ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΙΚΑ? Το Δημοψήφισμα παρωδία...

Σχόλιο ΚΑΝΕΝΑ
Ήδη ο "ασθενής" Αντιπρόεδρος είπε "ΟΧΙ" για το δημοψήφισμα παρωδία... Οι ραγδαίες εξελίξεις είναι πλέον βέβαιες και οι αντιδράσεις του Ελληνικού Λαού στις αποφάσεις των ελαχιστοτάτων ηγετίσκων της ΕΕ μη προβλέψιμες.... 

Αγαπητοί Έλληνες οργανωθείτε στο Κίνημά σας, στο ΚΑΝΕΝΑ δηλαδή,συμμετέχετε ενεργά στα πολιτικά δρώμενα τις χώρας από τώρα, ώστε να είμαστε έτοιμοι μέσα από τα σπλάχνα μας να αναδείξουμε το ικανό δυναμικό μας και τις νέες πολιτικές δυνάμεις για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο καιρός ο Λαός παίρνει τις τύχες της χώρας μας στα χέρια του!!

Όλοι μαζί, μαθητές, φοιτητές, άνδρες και γυναίκες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, απλοί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, θα αποδομήσουμε την κοινοβουλευτική ασυδοσία / ασυλία / ολιγαρχία / υπεροψία / προδοσία..


Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Το δημοψήφισμα που πανηγυρικά εξήγγειλε ο πρωθυπουργός της Χώρας και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, τείνει να γίνει βρόγχος για την  κυβέρνηση που το σοφίστηκε και μάλιστα έγινε αντικείμενο ολονύκτιας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που όπως διέρρευσε 3 ή 4 υπουργοί, εξέφρασαν επιφυλάξεις αλλά και τη δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο που επέλεξε ο πρωθυπουργός να διεξαχθεί. 
Συγκεκριμένα  ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος που είναι και συνταγματολόγος διερωτήθηκε πως μπορεί να γίνει δημοψήφισμα με ένα ερώτημα που θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια και επιφυλάχθηκε για την τελική του τοποθέτηση, αφού πρώτα γίνει γνωστό το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες. Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου φέρεται να ζήτησε διευκρινίσεις για την πολιτική σκοπιμότητα που εξυπηρετεί η επιλογή του δημοψηφίσματος στην παρούσα φάση και φέρεται να είπε ότι η απόφαση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θα έπρεπε να είχε ληφθεί από την κυβερνητική επιτροπή και να είχε οργανωθεί η υποστήριξη αυτής της απόφασης. 
Ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, έθεσε θέμα έλλειψης ενημέρωσης των μελών της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα και είπε ότι θα έπρεπε να είμαστε ενημερωμένοι για να πάμε ομογενοποιημένα και όχι αιφνιδιασμένοι, και πρότεινε να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και εκεί να διεξαχθεί άλλη ψηφοφορία μεταξύ όλων των βουλευτών επί του δημοψηφίσματος. 
Δεν ξέρουμε τι θα έλεγε ο έτερος συνταγματολόγος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επί των Οικονομικών υπουργός καθότι ασθενών απουσίαζε νοσηλευόμενος και εργαζόμενος από το κρεβάτι του πόνου της κλινικής όπου νοσηλευόταν !!
Μια ασυνεννοησία δηλαδή σε όλο της το μεγαλείο στο εσωτερικό της ίδιας της κυβέρνησης, αλλά το σπουδαιότερο ήχησαν σάλπιγγες από τας Ευρώπας εναντίον πλέον του ίδιου του πρωθυπουργού, διότι ενώ όλοι οι ηγέτες της Ευρωζώνης πάσχιζαν επί διήμερο να βρουν λύση στο πρόβλημα της Ελλάδος, ήλθε ο έλληνας πρωθυπουργός και με μια του φράση τίναξε σχεδόν στον αέρα όλα όσα πανηγύριζε ότι πέτυχε.
Πλέον τούτου, για να αποδειχθεί πόσο πρόχειρα, ασυντόνιστα, επιπόλαια και αναξιόπιστα κυβερνιέται αυτός ο τόπος από την παρούσα κυβέρνηση και ειδικά τον πρωθυπουργό της, είναι το αποκαλυφθέν από το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ του ΕXTRA . Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς από δημοσιογράφο κατά την συνέντευξή του στη ΔΕΘ, γιατί δεν έθετε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ  σε δημοψήφισμα, απάντησε ότι ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα έβαζε την Ελλάδα σε περιπέτειες και αυτός έλαβε αποφάσεις για την σωτηρία της χώρας, χωρίς να βάλει την Ελλάδα σε περιπέτειες.  Και ενώ αυτά δήλωνε προ διμήνου περίπου, την περασμένη Δευτέρα με την απόφασή του για δημοψήφισμα, έβαλε την Ελλάδα σε μεγάλες περιπέτειες με απρόβλεπτες διαστάσεις.
Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός και κορυφαίοι υπουργοί του είναι ανακόλουθοι και αποδεικνύονται αναξιόπιστοι.
Γιατί και αυτή η αλλαγή θέσης κύριε πρωθυπουργέ;
Στη προκειμένη όμως περίπτωση η αναξιοπιστία πέρασε και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να έρχονται πληροφορίες από τις Κάννες ότι :
Πρώτον, δεν θα μας δοθεί η περίφημη έκτη δόση
Δεύτερον, επιβάλουν οι ξένοι το ερώτημα επί του οποίου θα πρέπει να αποφανθεί ο ελληνικός λαός και μάλιστα το θέτουν στεγνά και ωμά: ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ Ή ΟΧΙ;
Τρίτον, επιθυμούν (διάβαζε επιβάλουν) να γίνει το δημοψήφισμα πριν την 5η Δεκεμβρίου ε.ε.
Τέταρτον, η δανειακή σύμβαση δεν αλλάζει.

