Αυστρία: Επίθεση στην S&P για παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας!!!


http://www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2011/06/standardpoors-300x239.jpgΚύριοι,
Ήλθε ο καιρός, στα πλαίσια της ενημέρωσης του Ελληνικού Λαού, μιας και οι Εθνικοί μας αντιπρόσωποι είναι ανίκανοι να προστατεύσουν την Πατρίδα, εμείς να πράξουμε τα αυτονόητα , δηλαδή να αξιολογούμε περιοδικά τα ΜΜΕ και τους οίκους ανοχής των Διεθνών κερδοσκόπων, γράφοντας στην αρχή τα σχόλια μας στην Ελληνική Γλώσσα και μετά και σε άλλες γλώσσες μήπως και ξεσηκώσουμε όλους τους Λαούς ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση.

Κριτική που τους έχει γίνει

Οι Οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας έχουν δεχτεί έντονη κριτική επειδή πρόκειται για μια ολιγοπωλιακή αγορά χωρίς έλεγχο αξιοπιστίας από άλλους οργανισμούς (εκτός από μία τυπική αξιολόγηση τη Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρυθμιστικών Αρχών των αγορών κινητών αξιών). Οι επιπτώσεις των συνεχόμενων υποβαθμίσεων της πιστοληπτικής ικανότητας των ευρωπαϊκών χωρών από τους Οίκους αξιολόγησης επηρεάζουν αρνητικά την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρώπης με αποτέλεσμα να ασκείται αυστηρή κριτική ως προς τα αποτελέσματα που παρουσιάζουν και να γίνεται προσπάθεια για αυστηρότερη εποπτεία των Οίκων αξιολόγησης προτείνοντας τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης.
Παρακάτω σας παραθέτω τους οίκους ανοχής της Παγκοσμιοποίησης. Αυτοί οι οίκοι ανοχής συνδέονται με τους δανειστές μας με την Ελληνική Κεντρική Τράπεζα και με μέλη της ξενοκίνητης Κυβέρνησης ή κυβέρνηση των προδοτών.
Για να καταλάβατε όλες οι Τράπεζες στην Ελλάδα ανήκουν στο Παγκόσμιο σύστημα. Όταν ο Big Brother λέει στη Κυβέρνηση να δώσει 28 δις εκατ.€ στις τράπεζες για να αποκτήσουν ρευστότητα, απλώς βοηθάει την Παγκοσμιοποίηση να μην έχει προβλήματα και καθιστά την λειτουργία του κράτους δυσχερή
 Οι τράπεζες τα παίρνουν και τα επενδύουν εκεί που έχουν το μεγαλύτερο κέρδος. Έτσι βοηθήσαμε τους γείτονες μας να μεγαλώσουν και τώρα να μας απειλούν. Όταν οι Υπουργοί μας χρηματοδοτούσαν μεγάλα έργα στις γειτονικές χώρες όλοι ήσαν ευχαριστημένοι, δηλαδή ο Big Brother που βαθμολογούσε τον Υπουργό γιατί με ένα σμπάρο είχε τρία τρυγόνια (βοήθεια στα Σκόπια, οικονομική δυσχέρεια στην Ελλάδα, μαύρα λεφτά στα Λαμόγια της διαπλοκής κλπ.)

Moody’s

Η Moody’s είναι η πρώτη εταιρεία αξιολόγησης πιστωτικών κινδύνων, με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ). Ιδρύθηκε το 1909 από τον χρηματοοικονομικό αναλυτή John Moody. Σκοπός της εταιρείας ήταν η συλλογή πληροφοριών που αφορούσαν την κεφαλαιοποίηση, διαχείριση και οικονομική κατάσταση εταιρειών. Την δεκαετία του ‘70 η εταιρεία επεκτάθηκε στις αγορές των βραχυπρόθεσμων αξιόγραφων , των εμπορικών συναλλαγών και στις τραπεζικές καταθέσεις. Σήμερα, η Moody’s κατέχει το 40% της παγκόσμιας αγοράς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.

