Οι Εξωγήινοι Παρατηρούν!!!


Η χρεοκοπία σε αναστολή, έρχεται πιο κοντά ως χρεοκοπία σκέτη...
Το κύριο πρόβλημα πάντως είναι ότι το πολιτικό σύστημα συνεχίζει τη φοβερή σπατάλη του σαν να μην έχει συμβεί τίποτα και το μεγαλύτερο μέρος του δανείου των 110 δις ευρώ θα καταλήξει και πάλι στις τσέπες των ή σε αχρείαστες χρηματοδοτήσεις ή αποστολές. Π.χ. η πρόθυμη συμμετοχή μας στις δολοφονικές και άνανδρες επιχειρήσεις των δυτικοφασιστοειδών τυχοδιωκτών ηγετίσκων  εναντίον της Λιβύης, κοστίζουν περί τα 6,5 ευρώ το μήνα, ενώ ο Ευτραφής ΥΠΑΜ απολαμβάνει ανενόχλητος τα προνόμιά του και τη μάσα του..., 500.000 χιλ ευρώ για το "ταμείο συμφιλίωσης" λέει.. του Αφγανιστάν, η χρηματοδότηση των κομμάτων και των ΜΚΟ 
συνεχίζεται κανονικότατα, χαρίζονται δάνεια των ΜΜΕ, του Μεγάρου Μουσικής, κλπ
  Ενεργός Συμμετοχή λοιπόν για να αλλάξουμε  δυναμικά τα δρώμενα της χώρας μας.
  Μπορείς και εσύ πλέον !!! Μην περιμένεις από το παρόν πολιτικό σύστημα καμιά πρόοδο...

  Ο καιρός  πλησιάζει που ο λαός θα πάρει τις τύχες της χώρας μας στα χέρια του !!!
  Ο καιρός πλησιάζει που όλοι μαζί, 
μαθητές, φοιτητές, άνδρες και γυναίκες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων,  απλοί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, θα αποδομήσουμε την κοινοβουλευτική ασυδοσία / ασυλία / ολιγαρχία / υπεροψία / προδοσία..

Ο ΚΑΝΕΝΑΣ


Αν ένας εξωγήινος μας παρατηρούσε από το διάστημα, θα έμενε άναυδος με την εικονική πραγματικότητα στην οποία ζούμε.  Κόμματα και Mέσα ενημέρωσης καταγγέλλουν κάθε μέρα την πώληση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Δεν έχει πουληθεί ούτε ένα οικόπεδο. Όχι να πουληθεί, δεν έχει καν ενοικιαστεί ένα ακίνητο απ’ αυτά που ρημάζουν. Όχι να ενοικιαστεί, δεν έχει γίνει ούτε μια μετεγκατάσταση δημόσιας υπηρεσίας σε ακίνητο δημοσίου από τα πανάκριβα γραφεία που νοικιάζουν. Ούτε μία. Το δημόσιο με την τεράστια ανεκμετάλλευτη περιουσία πληρώνει 200 εκατομμύρια το χρόνο ενοίκια και εισπράττει 20.