Μέγιστα θέματα που δυστυχώς δεν έχουν εύκολες απαντήσεις, τουλάχιστον από πλευράς κυβέρνησης που βρίσκεται εγκλωβισμένη στις δικές της τρικλοποδιές που προσπάθησε να βάλει στα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και στο λαό, προκειμένου να επιμηκύνει τον χρόνο παραμονής της στην εξουσία. Και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, πληροφορούμαι, ότι στις Κάννες συγκαλείται «μίνι» Σύνοδος Κορυφής, ένα Eurogroup μεταξύ των ηγετών των ευρωπαϊκών κρατών που βρίσκονται ήδη στις Κάνες ενόψει της Συνόδου των G20, με αποκλειστικό θέμα την κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη! Μια Σύνοδος όπου θα μετάσχει ακόμα και ο Ισπανός πρωθυπουργός (χωρίς η Ισπανία να είναι μέλος των G20) αλλά χωρίς τη παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού, όπως τουλάχιστον ανακοινώθηκε από το γραφείο του Γάλλου προέδρου και οικοδεσπότη της Συνόδου Νικολά Σαρκοζί ! Στο άτυπο αυτό «Eurogroup των ηγετών», θα μετάσχουν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας και αξιωματούχοι της ΕΕ, ενώ θα παρευρεθούν και εκπρόσωπος του ΔΝΤ, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ποιος θα συμμετέχει, καθώς και εκπρόσωποι της ΕΚΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου !!!
Συζητούν δηλαδή για μας, χωρίς εμάς και περαστικά μας, διότι για το καλό μας αποκλείεται να είναι.  
Ποιός ξέρει τι θα αποφασίσουν για τη χώρα μας πάλι και οι κυβερνώντες θα το δείτε θα πανηγυρίζουν ότι πάλι νίκησαν και έσωσαν τη χώρα, παρότι απόντες και θεατές της όλης κατάστασης.
Αυτά καταφέρνετε κύριε πρωθυπουργέ με την αλόγιστη και επιπόλαιη πολιτική σας που αρχίζει και γίνεται πλέον επικίνδυνη, με την αστάθεια που προκαλείτε όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και διεθνώς. 
Από την άλλη ας είναι καλά η Αραβική Άνοιξη ! Να δούμε πότε θα φύγει ο βαρύς χειμώνας που ενέσκηψε στην πατρίδα μας άμα τη αναλήψει των καθηκόντων σας, προ διετίας.

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 11/03/2011 08:45:00 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΙΚΑ? Το Δημοψήφισμα παρωδία..."

Leave a reply