ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ...


Δεν έχουν παρέλθει ούτε καν 3 μήνες από τότε (23 Ιουν2011) που ο κ. Βενιζέλος, νέος υπουργός Οικονομικών, ανακοίνωνε με βαρύγδουπο ως συνήθως ύφος, νέα μέτρα εις βάρος του δοκιμαζόμενου οικονομικά λαού και τα οποία ακόμη δεν τα έχουμε αισθανθεί όλοι εξ ολοκλήρου στα θυλάκια των παντελονιών μας, (αναμένουμε τον ταχυδρόμο) και μόλις χθες μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση υπουργών υπό τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώθηκε νέο φοροεισπρακτικό μέτρο εις βάρος των ιδιοκτητών δομημένης επιφάνειας (sic)  και μάλιστα με τρόπο που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και ενδεχομένως να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη, όταν αρχίζει να εφαρμόζεται, μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών. Τότε θα αρχίσει να παίζεται το «παιχνίδι» της διαφήμισης γνωστής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, παραφρασμένο «εσύ θα το πληρώσεις», «όχι εσύ θα το πληρώσεις» και πάει λέγοντας …

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τότε ήταν :
Μείωση του αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ. 
Για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης αύξηση του φόρου για τα νοικοκυριά και εξίσωση του φόρου σε θέρμανσης και κίνησης για τις επιχειρήσεις.
Για την εισφορά αλληλεγγύης που ορίζεται στο 1% για 12-20.000 ευρώ, στο 2% για εισοδήματα 20-50.000, στο 3% για εισοδήματα από 50 - 100.000, στο 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ και στο 5% για βουλευτές, αιρετούς των ΟΤΑ και γενικούς και ειδικούς γραμματείς ανεξαρτήτως του εισοδήματός τους. (Και εδώ πάλι κάνατε μια αλλαγή 4% τώρα και αργότερα τα υπόλοιπα. Ή δεν είναι έτσι ;)
Για τους ελεύθερους επαγγελματίες τέλος επιτηδεύματος από το πέμπτο έτος της δραστηριότητάς τους.
Για τα ακίνητα με τη μείωση από 400.000 σε 200.000 του αφορολογήτου, δεν αλλάζει τίποτα και δεν θα επιβληθεί φόρος μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, συμπληρώνοντας ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ δεν είναι φοροεισπρακτικό μέσο διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό !!!

Και αυτόματα γεννάται το ερώτημα κ. Βενιζέλο. Τι σας έκανε και αλλάξατε γνώμη και μέσω ΔΕΗ επιβάλετε άλλο ένα χαράτσι;
΄Επαψε το ηλεκτρικό ρεύμα να είναι κοινωνικό αγαθό πια ;
Εσείς κάποτε με πρωταγωνίστρια τη γνωστή Μελίνα, πρωτοστατούσατε και παρακινούσατε τους έλληνες να μην πληρώνουν το άλλο χαράτσι της ΕΡΤ και συνιστούσατε στο κόσμο να καταθέτει το αντίτιμο του λογαριασμού της ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή το ξεχάσατε κι αυτό;
Και αν και εγώ συστήσω στους συμπατριώτες μου να κάνουν το ίδιο και για το φόρο της δομημένης επιφάνειας, η ΔΕΗ προβεί στη διακοπή του ηλεκτρικού;
Διότι με τη φόρα που έχετε πάρει, κάποιο άλλο χαράτσι θα εφεύρετε για να το επιβάλλετε μέσω ΕΥΔΑΠ, εταιρειών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας κοκ.
Επειδή δεν μπορείτε να εισπράξετε από τους φοροφυγάδες τη φοροδιαφυγή εφευρίσκετε διαρκώς νέους τρόπους .
Και όλα αυτά για σώσουμε το ΕΥΡΩ, που στο κάτω κάτω,  δεν μας ρώτησε η τότε κυβέρνησή σας όταν μας το επιβάλλατε το 2002 !

Αυτά τα εμπρός - πίσω σας, τα συνεχιζόμενα ψέματα και η διαρκής ανακολουθία σας μάλλον θα εξακολουθούν να ταλανίζουν για πολύ ακόμη χρόνο όλες τις ελληνικές οικογένειες, ανεξαρτήτως των πολιτικών τους επιλογών.  
Η μέθοδος του σαλαμιού είναι γνωστή από πολλά χρόνια και κάτι τέτοιο εφαρμόζετε και τώρα για την περικοπή των εισοδημάτων του Έλληνα και της Ελληνίδας, που απλόχερα σας χάρισε μια αυτοδυναμία, πιστεύοντας ψεύτικα συνθήματα περί χρημάτων που υπάρχουν και άλλα τέτοια ωραία, που χάιδευαν τα αυτιά τους.

Τώρα όμως μας κουφαίνουν όλους τα μέτρα σας.

Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 9/14/2011 11:19:00 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ..."

Leave a reply