Ενημέρωση με το σταγονόμετρο, από την καλούμενη ....Συμμαχία.

Της Κ. Σοφίας Βούλτεψη.
Ενημέρωση με το σταγονόμετρο και από την συμμαχία που βομβαρδίζει στη Λιβύη, όσον αφορά και σ’ αυτές τις «παράπλευρες απώλειες».

Από «λάθος» έχασαν τελικά την ζωή τους στην περιοχή της πόλης Μπρέγκα στην πετρελαϊκή ανατολική πλευρά της Λιβύης, εννέα αντικαθεστωτικοί και τέσσερις άμαχοι, στη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο για τις επαφές με τους αντικανταφικούς, αξιωματούχο της Ατζνταμπίγια Ίσα Χάμις, η επίθεση κατά αυτοκινητοπομπής πέντε ή έξι αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων και ένα ασθενοφόρο, όταν ένας αντικανταφικός… ενθουσιάστηκε από την παρουσία των συμμαχικών αεροπλάνων και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για να τους… χαιρετίσει!

Οι πιλότοι του αεροπλάνου εξέλαβαν τους πυροβολισμούς ως εχθρικέ ενέργεια και άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα εξεγερμένοι, αλλά και τρεις φοιτητές της ιατρικής και ο οδηγός τους.

Σύμφωνα με την πάγια τακτική που ακολουθείται σ’ αυτές τις περιπτώσεις από τα επιτελεία, ανακοινώθηκε ότι το θέμα «εξετάζεται» και θα γίνουν ανακοινώσεις «όταν θα ολοκληρωθεί η έρευνα» (δηλαδή όταν θα αμβλυνθεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης).

Είναι γνωστό ότι τα «λάθη» δεν αναγνωρίζονται μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου και συνήθως καταγράφονται και γίνεται ο απολογισμός τους μετά το τέλος κάθε πολεμικής εκστρατείας.

Προς το παρόν, η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες Οάνα Λονγκέσκου, άξια όπως φαίνεται διάδοχος εκείνου του αλήστου μνήμης Τζέιμι Σέι, εκπροσώπου της Συμμαχίας κατά την εκστρατεία κατά της Γιουγκοσλαβίας, ακολουθεί τα αχνάρια του προκατόχου της με δηλώσεις - καρμπόν:

 «Εξετάζουμε αυτές τις πληροφορίες», είπε. «Λαμβάνουμε πάντα σοβαρά υπόψη μας τις πληροφορίες σχετικά με το θάνατο αμάχων. Αποστολή του ΝΑΤΟ είναι να προστατεύει τους άμαχους και τις πολιτικές περιοχές από τις επιθέσεις»!Κυρία Σοφία,
νομίζω ότι η χρήση της λέξης "συμμαχία" στην περίπτωση της Λιβύης, και του Κοσόβου παλαιότερα, έχει χάσει πλέον την σημασία της καθώς, ο ΓΑΠ και η παρέα του  αποφάσισαν για συμμετοχή της χώρας μας στις επιχειρήσεις!!!! .... που ο  ΟΗΕ κάνει λόγο μόνο για  τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων,  και οι δυτικοφασιστοειδείς τυχοδιώκτες, ελαχιστότατοι ηγετίσκοι καταφεύγουν στο έσχατο των δυνατών μέτρων που μπορούν να εφαρμόσουν για την επιβολή του ψηφίσματος του ΟΗΕ (Διπλωματικά, Πολιτικά, Οικονομικά, Κοινωνικά, Πολιτιστικά, Στρατιωτικά). 
Δηλαδή πολύ επιπόλαια, εύκολα και γρήγορα εξαπέλυσαν άνανδρο βομβαρδισμό, άνευ ουσιαστικά αντιπάλου, των καημένων στρατιωτικών της Λιβύης που, νόμιζαν ότι υπηρετούσαν την πατρίδα τους και  για τον άλφα ή βήτα λόγο υποστήριζαν, κακώς, τον μανιακό... δικτάτορα Καντάφι, τον οποίο οι καλούμενοι "σύμμαχοι" προστατεύουν πολύ καλά!!!

Να μην ξεχνάμε ότι ο ΟΗΕ επεμβαίνει για τον διαχωρισμό των αντιπάλων και μάλιστα μετά από αίτηση και των δύο...
Κατά τα άλλα κάνουμε λόγο για Ανθρωπιστικές Επιχειρήσεις, ρίχνοντας βόμβες από 10 και πλέον χιλιόμετρα , όπως ακριβώς και στην περίπτωση της Σερβίας... 
Άραγε θα κάνουμε το ίδιο και στην Τουρκία, όπου το καθεστώς σκοτώνει με κάθε μέσο τα εκατομμύρια Κούρδων υπηκόων του???

Να μην ξεχνάμε επίσης πόσο αυτοί οι ηγετίσκοι αγαπούσαν τον μανιακό.. δικτάτορα...., όπως φαίνεται και από την τραγική εικόνα....

Φιλικώτατα,                                                              
Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 4/04/2011 09:25:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Ενημέρωση με το σταγονόμετρο, από την καλούμενη ....Συμμαχία."

Leave a reply