Δημοψήφισμα. Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ. Να επέμβουν οι Εισαγγελείς άμεσα!!!

Σχόλιο ΚΑΝΕΝΑ
Να αναλάβουν άμεσα οι εισαγγελείς υπηρεσίας και να συλάβουν άμεσα τον ΓΑΠ και όλα τα κυβερνητικά στελέχη και να αρχίσουν τις διαδικασίες δήμευσης της περιουσίας και των χρημάτων που έβγαλαν στο εξωτερικό, αυτών και των λοιπών κυβερνητικών αξιωματούχων, καθώς και των οικογενειών των, γιατί  μας εξαπατήσαν, μας λήστεψαν, μας εξευτέλισαν, μας ξεπούλησαν, μας κατέστρεψαν... 
Αν αποδείξουν ότι τα απέκτησαν νόμιμα σύμφωνα με τις φορολογικές τους δηλώσεις, να τους επιστραφούν άμεσα.


Αυτά τα χρήματα φθανουν να ξοφλησουμε το παράνομο και δυσβάστακτο δημόσιο χρέος. 


Αν δεν πράξετε το καθήκον σας, μαθητές, φοιτητές, άνδρες και γυναίκες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων,  απλοί εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι θα ξεσηκωθούμε και θα δράσουμε δυναμικά για να  αποδομήσουμε την κοινοβουλευτική ασυδοσία / ασυλία / ολιγαρχία και υπεροψία και θα εξαφανίσουμε κάθε σύστημα συνδιαλλαγής.  
ΚΑΝΕΝΑ


Η κρίση στο εσωτερικό της χώρας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και απειλεί τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος μόλις καταρτισθεί η νέα δανειακή σύμβαση για να αποφασίσει ο λαός για αυτή, άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου τόσο στην εσωτερική σκηνή όσο και διεθνώς και ιδιαίτερα στην ευρωζώνη και τελικά η κατάσταση στο εσωτερικό οδηγείται σε πολιτικό «μπάχαλο» !!!

Η κυβέρνηση επιμένει σταθερά στην απόφασή της, (μέχρι πότε;) και κάνει πως δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα διότι :

1ον. Τα μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που όπως είπε χθες ο πρωθυπουργός στέκονται στο ύψος τους, άρχισαν να «πέφτουν» από αυτό και να αντιπολιτεύονται πλέον την κυβέρνηση που στηρίζουν .

2ον. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Μιλένα Αποστολάκη παραιτήθηκε από την ΚΟ και στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, είναι τόσο αποκαλυπτική και αντιπολιτευτική προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που πραγματικά περιγράφει μια κατάσταση απαράδεκτη για την κυβέρνηση λέγοντας μάλιστα ότι «έχει βαθμιαία επέλθει απονομιμοποίηση της σημερινής πολιτικής τάξης» ! Χαρακτηρίζει ανεπιτυχή την διαδικασία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας και ότι οι στόχοι του προγράμματος δεν επιτυγχάνονται !

3ον. Η κυρία Βάσω Παπανδρέου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση σωτηρίας με ορίζοντα τη διασφάλιση του πακέτου που αποφασίστηκε στις 26 Οκτωβρίου και στη συνέχεια προσφυγή στις κάλπες και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία και να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, και

4ον. Έξι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, με επιστολή-παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις ζητούν εκλογές, και συγκεκριμένα οι Γιώργος Θωμάς, Βαγγέλης Μαλέσιος, Στέφανος Μανίκας, Δημήτρης Μπατζελής, Γιάννης Νικολάου και Μηνάς Σταυρακάκης, χαρακτηρίζουν την εξαγγελία για δημοψήφισμα ως ανεύθυνη που οδηγεί τη χώρα σε πολιτική ανωμαλία και διχασμό και τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να απολογείται αντί να πανηγυρίζει. Ειδικότερα, στην επιστολή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η χώρα χρειάζεται επειγόντως κυβέρνηση με πολιτική νομιμοποίηση, σχέδιο Εθνικής Αναγέννησης και μεγάλη διαχειριστική ικανότητα. Η παρούσα κυβέρνηση δεν διαθέτει καμία από τις απαραίτητες αυτές προϋποθέσεις. Η κυβερνητική πολιτική δημιουργεί ασφυξία . Η χώρα μέρα με τη μέρα βιώνει συνθήκες διάλυσης, ανομίας και ακυβερνησίας....»

Από την άλλη πλευρά, ο μεν πρόεδρος της ΝΔ κλιμακώνει τις ενέργειες τόσο της δικές του όσο και της ΚΟ του για διεξαγωγή εκλογών(ακούγεται και ομαδική παραίτηση των βουλευτών της ΝΔ για διεξαγωγή εκλογών) ο δε πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μεθοδεύσει την ύστατη στιγμή τον σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, αλλιώς να ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς τη σύμφωνη γνώμη τους για προκήρυξη εκλογών εντός του Νοεμβρίου και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι οι κάλπες δεν είναι για δημοψήφισμα, αλλά για την προκήρυξη εκλογών και πως ο λαός θα σηκώσει το ανάστημά του και θα πει ένα συντριπτικό όχι στην πολιτική της κυβέρνησης.
Στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη, οι περισσότεροι εξεπλάγησαν με τη περί δημοψηφίσματος ανακοίνωση του πρωθυπουργού, οι δε χρηματιστηριακές αγορές βυθίζονται και το ευρώ υποτιμάται έναντι του δολαρίου (όταν χθες το απόγευμα, ανακοινώθηκε η διενέργεια δημοψηφίσματος, το ευρώ υποτιμήθηκε κατά 5% έναντι του δολαρίου !)
Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, ο πρωθυπουργός κινούμενος στο πνεύμα των καιρών και χωρίς να το θέλει, έγινε ολίγον «μπαχαλάκης» !!!
Για να δούμε τι θα δούμε ακόμη, μέχρι το βράδυ αλλά και τις επόμενες ημέρες διότι τα γεγονότα τρέχουν με γοργούς ρυθμούς !


Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 11/01/2011 06:36:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Δημοψήφισμα. Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ. Να επέμβουν οι Εισαγγελείς άμεσα!!!"

Leave a reply