Κι όμως, ο Αλαβάνος ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής επιτροπής για να εξετάσει το σκάνδαλο πώλησης της ακίνητης περιουσίας. Θα είναι η πρώτη Εξεταστική επιτροπή που θα εξετάσει τη σκέψη. Η ελληνική πολιτική τάξη δεν φοβήθηκε ποτέ τη γελοιότητα. Γιατί ξέρει ότι η δικιά της πραγματικότητα είναι η εικονική, η πραγματικότητα των συνθημάτων. 
Κόμματα και Μέσα ενημέρωσης καταγγέλλουν το «ξεπούλημα των ασημικών», την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του κράτους. Δεν έχει γίνει ούτε μια ιδιωτικοποίηση. Δεν έχει πουληθεί ούτε μια μετοχή. Ο κρατικός συνδικαλισμός απεργεί μέρα παρά μέρα με το σύνθημα «μας παίρνουν τη δουλειά, το ψωμί, τη ζωή μας». Γιατί έχουν φτάσει αυτοί οι καλοί άνθρωποι στα όριά τους, απειλείται η ζωή τους; Όχι απλώς δεν έχει απολυθεί κανείς και καλώς νομίζω δεν έχει απολυθεί, αλλά δεν έχει γίνει ούτε μια μετάθεση ούτε ενός δημοσίου υπαλλήλου από μια μη χρήσιμη υπηρεσία σε μια παραγωγική θέση. Για τις μεταθέσεις 1.440 υπαλλήλων της συγκοινωνίας από μια δημόσια υπηρεσία σε άλλη, εξοντώθηκε η Αθήνα επί 3,5 μήνες. Οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής περιμένουν ακόμα, δυο χρόνια πληρώνονται χωρίς να εργάζονται. Δεν ξέρουν ούτε πόσους δημόσιους υπαλλήλους έχουν ούτε πόσο τους πληρώνουν. Έκαναν την απογραφή στο στενό δημόσιο τομέα και μόλις έφτασαν στον ευρύτερο, τρόμαξαν και σταμάτησαν. Ενιαία Αρχή πληρωμών θα εφαρμόσουν από το 2012, τρία χρόνια δηλαδή μετά τις εκλογές. 
Δεν ξέρουν πόσα είναι τα έξοδα του κράτους. Το έλλειμμα του 2010 έχει αναθεωρηθεί 3-4 φορές. Κάθε μήνα, ένα νοσοκομείο, ένας δήμος, θυμάται ότι χρωστάει ακόμα ένα δάνειο. Οι μισοί φορείς ακόμα και σήμερα δεν αποστέλλουν στατιστικά στοιχεία. Πανεπιστήμια, νοσοκομεία, δήμοι, ταμεία, συνεχίζουν τη σπατάλη χωρίς αύριο. Από τις δεκάδες χιλιάδες φορείς ανακοίνωσαν με τυμπανοκρουσίες την κατάργηση λίγων μετρημένων αστείων οργανισμών, Αεραθλητικές λέσχες και οργανισμούς Αργιλομάζης. Η κρατική γραφειοκρατία παραμένει ανενόχλητη, φορείς, οργανισμοί, νομικά πρόσωπα, επιτροπές, ομάδες εργασίας, δεκάδες χιλιάδες διοικητικά συμβούλια. Οι νόμοι για τον Καλλικράτη που θα εξοικονομούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια δεν έχουν εκδοθεί ακόμα. Οι δημοτικές επιχειρήσεις, που από 6.000 θα μειωθούν σε 2.000, βρίσκονται ακόμα στη θέση τους. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τα διπλογραφικά, η μηχανοργάνωση των νοσοκομείων βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Αυτόν το μήνα είναι που θα παραιτηθεί ο υπουργός, αν θυμάμαι καλά τη δήλωσή του; 18 μήνες μετά, δεν έχει γίνει, δεν υπάρχει καν σχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, περιμένουν τους συνδικαλιστές να συντάξουν το σωστό νόμο. Ένα μήνα μετά την αποκάλυψη συνδικαλιστικών σωματείων που επιδοτούνται με 5 εκατομμύρια ετησίως από τη ΔΕΚΟ-εργοδότη τους, το Υπουργείο Εργασίας προϋπολογίζει κονδύλι 19,2 εκατομμυρίων προς «συνδικαλιστικές οργανώσεις». Τα προγράμματα ΕΣΠΑ συνεχίζουν να πηγαίνουν, αντί για τις επιχειρήσεις, προς το ίδιο το κράτος. Την εκκλησία, τις νομαρχίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία, τις κρατικές εταιρείες. Για να οργανώσουν τα «αρχεία» τους, για να «εκπονήσουν μελέτες αντιμετώπισης της εργοδοσίας», για «προσκυνηματικό τουρισμό». Η κρατική διαφήμιση συνεχίζει να κατευθύνεται στον Τύπο του εκβιασμού, στα Μέσα που με την καταστροφολογία πιέζουν για συνέχιση της κρατικής χρηματοδότησης.