[Επεξεργασία] Standard & Poor’s

Η έδρα της εταιρείας είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ). Το 1906 ιδρύθηκε η εταιρεία Standard Statistics Bureau παρέχοντας οικονομικά στοιχεία παρελθόντων ετών τα οποία δεν ήταν διαθέσιμα και αφορούσαν αποκλειστικά αμερικανικές εταιρείες. Το 1916 η Poor’s Publishing Company ασχολήθηκε με τον προσδιορισμό και την δημοσιοποίηση αξιολογήσεων χρεών εταιρικών ομολόγων και αργότερα χρεών κρατών καθώς και δημοτικών ομολόγων. Το 1941, οι εταιρείες Poor’s Publishing Company και Standard Statistics Bureau συγχωνεύθηκαν δημιουργώντας την εταιρεία Standard and Poor’s. Σήμερα ο συγκεκριμένος οίκος αξιολόγησης κατέχει το 40% της παγκόσμιας αγοράς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας

[Επεξεργασία] Fitch

H Fitch Ratings είναι ένας οργανισμός αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας και έχει δύο έδρες, την Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. H Fitch Ratings έχει τις ρίζες της στην Fitch Publishing Company η οποία ιδρύθηκε το 1913. Η ανάπτυξη της εταιρείας χρονολογείται το 1989 με την αναδιοργάνωση κεφαλαίων και την αλλαγή της διαχειριστικής ομάδας. Στην δεκαετία του ‘90 επεκτείνεται, παρέχοντας στους επενδυτές πρωτογενή έρευνα, πλήρεις ερμηνείες πολύπλοκων πιστώσεων και αυστηρότερη παρακολούθηση. H Fitch Ratings καλύπτει πιο περιορισμένο μερίδιο αγοράς σε σχέση με την Moody’s και την Standard & Poor’s.
Το ΓΟΥΔΙ έρχεται και για τον Πρόεδρο της τραβεστί Δημοκρατίας.

Στέργιος
Αυστρία: Επίθεση στηνS&P για παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας!
16/06/2011 11:08 | Κατηγορίες: Featured,Ενέργεια & Οικονομία Αποστολή με email Αποστολή μεemail |
Πρωτοφανούς σφοδρότητας είναι η επίθεση που εξαπέλυσε μέσω του κύριου άρθρου γνώμης ο εκδότης της «Wiener Zeitung», Ράινχαρντ Γκέβελ, εναντίον των οίκων αξιολόγησης γενικώς και ειδικότερα εναντίον της «Standard &Poors», κάνοντας λόγο για «οίκους αρουραίων» παντελούς αναξιοπιστίας, ενώ χαρακτηρίζει θρασύτατη την τελευταία αξιολόγηση της Ελλάδας.
Πρόκειται για ένα σημαντικό δημοσίευμα από μία έγκυρη εφημερίδα, ο εκδότης της οποίας, επιτέλους, κατάλαβε το αυτονόητο: Ότι δεν είναι δυνατόν η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας δεν είναι δυνατόν να είναι μικρότερη «από εκείνη της Γρενάδας», μιας χώρας της οποίας το 32% των 108.000 κατοίκων της, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Το άρθρο εστιάζει πραγματικά στη μία όψη του «νομίσματος» της ελληνικής κρίσης, δηλαδή το διεθνές κερδοσκοπικό παίγνιο που έχει στηθεί και τα δισεκατομμύρια «στοιχημάτων» που έχουν παιχτεί με αντικείμενο τη χρεοκοπία της Ελλάδας (η άλλη πλευρά είναι ότι η Ελλάδα άφησε τον εαυτό της ακάλυπτο δίνοντας την ευκαιρία για τέτοιες επιθέσεις).
http://www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2011/06/wiener_zeitung.gif
Ο συγκεκριμένος οίκος, αναφέρει ο συγγραφέας του άρθρου, χωρίς να διαθέτει την παραμικρή δημοκρατική νομιμοποίηση, παίζει ρόλο «παγκόσμιας οικονομικής αστυνομίας», και εμπλέκεται σε κερδοσκοπικά παιχνίδια τα οποία στρέφονται επί της ουσίας εναντίον της Ευρωζώνης.
Ο εκδότης της εφημερίδας επιτίθεται όμως και εναντίον των ηγεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέροντας ότι εάν η Ένωση «σέβεται κάπως τον εαυτό της τότε θα πρέπει να απαντήσει πως ό, τι και να λέει η Standard &Poor΄s αφήνει αδιάφορη την Ευρώπη», αφού δεν μπορεί ένας αυτόκλητος επί της ουσίας οίκος, να καθορίζει το δέον γενέσθαι. Καλεί δε τις ευρωπαϊκές χώρες να διακηρύξουν ότι απορρίπτουν τις αξιολογήσεις των αποκαλούμενων ως «rating agencies».

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 6/21/2011 08:54:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Αυστρία: Επίθεση στην S&P για παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας!!!"

Leave a reply