Συσπείρωση για τη Δημοκρατία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


Δίκτυο Διαλόγου και Δράσεων
για Δημοκρατική Διέξοδο από την κρίση. 

Η σοβαρότητα της σημερινής κατάστασης της Χώρας, καθώς και η ανάγκη άμεσηςσυσπείρωσης των Ελλήνων οδήγησαν τους συμμετέχοντες στα «Κλεισθένεια 2011» στην πρόταση συγκρότησης Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης με στόχο να εκφραστούνΟΛΕΣ οι δυνάμεις που αγωνίζονται με συνέπεια ενάντια στην κατοχική Κυβέρνηση και στο κομματοκρατικό καθεστώς της υποτέλειας και της διαφθοράς, που οδηγεί στο ξεπούλημα της Χώρας και στην εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού, ενάντια στο νέο παγκόσμιο ολοκληρωτισμό, για μια Ελλάδα ελεύθερη, ευημερούσα και δημοκρατική. Η προσπάθεια αυτή τουλάχιστον μέχρι τη διεξαγωγή σχετικής Συνδιάσκεψης, που αποφασίστηκε να διεξαχθεί σύντομα, θα αποκαλείται «Συσπείρωση για τηΔημοκρατία».
Για το σκοπό αυτό, ανταποκρινόμενοι στην κρισιμότητα των περιστάσεων και στις προσδοκίες του Ελληνικού Λαού για τη συνεργασία των αντιστασιακών δυνάμεων της Χώρας, απευθύνουμε ενωτικό κάλεσμα για συμμετοχή στην ΠανελλήνιαΣυνδιάσκεψη με στόχο την άμεση συγκρότηση Πανελλαδικού Πατριωτικού Δικτύου,που θα προκύψει από ένα ενωτικό σχέδιο δράσης για την ανατροπή της Κυβέρνησης και του ξενόδουλου πολιτικού συστήματος με την υποβολή στον Ελληνικό Λαόπρογράμματος μεταβατικής διακυβέρνησης, βασιζόμενο στις ακόλουθες προτεινόμενες πολιτικές αρχές που τίθενται σε διάλογο για ανάδειξη των θέσεων της «Συσπείρωσης για τη Δημοκρατία» και για το πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης:

1. Την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για την υπερχρέωση και λεηλασία της χώρας, απονέμοντας πραγματική δικαιοσύνη και εκφράζοντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα και από ένορκους λαϊκούς Δικαστές.
2. Η χάραξη και εφαρμογή εθνικής στρατηγικής για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας με πρώτο μέτρο τη διαγραφή του απεχθούς (παράνομου) και του επαχθούς (δυσβάστακτου) δημοσίου χρέους.
3. Την εθνικοποίηση των βασικών τραπεζών και τη διαγραφή σημαντικού μέρους του ιδιωτικού χρέους μικροοφειλετών.
4. Την ακύρωση της Δανειακής Σύμβασης, των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου και όλων των αντιλαϊκών ανεφάρμοστων ‘εφαρμοστικών’ μέτρων, (χαράτσια, φόροι ακινήτων κ.α.) που ελήφθησαν κατ’επιταγήν της “τρόϊκας”.
5. Την απαίτηση της άμεσης εξόφλησης των γερμανικών πολεμικών οφειλών προς τη Χώρα μας.
6. Την αξιοποίηση της γεωπολιτικής μας θέσης με αναθεώρηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας με άμεση διεκδίκηση των δικαιωμάτων που παρέχει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ και με την συμφέρουσα και αποτελεσματική εκμετάλλευση του υπόγειου και υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας.
7. Την υϊοθέτηση εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής με την αποδοχή εύλογης ποσόστωσης ενεργών μεταναστών στη χώρα μας και τη σταδιακή επαναπροώθηση των λοιπών εκτός αυτής.
8. Τη σύγκλιση Εθνοσυνέλευσης για την επεξεργασία νέου Συντάγματος, που θα υποβληθεί προς έγκριση με δημοψήφισμα στον Ελληνικό Λαό και τη θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων μετά από συλλογή επαρκούς αριθμού υπογραφών Ελλήνων πολιτών, καθώς και τη δυνατότητα να προκαλούνται έτσι και νομοθετήματα στη Βουλή των Ελλήνων.
9. Τη δημιουργία ανεξάρτητου σώματος εθελοντών Ελλήνων πολιτών που να ασκεί κοινωνικό έλεγχο στη Βουλή, στα υπουργεία και στις λοιπές κρατικές Λειτουργίες, που σταδιακά θα διεκδικηθεί η αναγνώρισή του ως Δημοβούλιο Πολιτών.
10. Τη διεξαγωγή εκλογών με απλή αναλογική, ενιαίο ψηφοδέλτιο υποψηφίων και εγκυρότητα της λευκής ψήφου, καθώς και τη δυνατότητα ανάδειξης υπευθύνων σε δημόσια αξιώματα με κλήρωση.


