Φοβερά και ανήκουστα.....στις Ένοπλες Δυνάμεις!!!


Αφού η περιφέρεια Θεσσαλίας και ηαντιπεριφερειάρχης Λαρίσης κ. Ρένα Καραλαριώτου, έλυσαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιφέρειας, προέβησαν σε μία ενέργεια άκρως αντιδεοντολογική, ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη κατά την άποψή μας.
Οι παραπάνω παρακινούμενοι από κατοίκους της περιοχής, θεώρησαν ότι θα ενθουσιάσουν αυτούς αλλά και την τοπική κοινή γνώμη και ενήργησαν προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να εισέλθουν εντός στρατοπέδου των Ενόπλων Δυνάμεων, για να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι ότι οι εκεί στρατιωτικοί ξέρουν και κάνουν καλά την δουλειά τους και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους της περιοχής, δια την υγεία των οποίων ενδιαφέρονται τα μέγιστα.
Όλα αυτά συνέβησαν στην 361 ΠΑΠ στην περιοχή του Κυψελοχωρίου Λαρίσης.
Ήδη από τις 6 Σεπτεμβρίου, η αντιπεριφερειάρχης είχε στείλει έγγραφο προς τον διοικητή της μονάδας με το οποίο ενημέρωνε ότι στις 14 Σεπτεμβρίου μικτό κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ετσιθελικώς, θα επισκέπτονταν το στρατόπεδο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η ενδεχόμενη απενεργοποίηση πυρομαχικών εγκυμονούσε κινδύνους τόσο για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, όσο και για το περιβάλλον. (Ιδίως για το περιβάλλον το οποίο μας απασχολεί πολύ. Τον Πηνειό δίπλα δεν τον βλέπουν).

Βεβαίως στην ενέργειά τους αυτή βρήκαν ανοικτά αυτιά ανωτάτων στρατιωτικών οι οποίοι δεν απέτρεψαν, ως όφειλαν, την «επιθεώρηση» και έδωσαν λαβή στον καθένα να αμφισβητεί την επαγγελματική κατάρτιση των στελεχών των Ε.Δ., την υψηλή φροντίδα και τα στάνταρ αποφυγής ατυχημάτων.
Παρών στην συγκέντρωση αυτή και ο κ. Διοικητής Στρατιάς και άλλοι Αξιωματικοί οι οποίοι ανέχθηκαν τις απαιτήσεις της κ. Αντιπεριφερειάρχη, η οποία δήλωσε στο πέρας της ενημερώσεως – επιδείξεως τα εξής:«Βρεθήκαμε σήμερα εδώ, μαζί με τους ειδικούς πραγματογνώμονες καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να δούμε από κοντά τη συνολική  διαδικασία απενεργοποίησης των πυρομαχικών.
Παρόλες τις  διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Στρατού, ότι η όλη διαδικασία είναι ασφαλής, εμείς ως Περιφέρεια δεν εφησυχάζουμε.
Προς αυτή την κατεύθυνση αναμένουμε τα πορίσματα των ειδικών, τις άδειες και τις μελέτες που θα ζητηθούν, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας».
Και ερωτούμε: γιατί κ. Διοικητή της Στρατιάς, επιτρέψατε σε αναρμόδια πρόσωπα να εισέλθουν σε στρατόπεδα και να απαιτούν ελέγχους;
Γιατί παρουσία σας, αμφισβητούν το κύρος και την αξιοπιστία των Ε.Δ. με δηλώσεις τους;
Γιατί δεν καλύψατε τους υφισταμένους σας από ενέργειες πολιτικής σπέκουλας;
Μέχρι ποίων ενεργειών εξικνείται η αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοικήσεως;
Γιατί απολογείσθε σε αυτούς;
Εάν συνεχίστε κατ’ αυτόν τον τρόπο τότε και οι ασκήσεις που θα κάνετε θα ελέγχονται από την τοπική αυτοδιοίκηση μη τυχόν και υπάρξει κίνδυνος ατυχήματος ή για το περιβάλλον. Ή ενδεχομένως να ζητηθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση η διακοπή της λειτουργίας του αεροδρομίου της Αγχιάλου διότι μπορεί να πέσει κανένα αεροσκάφος και προκληθεί ατύχημα και για τον λόγο αυτό πρέπει να μπούν στο στρατόπεδο να κάνουν ελέγχους, να πάρουν σχέδια, και να μην επιτρέπουν τις απογειώσεις των αεροσκαφών διότι ενοχλούν με τον θόρυβό τους!
Μήπως έχουμε παραφρονήσει;
Με τέτοια θέματα λοιπόν ασχολούνται οι κομψευόμενοι της τοπικής αυτοδιοικήσεως;
Κυρίες και κύριοι της τοπικής αυτοδιοικήσεως εις το πλαίσιο των καθηκόντων σας, έχετε σωρεία υποθέσεων που προβλέπονται από τους νόμους της πολιτείας που θέσπισε τον θεσμό σας. Ασχοληθείτε με αυτές και θεραπεύσατε τα κακώς κείμενα και θα δείτε πως δεν θα υπάρχει χρόνος για να ασχοληθείτε με υποθέσεις που τις χειρίζονται άλλοι αρμοδιότεροι από εσάς και πολύ καλλίτερα.
Αφήστε ήσυχες τις Ένοπλες Δυνάμεις στο έργο τους και ασχοληθείτε με τα δικά σας. Επιτέλους.

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 9/23/2011 11:07:00 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 σχόλια for "Φοβερά και ανήκουστα.....στις Ένοπλες Δυνάμεις!!!"

  1. Απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική έκδοση της τοπικής εφημερίδας «Η Έκδοση της Ελασσόνας» να ενημερωθείτε καλύτερα καθώς ασχολείται επί 10 μήνες και μην δημοσιεύετε ότι σας σερβίρουν ανεύθυνα.( Εκδόσεις 13-1-2011, 19-1-2011, 2-2-2011, 6-4-2011, 20-7-2011)

Leave a reply