινό ενθυμούμαι τις δηλώσεις μεγάλου πολιτικού της Κυπριακής ηγεσίας που απέδιδε το ατύχημα σε ανθρώπινο λάθος. Αυτό και μόνο έδειχνε βιασύνη αδικαιολόγητη δεδομένου ότι δεν υπήρχε πόρισμα. Υπόψη ότι ο Στρατηγός Ε. Φλωράκης ήταν αγαπητός στην Κύπρο για το ακέραιο του χαρακτήρα του, την επαγγελματική του κατάρτιση και την θέση του κατά του σχεδίου ΑΝΑΝ, γεγονός όχι ευχάριστο για τους νενέκους
Μη ξεχνάτε επίσης την βλάβη που υπέστη το αεροσκάφος των Κυπριακών αερογραμμών «ΗΛΙΟΣ». Με αυτό το αεροσκάφος ταξίδευε και ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος. Επίσης ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδος έπρεπε να αποφασίσει βάσει των ισχυόντων κανόνων να καταρρίψει ή όχι το αεροσκάφος που έκανε ακυβέρνητο βόλτες πάνω από το λεκανοπέδιο της Αττικής.
Ο ερχομός της Κλίντον διευκολύνεται από το σοκ που υπέστη ο Κυπριακός Λαός?
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα πρέπει να παραιτηθεί? Αυτό θα διευκολύνει πολύ ή καθόλου την διαπραγματευτική ικανότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας που θα είναι πλέον πατριωτική?
Εύχομαι επίσης να καταργηθεί η κομματικοποίηση των Ελληνικών μυστικών Υπηρεσιών.
Να παύσουν να είναι εξαπτέρυγα ξένων μυστικών υπηρεσιών. Να απομακρυνθούν οι άχρηστοι και οι απάτριδες
Γνωρίζω ότι όποιους και να ψηφίσετε θα είναι αυτοί που θα αναδείξουν τα πουλημένα ΜΜΕ.
Η Δημοκρατία χωλαίνει γιατί οι νταβατζήδες ελέγχονται από τον Big Brother και αυτοί με τη σειρά τους ελέγχουν τα ΜΜΕ. Παρατηρήστε πως μας ετοιμάζουν να δεχθούμε την απώλεια εδαφών, τα οποία έχουμε κερδίσει με αίμα και στα οποία γεννηθήκαμε εμείς και οι γονείς μας.
Το νέο Σύνταγμα αν δεν διορθώσει αυτό το ελάττωμα, δηλαδή υποψήφιοι να είναι οι άριστοι και πολίτες που αποδεδειγμένα έχουν την έξωθι καλή μαρτυρία, τότε η Δημοκρατία θα είναι μία παρωδία πολιτικού συστήματος.
Στέργιος

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 7/13/2011 10:17:00 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Μαρτυρική Κύπρος. Ο πραγματικός προορισμός και το περιεχόμενο των κοντέινερ του θανάτου..."

Leave a reply