Η απελευθέρωση της κρουαζιέρας απέτυχε, η απελευθέρωση των δημόσιων μεταφορών μετατέθηκε για μετά από 3 χρόνια, όταν θα έχουμε χρεοκοπήσει, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα σύντομα ανέκδοτα. Οι ελεγκτικοί και φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί εξακολουθούν να μην εισπράττουν φόρους, μεγάλοι γκρίζοι τομείς του ευρύτερου δημοσίου αρνούνται να εργαστούν σε μια ιδιότυπη λευκή απεργία. Στις πρόσφατες προαγωγές αξιωματικών, δεκάδες στρατιωτικοί σε παραγωγική ηλικία αποστρατεύτηκαν πάλι νεότατοι. Στις ΔΕΚΟ ξεκινάνε νέα προγράμματα εθελούσιων εξόδων των εργαζομένων με πρόωρες συντάξεις, που θα χρεοκοπήσουν ακόμα περισσότερο τα ταμεία. Οι νέοι κανονισμοί εργασίας στις ΔΕΚΟ δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα. Συζητάνε αν θα παίρνουν 18,5 ή 17,5 μισθούς το χρόνο. Τα ασφαλιστικά ταμεία ακόμα συζητάνε τα νομοσχέδια για να εισπράξουν τις ανείσπρακτες οφειλές. Τα πρόστιμα από την Κοινότητα συνεχίζονται, η επιχείρηση δημιουργίας χώρων επεξεργασίας των σκουπιδιών που θα αντικαταστήσουν τις παράνομες χωματερές ναυάγησε στην Κερατέα. Αντί για χρηματοδότηση της εργασίας, ετοιμάζεται πάλι επιδότηση ανέργων για να απασχοληθούν επί εξάμηνο σε «βοηθητικές εργασίες» του Δημοσίου. Ετοιμάζονται δηλαδή οι επόμενες διαδηλώσεις και καταλήψεις με αίτημα τη μονιμοποίηση στο Δημόσιο μετά από 6 μήνες. 
Περίληψη προηγούμενων: Οι πρωτογενείς δαπάνες του δημοσίου κατά τη διάρκεια της 5ετίας διπλασιάστηκαν. Το ετήσιο έλλειμμα εκτινάχθηκε στα ύψη. Οι οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα. Όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές που συνιστά η ευρωπαϊκή κοινότητα και το νομισματικό ταμείο αναβάλλονται, μένουν μισές, εφαρμόζονται με τόση καθυστέρηση που έχουν χάσει τη δυναμική τους. Το πελατειακό κράτος, ο παρασιτισμός ως οικονομικό σύστημα, η σπατάλη και η λεηλασία του δημόσιου πλούτου, είναι πάντα μπροστά μας. Το «βαθύ κράτος» αντιδρά σε κάθε προσπάθεια αλλαγής, σε κάθε ορθολογικό περιορισμό του λειτουργικού κόστους, σε κάθε μείωση της γραφειοκρατίας, κάθε στροφή στην παραγωγικότητα. Σαμποτάρει όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές και μετά λέει ότι το Μνημόνιο «δεν βγαίνει». Δεν έχει εφαρμοστεί τίποτα από τις συστάσεις της ευρωπαϊκής κοινότητας και το μέτωπο της ακινησίας λέει ότι η ευρωπαϊκή πολιτική απέτυχε.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο. Στα λόγια συμφωνεί και εφαρμόζει το πρόγραμμα της ευρωπαϊκής κοινότητας, στην πράξη συντάσσεται με το «αντιμνημονιακό μέτωπο», κάνει κατενάτσιο, προσπαθεί να καθυστερήσει τις αλλαγές. Για το μέτωπο της καθυστέρησης έτσι κι αλλιώς είναι εχθρός, αλλά συγχρόνως χάνει και την άλλη Ελλάδα, αυτή που ελπίζει σε μια αλλαγή, που έχει κάθε συμφέρον να ξεφύγει από το χρεοκοπημένο, άδικο, παρασιτικό σύστημα. Σε λίγο δεν θα ’χει πουθενά φίλους. Η ίδια η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Οι αντίρροπες δυνάμεις έχουν οδηγήσει σε μια ισορροπία της ακινησίας. Ένα βήμα μπρος, ένα πίσω. Η «χρεοκοπία σε αναστολή» έρχεται πιο κοντά ως χρεοκοπία σκέτη. 

