Μόνο η Βουλγαρία τελικά θα κατασκευάσει φράχτη στα σύνορά της με την Τουρκία!!!

Όλοι το περίμεναν από την Ελλάδα, αλλά μόνο η Βουλγαρία θα κατασκευάσει φράχτη 210 χιλιομέτρων στα σύνορα με την Τουρκία !!

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη Βουλγαρία, αποφάσισε να τοποθετήσει στα σύνορα με την Τουρκία, συρμάτινο φράχτη σε μήκος 210 χιλιομέτρων.


Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, στόχος είναι η παρεμπόδιση της εξάπλωσης του αφθώδους πυρετού και για το λόγο αυτό θα τοποθετήσει συρμάτινο φράκτη σε μήκος 210 χιλιομέτρων.
Κατά μήκος των συνόρων βρίσκονται οι Δήμοι  του Μπουργκάζ, του Γιάμπολ και του Χάσκιοϊ, εκ μέρους των οποίων θα τοποθετηθεί ο φράχτης και αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κέντρου τύπου της κυβέρνησης, σκοπός του προγράμματος είναι η παρεμπόδιση των αδέσποτων ζώων να κυκλοφορούν μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Υπουργός Γεωργίας Μίροσλαβ Ναϊντένοβ, σε δήλωση που έκανε σε ανταποκριτή του Πρακτορείου Ανατολή, είπε ότι είναι εξαιρετικά λάθος να χαρακτηρίζεται το πρόγραμμα ως ένα νέο τείχος του Βερολίνου και διευκρίνισε ότι η περίφραξη έχει σχεδιαστεί για να περιορίζει την κυκλοφορία των ζώων μέσα στις δύο χώρες, προκειμένου να μην υπάρξει εξάπλωση του αφθώδους πυρετού.
Ο Ναϊντένοβ δήλωσε ότι στην κατοικημένη περιοχή του Μπουργκάζ και σε πολλά σημεία εγγύς των συνόρων, έχουν καταγραφεί κρούσματα της ασθένειας του αφθώδους πυρετού και ότι η ασθένεια αυτή προήλθε από την Τουρκία, από την κυκλοφορία των αδέσποτων ζώων.

Ο Ναίντένοβ, με την αποστολή επίσημου εγγράφου στην Τουρκική Πρεσβεία της Σόφιας, ζήτησε να πραγματοποιηθεί στην περιοχή των συνόρων, κοινή συνάντηση των αρμοδίων και των δύο χωρών.
Εφημερίδα «ΜΙΛΛΙΕΤ» Της 21 Απρ 2011

Μετάφραση: ΧαρΚαραγκιοζούδης

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 4/27/2011 08:58:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 σχόλια for "Μόνο η Βουλγαρία τελικά θα κατασκευάσει φράχτη στα σύνορά της με την Τουρκία!!!"

  1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

    http://petrosliapis.blogspot.com/2011/04/blog-post_5899.html

Leave a reply