Γυρίζουμε Νέα Σελίδα, Δημιουργούμε Νέο Αρραγές Μέτωπο.

Σόλιο ΚΑΝΕΝΑ
Στην επιχειρούμενη διαδικασία συνένωσης των Κινημάτων συμμετέχει και το Κ.ΑΝ.Ε.Ν.Α. χωρίς περιστροφές και Φιλολογικές ακαταλαβίστικες θεωρίες / απόψεις.. απλά:
ΚΑΝΕΝΑΣ πλέον από αυτούς

ΚΑΝΕΝΑΣ Αρχηγός
ΚΑΝΕΝΑΣ μόνος....δυνατά, όλοι μαζί!!


Η βελτίωση της επικρατούσας ζοφερής κατάστασης στη χώρα μας είναι υπόθεση όλων μας.


ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ  ΜΕΤΩΠΟΥ
Του κ. Σταύρου Ιωνίδη
Ξεκινούν τα πάντα από ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ διαπίστωση : Το καθεστώς που ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχει ανεπιστρεπτί φτάσει στην απόλυτη χρεωκοπία. Και ως εκ τούτου –πέραν της σκόπιμής του αβουλίας για ριζικές αλλαγές- είναι σε πλήρη αδυναμία να προσφέρει την παραμικρή λύση στα τεράστια σημερινά προβλήματα, που χοντρικά είναι  2 ειδών :
- εκείνα που δημιούργησε η βαθύτατη διαφθορά που το ίδιο συστηματικά επανέφερε και καλλιέργησε αμέσως μετά τη χούντα και
-οι επιχώριες επιπτώσεις από τα σύγχρονα αδιέξοδα του διεθνούς καπιταλισμού, πού έφτασαν σε οριακό σημείο.
Μαγική Λύση του «γόρδιου δεσμού» (που με προσεκτική υστεροβουλία έχει υφάνει ο 37ετής «πολιτικαντισμός») δεν υπάρχει. Τα τόσα καθαρά μυαλά που αγωνιούν, θα την είχαν ανακαλύψει. 
Ετσι μια διαδικασία ΔΥΟ ΦΑΣΕΩΝ (όπως η παρακάτω) φαίνεται εφικτή μέσα στα πλαίσια μιάς λογικής σειράς εξελίξεων. Και φαίνεται εφικτή η ρηξικέλευθη αυτή πρόταση γιατί πηγάζει από την ανάλυση των συναινετικών δρώμενων που παρατηρήθηκαν ως κοινή συνισταμένη, στις δύσκολες «κοινές στιγμές» ΟΛΩΝ των επιπέδων  της πλατειών των αγανακτισμένων.

