Θύελλα στο ΠΑΣΟΚ για τον Καρχιμάκη Με δύο συντάξεις για τα... γεράματά του από το κράτος!!

ΚΑΝΕΝΑ, εσύ απλέ και τίμιε Έλληνα Πολίτη που βρίσκεσαι? Πως τους ανέχεσαι και δεν ραγίζει η καρδιά σου? Πως δεν αντιδράς ακόμη? Γιατί είσαι εξαφανισμένος????
ΚΑΛΟΥΜΕ σε συσπείρωση τον  Ελληνικό Λαό, για Δυναμική ΑΠΑΙΤΗΣΗ / ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ για          άμεση δραστική μείωση των Βουλευτών, των Υπουργείων και των Επιχορηγήσεων των Κομμάτων, πριν από την επιβολή οποιουδήποτε πακέτου νέων μέτρων!!
Κατάργηση όλων των διπλών συντάξεων των Βουλευτών και των "αρχόντων" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!!

Συμμετοχή στην ομάδα μας στο  Facebook
                                                                                             ΚΑΝΕΝΑΣ

Σάλο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως ο Γραμματέας του Κινήματος και βουλευτής Λασιθίου Μιχάλης Καρχιμάκης, διατηρεί και θέση στο δημόσιο τομέα, προφανώς για να αποκτήσει εκτός από την βουλευτική (την οποία έχει ήδη κατοχυρώσει αφού έχει συντάξιμα χρόνια) και δεύτερη σύνταξη και αυτή από το Δημόσιο καθώς είναι απίθανο ηλικιακά (είναι ήδη 54 χρόνων) να επιστρέψει στη θέση αυτή ως υπάλληλος.
Τοπικά στελέχη αλλά και απλά μέλη του Κινήματος δεν κρύβουν την έκπληξή τους για την εξέλιξη αυτή, μιλώντας απαξιωτικά για τέτοιες συμπεριφορές που εκθέτουν όπως λένε το Κίνημα, την προσπάθεια του πρωθυπουργού, αλλά και προκαλούν την κοινή γνώμη.
“Στην πιο κρίσιμη για τη χώρα και την οικονομία περίοδο, όταν περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται προκλητικός αλλά και αναντίστοιχος με τις αρχές του Κινήματος αλλά και την ίδια την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαλείψει τα φαινόμενα εκφυλισμού στον δημόσιο τομέα.
Τα παιδιά μας με πτυχία και διδακτορικά είνα άνεργα καθώς έχουν αποκλειστεί από τον διορισμό στο Δημόσιο και τώρα εμφανίζεται ο Γραμματέας του ίδιου του ΠΑΣΟΚ, να έχει “καπαρωμένη” θέση στο Δημόσιο; Αυτό είναι πρόκληση για όλους”, είπε χθες κορυφαίο τοπικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στέλνοντας παράλληλα και το μήνυμα: “Ο λαός δεν ανέχεται πια την πρόκληση και θα το πληρώσουμε ακριβά”.
Αλλο στέλεχος του Κινήματος, από εκείνα της ιστορικής εποχής, δεν κρύβει την απογοήτευσή του μιλώντας για το θέμα στην “Π”: “Δεν μπορεί, λέει, όταν από την μια προσπαθούμε ν’ αντιμετωπίσουμε χιλιάδες αιτήματα του απλού κόσμου που ζητά μια δουλειά για τα παιδιά του, από την άλλη να “απολογούμαστε” για τέτοια φαινόμενα που μας εκθέτουν στην Κοινή Γνώμη αλλά και στα μέλη του ΠΑΣΟΚ”.
Να σημειωθεί ότι το θέμα από προχθές είναι το κύριο στις συζητήσεις ανάμεσα στα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Πως όμως αυτό αποκαλύφθηκε; Η αποκάλυψη έγινε όταν από το υπουργείο Υποδομών ανακοινώθηκε πως ανάμεσα στους υπαλλήλους της Ολυμπιακής που μετατάσσονται στις υπηρεσίες του υπουργείου, είναι και ο κ. Καρχιμάκης (πιθανότατα στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας) και μάλιστα σε προσωποπαγή θέση!!!
“Είναι νόμιμο αλλά δε είναι ηθικό και πολύ περισσότερο τώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση και η κυβέρνηση έχει κάνει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις”, σχολίασε παλαιός κοινοβουλευτικός του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του γιατί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρενέβη ακόμη σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

“Ο κ. Καρχιμάκης ήταν υπάλληλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Όπως όλοι οι υπάλληλοι της Ο.Α. μετατάχθηκε σε κάποιο υπουργείο, στο υπουργείο Μεταφορών. Αυτή είναι η δουλειά του”. Με τη φράση αυτή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής παρείχε πλήρη κάλυψη στον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκη για το θέμα της μετάταξής του στο υπουργείο Μεταφορών. “Όπως γνωρίζουμε οι βουλευτές έρχονται και παρέρχονται ως προς τη βουλευτική τους ιδιότητα και φυσικά κανείς δεν θα είχε την απαίτηση από έναν βουλευτή να σταματήσει να έχει επαγγελματικό μέλλον όταν σταματήσει να είναι βουλευτής” είπε ο Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης θα απορρίψει τη μετάταξή του σε άλλη θέση του Δημοσίου, όπως δήλωσε ότι θα κάνει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Β. Τζότζολα.
“Το τι έκανε η κ. Τζότζολα δεν το ξέρουμε και δεν μας ενδιαφέρει. Το να γίνονται συγκρίσεις δεν τιμά ούτε την κ. Τζότζολα ούτε κανέναν που το διακινεί αυτό”, είπε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι “η κ. Τζότζολα, προφανώς, για να αποποιείται μια θέση που είχε στην Ο.Α. ως δικηγόρος, θα έχει εξασφαλισμένους άλλους πόρους ζωής”.
Συμπλήρωσε ότι ο Μιχ. Καρχιμάκης ήταν υπάλληλος της Ο.Α. και ότι θα πρέπει με κάποιον τρόπο, όταν δεν θα έχει τη βουλευτική ιδιότητα, να διασφαλίσει το οικογενειακό του εισόδημα.
“Όσοι έχουν άλλους πόρους ή οικογενειακά εισοδήματα από άλλες πηγές μπορούν να κάνουν ελεύθερα τις επιλογές τους”, κατέληξε. Πηγή

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 4/04/2011 08:26:00 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Θύελλα στο ΠΑΣΟΚ για τον Καρχιμάκη Με δύο συντάξεις για τα... γεράματά του από το κράτος!!"

Leave a reply