ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, από ένα Έλληνα πολίτη!!!


Σήμερα ο πρόεδρος του Λ.Α.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στο κομματικό του όργανο Α1, (έτσι το αποκάλεσε ο ίδιος), δημοσιεύθηκε υπό τύπο ανοικτής επιστολής το κείμενο που συνέταξε προς τον ελληνικό λαό, αλλά στην ουσία κοινοποιείται και απευθύνεται στους ιθύνοντες των Βρυξελλών και του ΔΝΤ, δηλαδή στις δάνειες δυνάμεις, που τους γράφει γιατί λέει ΝΑΙ στα τα επερχόμενα προς υπογραφή μέτρα, μνημόνια κλπ. Μελετώντας προσεκτικά το κείμενο της επιστολής καταλαβαίνει κανείς ότι αφού εμμέσως πλην σαφώς δικαιολογεί τη στάση του κόμματός του γιατί «ψηφίσαμε υπέρ των διαρθρωτικών μέτρων του Μνημονίου τον Μάιο του 2010», υπενθυμίζει στους δανειστές μας ότι και εμείς ως λαός στηρίξαμε την οικονομία τους, δια της αγοράς των εισαγομένων αγαθών που παράγουν καθώς και για υπερτιμημένα εξοπλιστικά προγράμματα και για τα οποία ουδείς Έλλην πολιτικός ακόμη δεν απολογήθηκε και προφανώς δεν τιμωρήθηκε, στη συνέχεια κάνει κάποιες επισημάνσεις και ασκεί κριτική στους μέχρι τώρα ασκήσαντες την εξουσία, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για την κατάντια της χώρας, βγάζοντας φυσικά τον εαυτό του και το κόμμα του απέξω, λες και ο ίδιος προήλθε από παρθενογένεση. 
Σε μία παράγραφο μάλιστα της επιστολής του γράφει:
«Η πολιτική αμετροέπεια της προηγούμενης κυβέρνησης οδήγησε τους Δανειστές μας να κινηθούν στα όρια του εκβιασμού: “Ή υπογράφετε ή δεν σας εκχωρούμε την συμφωνηθείσα δια του αρχικού Μνημονίου 6η ΔΟΣΗ.” Κοινώς, “πτωχεύστε και οδηγηθείτε εκτός ΕΥΡΩΠΗΣ και ΕΥΡΩ“. Κατά την επίσκεψη της Τρόικας με διευρυμένη σύνθεση στο γραφείο μου, στη ΒΟΥΛΗ (η επιλογή του χώρου έγινε για να τονίσω τη θεσμικότητα και όλα τ’ απορρέοντα), εξήγησα ότι η αδιαλλαξία και η ανελαστικότητα κάποιων αποφάσεων τους, όπως η έγγραφη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών, είναι δυνατόν να δημιουργήσουν στο εκλογικό σώμα αντανακλαστικά απόρριψης, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επικράτηση μιας ακραίας ρητορικής για έξοδο από την ΕΥΡΩΠΗ και το ΕΥΡΩ, όπως την αντιλαμβάνονται η ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ αριστερά και οι συνιστώσες του Αναρχισμού και των αντιεξουσιαστών. Δηλαδή, προϊόντος του χρόνου, σε συνάρτηση και με τις επικρατούσες “κατοχικού τύπου” αντιλήψεις σε κάποιες κυβερνήσεις κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενδέχεται να μετατραπεί η Ελλάδα από χώρα της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε μία ιδιότυπη “ΚΟΥΒΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ”».
Από την παράγραφο αυτή προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:
1ον. Επισείει τους κινδύνους και τα ψευτοδιλήμματα του ψυχρού πολέμου περί αντικομουνισμού, βλέποντας από τις δημοσκοπήσεις τα κόμματα της αριστεράς ανερχόμενα ως προς τα ποσοστά, ενώ το δικό του κόμμα, παρά την υπερβολική προβολή από τα ΜΜΕ, παραμένει καθηλωμένο στα ποσοστά του 2009, με κατά καιρούς «ύποπτες» ανοδικές τάσεις.
2ον. Στην αναφορά του περί ΚΟΥΒΑΣ της ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, ξεχνά να μας πει επίσης ότι ο ίδιος την έχει επισκεφθεί μετά του Αδώνιδος το 2004, και είχε και συνάντηση με τον Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο, που την πρόβαλε κατ’ επανάληψη από το κομματικό του κανάλι, σε μια προσπάθειά του να αποχαρακτηρισθεί το κόμμα του από "ακροδεξιό" και "φασιστικό", όπως όλα τα ΜΜΕ το χαρακτήριζαν από κάθε εκπομπή τους την περίοδο εκείνη που το Λ.Α.Ο.Σ δεν είχε μπει ακόμα στη Βουλή, αποκλείοντάς το από τις εκπομπές τους.