Με αίσθημα ευθύνης και αγάπης για την Πατρίδα μας, ας προτάξουμε όσα μας ενώνουν και ας βαδίσουμε στα χνάρια των προγόνων μας για να υπερασπίσουμε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Για το σκοπό αυτό καλούμε όλες τις δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις της Χώρας και του Ελληνισμού σε συσπείρωση για την υπεράσπιση και την αναγέννηση της Πατρίδας μας!

Τις πολιτικές αυτές θέσεις υπογράφουν
εκφραστές των εξής κατ’ αρχήν συλλογικοτήτων 
που συμμετέχουν και στο Πολιτικό Συμβούλιο:


Αγανακτισμένοι Αποφασισμένοι
Αείφαρον
Βήμα για Δημοκρατία Πολιτών
Δημοκρατική Πολιτεία του Δήμου Ελληνίδων και Ελλήνων Πολιτών
Δήμος Ελληνίδων και Ελλήνων Πολιτών
Δίκτυο Άμεσης Δημοκρατίας Ανδρίων
Δυναμικός Ελληνισμός
Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Ελπίδα Πολιτείας
Ένωση Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής
Κίνημα Ανιδιοτελών Ελλήνων Νέων Αρχών (ΚΑΝΕΝΑ)
Κοινό Ελλήνων Εθνική Ελευθερία κε3Ε
Προμηθεύς Πυρφόρος
Τετρακτύς  Τα μέλη της 11μελούς Συντονιστικής Γραμματείας :

  Ανδριανάκης ΝίκοςΒαβούρας Στέφανος
  Βιδάλης Σταύρος
  Γεωργαντζάς ΝίκοςΓιάντσης ΜιχάληςΓκαγκαράτζας Γιώργος
  Ιωακειμίδου Ανατολή
  Κόκκας Γιώργος
  Κουτσούρης ΣτέφανοςΜαύρος Γιάννης
  Μιχάκης Αλέξανδρος Δημήτριος.

  Και ανεξάρτητοι, Ελληνίδες και Έλληνες Πολίτες.

  Σόλιο ΚΑΝΕΝΑ
  Στην επιχειρούμενη διαδικασία συνένωσης των Κινημάτων συμμετέχει και το Κ.ΑΝ.Ε.Ν.Α. χωρίς περιστροφές και Φιλολογικές ακαταλαβίστικες θεωρίες / απόψεις.. απλά:
  ΚΑΝΕΝΑΣ πλέον από αυτούς
  ΚΑΝΕΝΑΣ μόνος....δυνατά, όλοι μαζί!!


  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΝΕΝΑ,  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!!

  ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

  Η βελτίωση της επικρατούσας ζοφερής κατάστασης στη χώρα μας είναι υπόθεση όλων μας.

  Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 11/24/2011 01:07:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

  0 σχόλια for "Συσπείρωση για τη Δημοκρατία."

  Leave a reply