Η πρόταση αυτή προβλέπει μία πρώτη φάση (ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΙΚΑΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ «ΜΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ» ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ) της μικρότερης δυνατής διάρκειας για την προετοιμασία της δεύτερης φάσης (νέες εκλογές υπο άλλες προϋποθέσεις για την ανάδειξη συναινετικών κυβερνήσεων συνεργασίας δυνάμεων της ΒΑΘΕΙΑΣ αλλαγής). Θεμέλιο κοινής πορείας (για ένα προσωρινό ετερόκλητο ΜΕΤΩΠΟ ΝΙΚΗΣ για την πρώτη φάση) μπορεί να είναι μία λακωνική κοινή διακήρυξη (εσωτερική κυρίως) , πως η παρακάτω.
                  ΚΟΜΒΙΚΗ Διακήρυξη 3 θέσεων για το μεγάλο ΜΕΤΩΠΟ :
ΘΕΣΗ 1η 
Δεν πρόκειται για κόμμα με την γνωστή έννοια του όρου. Πιο κοντά είναι η έννοια του Συνασπισμού πολιτικών σχημάτων, πού συμμερίζονται απόλυτα τουλάχιστον την παραπάνω ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ.
ΘΕΣΗ 2η
Επειδή το σύστημα έχει φροντίσει να περιλάβει στην νομοθεσία του ασφαλιστικές δικλείδες (χρονοβόρες διαδικασίες) για την αποτροπή των ζητουμένων από παντού ΡΙΖΙΚΩΝ αλλαγών, διαπιστώθηκε από τις επαφές ότι, υπάρχουν διάφοροι δρόμοι για την επίτευξη του στόχου μας, οι εξής:
- Πραξικόπημα χουντικού τύπου (κάτι που θα τόθελε πολύ ο σάπιος πολιτικός κόσμος, για να επανέλθει κατόπιν εξαγνισμένος και αντιστασιακός)
- Ακραία βίαιη τρομο-επαναστατική διαδικασία, τύπου 17 Νοέμβρη
(Αν και πλεονάζει, ας μείνει ξεκάθαρο ότι οι 2 πρώτοι τρόποι ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Η ΕΞΗΓΗΣΗ και αναφέρθηκαν μόνο γιατί δεν έχουν διαγραφεί από την σκέψη και τις συζητήσεις λίγων επιπόλαιων και ίσως κάποιων «άλλων»).
 - Νομικός αγώνας μέσα στα πλαίσια των ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, με την εμπειρία τού νομικού ακτιβισμού των 86 γνωστών ήδη ατόμων.
- Συνεχής ενημέρωση (για την ελληνική πραγματικότητα και τα νέα του Νομικού ακτιβισμού) για τον  πλήρη εξευτελισμό του συστήματος στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ και την αύξηση της πιέσεως στους έλληνες καθεστωτικούς από :
α) τους ανημέρωτους (λόγω ΣΑΕ ) ομογενείς και απόδημους  
β) τους απορούντες ανα την γή, φιλέλληνες  και
γ) την διεθνή κοινή γνώμη (των εταίρων μας κυρίως), που σοκάρεται από τέτοια κατάπτωση και για ηθικούς λόγους, αλλά και καθαρά πρακτικούς (οικονομική τους επιβάρυνση για την ελληνική ρεμούλα, των πολιτικών κ.α.).
ΘΕΣΗ 3η
Ανατροπή εκ των ένδον: Απόπειρα εισόδου στο διεφθαρμένο Κοινοβούλιο μέσω εκλογών, ΜΟΝΟ όταν δείξουν οι διάφοροι δείκτες και παράμετροι, ότι ο αριθμός των βουλευτών μπορεί να περάσει τους 50 και ΒΕΒΑΙΑ εφ όσον δεσμευτούν νομικά όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές ότι θα ασχοληθούν ΜΟΝΟ για την επιδίωξη 2-3 στόχων, όπως ενδεικτικά αναφέρονται :
1) Επίλυση των νομικών -τυπικών θεμάτων για Δημοψηφίσματα,
2) Να κηρυχθούν οι επόμενες Βουλές ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ, με στόχο ένα νέο Σύνταγμα με Αμεσοδημοκρατικές κατευθύνσεις
3) Προκήρυξη νέων -το ΤΑΧΥΤΕΡΟ- εκλογών με απλή αναλογική και
4) Αποκλεισμός σ’ αυτές τις νέες εκλογές με απλή αναλογική, ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ, των :
-νυν βουλευτών των 6 κομμάτων (Βουλής –Ευρωβουλής),
-τέως βουλευτών, ευρωβουλευτών και εξωκοινοβουλευτικών μελών των κυβερνήσεων μετά το 1974.
             ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ για «πέρασμα» της ιδέας ευρύτερα
Για την επιτυχία της 3ης ΘΕΣΗΣ (Είσοδος στη Βουλή με την έννοια της ευρείας πλατφόρμας η ομπρέλας, ως Συνασπισμός Κομμάτων) εκτιμώνται ότι :
α)  Δεν πρέπει να προβληθεί η ιδεολογική βάση κανενός συμμετέχοντος σχηματισμού. (Ας φυλάξουν όλοι τα προγράμματά τους στο συρτάρι για 2-3 μήνες, μέχρι τις νέες εκλογές)
β) Είναι ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ να υπάρξει ξεκάθαρη εξήγηση προς στο εκλογικό σώμα ότι δεν πρόκειται για κυβερνητικό σχήμα (πλήν απολύτως έκτακτης ανάγκης), αλλά για ομάδα αγώνα ώστε να υποχρεωθεί η Βουλή να δεχθεί σε 2-3 μήνες εκλογές με βάση τα παραπάνω.
γ) Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις των καθεστωτικών ΜΜΕ, αλλά κυρίως η ωριμότητα που έχει επιδειχθεί μέχρι τώρα στο (δυσκολότερο) αρχικό 3μηνο, επιτρέπει κατ’ αρχήν την συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η έκπληξη δεν είναι άπιαστο όνειρο. Εξαρτάται ΚΥΡΙΩΣ από το πόσο θα μείνουν πίσω κατά την διάρκεια των διεργασιών κορυφής οι καχυποψίες, οι τάσεις πρωτοκαθεδρίας και οι απόπειρες  καπελώματος, που δεν είναι απίθανο να υπάρξουν.
Εκεί θα χρειαστεί η αυτοσυγκράτηση και η σύνεση όλων για να δοθεί τελικά η ειλικρινής και πειστική εικόνα στον κόσμο: ότι η αλλαγή τώρα και εδώ, είναι εφικτή και μέσα από τα καθεστωτικά δεδομένα
            Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ
Α) Επίπεδο κάποιων  πρωτοπόρων
Η Σύγκληση των (80 περ. σήμερα;) σχηματισμών στη δημιουργία της πλατφόρμας προϋποθέτει –πέραν της προφανούς συμφωνίας για το αναγκαίο του πράγματος- ένα ξεκίνημα των επαφών από κάποιους. Και εδώ ζητείται η κατάλληλη λεκτική διατύπωση στην πρώτη ζωντανή προσέγγιση, ώστε να γίνει αντιληπτό ΕΞ ΑΡΧΗΣ ότι οι πρώτοι  αυτoί, δεν είναι ούτε αρχηγοί , ούτε «καπελωτές», του «αφ’ υψηλού» στυλ: ευπρόσδεκτοι στην ομπρέλα μας (γιατί συζητήθηκε κι’ αυτό).
Στη συνέχεια, θα δειχθεί στην πράξη κατά πόσο η αμεσοδημοκρατική διαδικασία (εμπειρία της «πλατείας») της εκ περιτροπής συντονιστικής πρωτοκαθεδρίας (με κλήρωση) απαντά στον προηγούμενο ενδοιασμό.
Αυτή θα είναι η πρόκληση για τα πρωτοπόρα άτομα.
Β) Επίπεδο βάσης και ΤΕΩΣ «ανθρώπων του καναπέ)