Επίσης στην ανοικτή του επιστολή προς τους έλληνες και τις ελληνίδες ο κ. πρόεδρος επισείει και πάλι τον κίνδυνο της χρεοκοπίας με την περίφημη 6η δόση! Όπως δηλαδή και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ επιμένουν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, ότι χρεοκοπούμε (έχει πάει ήδη τέλος Νοεμβρίου και δεν έχουμε χρεοκοπήσει!) αν δεν πάρουμε την 6η δόση μας, έτσι και ο κ. Καρατζαφέρης επιμένει στο λάθος. Και ποιο είναι το λάθος; Ότι ήταν και τότε, το 2010, που ψήφισε ΝΑΙ στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΟΧΗΣ και ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ. Και τα τότε χρήματα που μας δάνεισαν και αυτά της 6ης δόσης ήταν και είναι για την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους και την εξόφληση των ομολόγων που λήγουν και ΟΧΙ για την εσωτερική οικονομία της Ελλάδος. Αυτά τα ευρώ που υποτίθεται θα κάλυπταν μισθούς, συντάξεις και πληρωμές στο εσωτερικό, καλύφθηκαν με εσωτερικό δανεισμό! Μάλιστα πλείστοι όσοι έγκριτοι οικονομικοί αναλυτές έχουν γράψει και έχουν πει σε διάφορες εκπομπές ότι τα χρήματα που πήραμε μετά το ΝΑΙ στο αρχικό μνημόνιο, δεν μπήκαν καν στην Ελλάδα!

Τέλος στην επιστολή του αυτή δεν γίνεται καμιά αναφορά στα χρήματα που μας χρωστάνε και ιδιαίτερα οι γερμανοί από τις πολεμικές επανορθώσεις, και είναι πολλά, πάρα πολλά. Αλλά επ’ αυτού ουδέν αναφέρει όπως διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας το τι θα κάνει το Λ.Α.Ο.Σ στην παρακάτω παράγραφο του εγγράφου διαγγέλματός του.
«Στην επόμενη Βουλή, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους στόχους του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής καθώς και τις βασικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές αυτού του προγράμματος. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάποιες προσαρμογές στις πολιτικές του προγράμματος είναι απαραίτητες. Οι προτάσεις μας, όμως, θα κινούνται ευθέως στο πλαίσιο των στόχων για επιτυχή δημοσιονομική ενοποίηση, ιδιωτικοποιήσεις με απόλυτη διαφάνεια, οικονομική σταθερότητα, απελευθέρωση των αγορών, με σύνεση και ρεαλισμό, και άλλες διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις με σκοπό την ενίσχυση της μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης».

Όσο για έξοδό μας από το ευρώ και γενικά την ευρωζώνη και αυτό είναι μια κενή απειλή, που κατά κόρο χρησιμοποιείται ως μπαμπούλας για να τρομοκρατήσει τους πολίτες αυτής της χώρας, και τη χρησιμοποιεί και ο κ. Πρόεδρος, παρότι γνωρίζει ή όφειλε να γνωρίζει, ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει προς το παρόν, διότι δεν προβλέπεται από καμιά συνθήκη της Ε.Ε., και αν θελήσουν τώρα να τροποποιήσουν τις Συνθήκες, είναι τόσο χρονοβόρος η διαδικασία που θα περάσουν αρκετά χρόνια!

Αυτές τις αλήθειες και επισημάνσεις θα περίμενα να διαβάσω στην ανοικτή επιστολή του Προέδρου ενός κόμματος ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ, της ΡΗΞΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και όχι διακριτικές αναλήθειες προκειμένου να υποταχθούμε παντελώς “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι”.

Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 11/26/2011 06:09:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, από ένα Έλληνα πολίτη!!!"

Leave a reply