Επιστολή προς Υπουργό Εθνικής Άμυνας.


Κύριε Μπεγλίτη,
Είπατε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, σχετικά με την προχθεσινή συγκέντρωση των αποστράτων των ΕΔ και την άστοχη κατά τη γνώμη μου ενέργεια εισβολής μερικών (επί συνόλου 1500 + συγκεντρωθέντων εισήλθαν περί τους 100 και πάλι κακώς) θερμόαιμων στον προαύλιο χώρο, τα παρακάτω: 
 
“Σέβομαι απόλυτα τους αποστράτους. Είναι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων με μια πραγματικά πολύ σημαντική στρατιωτική διαδρομή. Έχουν υπηρετήσει την πατρίδα και σε δύσκολες συνθήκες. Δεν αναγνωρίζω όμως το δικαίωμα σε κανέναν, όντας συνταξιούχος, να θέλει ακόμη και από την καθόλα σεβαστή θέση του συνταξιούχου να έχει άποψη επί παντός επιστητού για τη λειτουργία των Ενόπλων ΔυνάμεωνΟι απόστρατοι είναι συνταξιούχοι, όπως και πολλοί άλλοι κλάδοι εργαζομένων και κρατικών λειτουργών στην Ελλάδα”.
 
Θα μου επιτρέψετε να σας απαντήσω ως απόστρατος των ΕΔ κάτι που δεν σας υπενθύμισαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης. Αυτά ασφαλώς τα λέτε εκ του ασφαλούς, διότι προΐσταστε ενός υπουργείου που τα ένστολα στελέχη του ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ κλπ. 
Διότι σε άλλη περίπτωση (αν πχ το είχε κάνει το πολιτικό προσωπικό του ΥΕΘΑ) και από άλλη θέση υπουργού σε οποιοδήποτε άλλο υπουργείο δεν θα τολμούσατε να διανοηθείτε να πείτε όσα είπατε και να εκτοξεύσετε απειλές περί βιαίας απομάκρυνσης κλπ.
Θα τα λέγατε στο κύριο Φωτόπουλο της ΔΕΗ ή σε άλλους πρωτοκλασάτους συνδικαλιστές νυν και πρώην, που τους τρέμετε και δεν παίρνετε αποφάσεις σαν υπουργικό συμβούλιο; Δεν νομίζω.
Αυτό δε τον υπαινιγμό σας περί διαφόρων γραφομένων από αποστράτους στα διάφορα blogs δεν τον καταλαβαίνω και εξάλλου δεν γράφονται μόνο από απόστρατους. Αλλά και όσα γράφονται η κατάληξη είναι πάντα η ίδια .
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ. ΦΟΒΑΤΑΙ ΕΣΑΣ, ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΝΟΩ, ΜΕ ΤΑ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΝ ΕΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
 
Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 10/03/2011 10:59:00 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 σχόλια for "Επιστολή προς Υπουργό Εθνικής Άμυνας."

 1. Δέν είμαι Στρατιωτικός αλλά δέν μπόρεσα να μή αγανακτήσω σάν απλός δημοκρατικός πολίτης βλέποντας τον απαξιωτικό τρόπο μέ τον οποίο μίλησε ο Μπεγλίτης γιά ανθρώπους πού άν κληθούν θα προσπαθήσουν να προστατεύσουν την χώρα...

  Πολλούς παλληκαρισμούς καί μέ πολλές φανφάρες τύπου χούντας "αποφασίζομε καί διατάζουμε" μάς έπαιξε προχθές, σχεδόν αφρίζοντας ο άγνωστος μέχρι πρότινος Μπεγλίτης πού πρίν δεν τόν ήξερε, υποθέτω, καλά καλά ούτε καί ο θυρωρός τής πολυκατοικίας του...

  Τάβαλε μέ τούς απόστρατους θεωρώντας τους απλώς, ομοειδείς μέ τούς άλλους Συνταξιούχους νομίζοντας, ο αφελής, ότι έτσι θα τούς ισοπεδώσει...

  Νά δούμε μόνο άν γίνει καμιά σύρραξη με την Τουρκία,(γιατί πρός τα εκεί πάμε τώρα), καί τούς καλέσει αναγκαστικά ώς έφεδρους τί έχει να γίνει..

  Θα λέει πάλι τα ίδια, θάχει πάει να κρυφτεί, ή θάχει καταπιεί την γλώσσα του;

  Kikeron

Leave a reply