Μια απλή και φτηνή κίνηση (το χαρτάκι- προκήρυξη ΚΑΝΕΝΑ) μπορεί να βοηθήσει διττά, αν επιτευχθεί η ευρεία διάδοσή του από τον απλό άνθρωπο. Εξηγούμαστε:
Ένα κοινό φύλλο χαρτιού Α4 χωριζόμενο με 3 οριζόντια τσακίσματα, δίνει 4 χαρτάκια που έχουν (μεγάλα κεφαλαία γράμματα) τη λέξη
                                                        ΚΑΝΕΝΑ
και την μικρή υποσημείωση : φωτοτύπησε με, διάδοσέ με και δεν θα χάσεις. Ισως έτσι συμβάλλεις ώστε στις επόμενες εκλογές να έχουμε την καλλίτερη διέξοδο.

Τα μικρά αυτά χαρτάκια (απλούστατα στην αναπαραγωγή και διάδοσή τους απο τον καθένα σε όλα τα επίπεδα) μπορούν να δώσουν μια εικόνα του ενδιαφέροντος για κάτι καινούργιο. Σε κάθε περίπτωση δεν φαίνεται κάτι αρνητικό ακόμα και στην περίπτωση που θα επιλεγεί καταλληλότερο όνομα- σύνθημα αργότερα.
Οι ειδικοί στις μετρήσεις κοινής γνώμης, θεωρούν ότι σ’ ένα περ. μήνα θα μπορέσει να υπάρξει μια αξιόλογη ένδειξη, μία «ιδέα», για την εξάπλωση του ΚΑΝΕΝΑ (πέραν του διαδικτύου προφανώς) στα πλατύτερα κοινωνικά στρώματα ψηφοφόρων.
Εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο θα ήτανε αρκετά υποβοηθητικό για τις διεργασίες στα ηγετικά επίπεδα της Πλατφόρμας- Ομπρέλας- Μετώπου και ίσως τελικά παίξει καταλυτικό ρόλο για την συνοχή και τις οριστικές αποφάσεις.
Σημείωση 1: Προφανώς οι χρησιμοποιούμενες παραπάνω ονοματοδοσίες και τίτλοι είναι ενδεικτικές και επιδεχόμενες κάθε βελτίωση και πιο εύστοχη ιδέα
Σημείωση 2: Δεν πρέπει να πιστεύει κανείς η παραπάνω περιγραφείσα «ιδέα» είναι εύκολη δουλειά. Κάθε άλλο… Σίγουρα αξίζει όμως να επιχειρηθεί..
Σημείωση 3: ΠΡΟΣΟΧΗ : Εάν προσωποποιείται ως μόνος ένοχος της πρόσφατης κακοδαιμονίας, η παρούσα κυβερνητική κουστωδία ενεδρεύει ο κίνδυνος να αναδεικνύεται σαν μια ύστατη τάχα ελπίδα ο  νέος δήθεν άφθαρτος (πασίγνωστο κουμάσι) αρχηγός της Δεξιάς, ο παρ’ ολίγον καλοκαιρινός πρωθυπουργός της «Συναίνεσης».
Στην απλοϊκή λοιπόν κριτική αρκετών, είναι σαφής η επικέντρωση της κακοδαιμονίας στο πρωθυπουργικό πρόσωπο (ΓΑΠ, Τζέφρυ, κ.α.) ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ σύνδεση- ενοχοποίηση της παρελθούσας και ανερχόμενης ίδιας  «φιλελεύθερης φιλευρωπαϊκής συνταγής» της Ν.Δ. Η τέτοια κριτική είναι αφελής και αποπροσανατολιστική της ΒΑΘΕΙΑΣ  ΑΛΛΑΓΗΣ (και ίσως ύποπτη..)

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 10/03/2011 11:21:00 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Γυρίζουμε Νέα Σελίδα, Δημιουργούμε Νέο Αρραγές Μέτωπο."

Leave a reply