Φώτης Γεωργελές


΄
Δεστε και αυτό!!!

ΤΑΞΕΙΔΑΚΙΑ Ο ΔΟΛΛΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ(ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ) ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

            
 
                                                                                                     
 
    
            
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                       Aθήνα, 4/4/11 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞ ΤΕΡΙΚ Ν                                                     Αρ. πρωτ.: 1295 
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ  
ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ                                                         
Ταχ. /νση: Ζαλοκώστα 10                                                                 
Ταχ. Κωδ.: 106 71, Αθήνα                           
Telefax: 210-2597573 
Πληροφορίες: Ιωάν. Αποστολόπουλος                                                                         
Τηλ.: 210-2597515                                                                                     
 
ΘΕΜΑ: ΑΠΟΦΑΣΗ  ΕΚ ΟΣΗΣ ΧΕΠ 
 
   Έχοντας υπ`όψιν: 
Α. Τις διατάξεις: 
1. Του Π. . 104/83  «Αρ#οδιότητες της Γ.Γ.Α.Ε» ( ΦΕΚ 49/Α/83 ) 
2. Του Π. .  122/03 «Οργάνωση υπηρεσιών Γ.Γ.Α.Ε.» (ΦΕΚ 107/Α΄) 
3. Του Π. . 155/93 «Μεταφορά της Γ.Γ.Α.Ε στο ΥΠΕΞ» (ΦΕΚ 64/Α/93 ) 
4. Του  Ν. 2362 / 95 «Περί η#όσιου Λογιστικού, ελέγχου των δαπανών του Κράτους 
και άλλες διατάξεις» ( ΦΕΚ 247/Α/27-11-95 )  
5. Το Ν. 2286/95 «Προ#ήθειες του δη#όσιου το#έα». 
6. Το Β. . 758/69 «Περί τρόπου αναλήψεως, δαπανών υπό των Υπουργών κ.λ.π.» 
7. Το Β. . 761/69 «Περί υποχρεώσεων και ευθυνών  των υπολόγων εξ ενταλ#άτων 
προπληρω#ής».  
8.Την 123/26-5-2006 απόφαση του Υφυπουργού Εξωτερικών «Ανάθεση καθηκόντων 
στον  Γενικό   ιευθυντή  και  στον  Αναπληρωτή  Γενικό   ιευθυντή  της  Γ.Γ.Α.Ε  και 
#εταβίβαση  αρ#οδιοτήτων  στον  Προϊστά#ενο   /νσης   ιοικητικής  Υποστήριξης  της 
Γ.Γ.Α.Ε.» (ΦΕΚ 662/Β/2006).  
9. Την 1265/1-4-11 απόφαση έγκρισης #ετακίνησης.  
   10. Την ανάγκη της Γ.Γ.Α.Ε. για αεροπορική #ετακίνηση, η#ερήσια αποζη#ίωση και 
διανυκτέρευση  του  Πέτρου  Παναγιωτόπουλου  στο  Ρί#ινι (Ιταλία),  σύ#φωνα  #ε  την 
παραπάνω απόφαση έγκρισης #ετακίνησης. 
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ 
 
       Εγκρίνου#ε  την  έκδοση  χρη#ατικού  εντάλ#ατος  προπληρω#ής  ποσού  ευρώ 
χιλίων  ογδόντα (1.080,00€)  σε  βάρος  των  πιστώσεων  του  φορέα 09/610  και  ΚΑΕ 
0713  του  προϋπολογισ#ού  της  Γενικής  Γρα##ατείας  Απόδη#ου  Ελληνισ#ού, 
οικονο#ικού  έτους 2011  και  επί  του  Τα#είου   .Ο.Υ.   ’  Αθηνών,  στο  όνο#α  του 
υπολόγου Πέτρου Παναγιωτόπουλου του Νικολάου, Γενικού ιευθυντή της Γ.Γ.Α.Ε., 
για  την  αντι#ετώπιση  των  αναφερο#ένων  στο  σκεπτικό  της  παρούσας  απόφασης 
αναγκών της Γ.Γ.Α.Ε.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΑΔΑ: 4ΑΓΨ469Η9Χ-Ζ 
 
                                                                                                  
 
 
 
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΑΝΗΣ 
 
                                                               
ΚΑΕ 0713 
 
 
 
α) ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙ9ΣΗ : 
     
     Π. ΠΑΝΑΓΙ9ΤΟΠΟΥΛΟΣ: 3 ΗΜΕΡΕΣ Χ 110,00€ = 330,00€ 
 
 
 
β) ΕΞΟ Α ΙΑΜΟΝΗΣ:  
 
     Π. ΠΑΝΑΓΙ9ΤΟΠΟΥΛΟΣ: 2 ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ Χ 140,00€ = 280,00€ 
 
 
 
γ) ΕΞΟ Α ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ:  
 
    Π. ΠΑΝΑΓΙ9ΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ Β’ ΘΕΣΗΣ: 470,00€   
 
 
 
 
 
ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΕ 0713: 1.080,00€ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                   
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟ ΟΣΗΣ                                               Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ                                        
ΟΡΙΖΕΤΑΙ 31/05/11                                                     /ΝΣΗΣ ΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ              
                                                                                                          
 
 
 
                                                                                              
                                                                                             ΓΕ9ΡΓΙΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ          
ΑΔΑ: 4ΑΓΨ469Η9Χ-Ζ
Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 4/10/2011 09:13:00 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Οι Εξωγήινοι Παρατηρούν!!!"

Leave a reply