Γιατί το κούρεμα είναι καταστροφή.Τι δείχνει επίσημο γράφημα της ΕΕ.O Υποστράτηγος ε.α, Νίκος Καρατουλιώτης, ο οποίος μελέτησε προσεκτικά το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, όπως αυτό συζητήθηκε και καθορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 11 Οκτωβρίου 2011, στέκεται ιδιαίτερα στην 22η σελίδα από τις 98 σελίδες του κειμένου, όπου υπάρχει το παρακάτω γράφημα:
Στο συγκεκριμένο γράφημα,σύμφωνα με τον υποστράτηγο “είναι ηλίου φαεινότερο η καταλήστευση που θα πραγματοποιηθεί σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και του εναπομείναντος ελληνικού τραπεζικού συστήματος και καθ’ επέκταση του ελληνικού λαού γιατί στο τέλος ο λογαριασμός θα έρθει σε εμάς”.

Τι δείχνει το γράφημα;
Οι μπάρες με τα χρώματα συμβολίζουν τα ελληνικό χρέος και τα χρώματα ποιοι τα κατέχουν.

Α .Κίτρινο ; ελληνικές τράπεζες

Β. Ουρανί.: ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία

Γ. Κόκκινο: ξένες τράπεζες

Δ . Μπλε : Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ,μηχανισμός στήριξης, και άλλοι ελάχιστοι ξένοι (ξένα ασφαλιστικά ταμεία)

Ε . Μπεζ: ΔΝΤ

Σύμφωνα με τη μελέτη του κ.Ν.Καρατουλιώτη:

“Παρακολουθώντας την ιστορική διαδρομή του χρέος από τον Δεκέμβριο του 2007 μέχρι τον Μάρτιο του 2011 διαπιστώνουμε τα παρακάτω:

Α. Από την περίοδο του 2010 και μόλις προέκυψε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, οι ελληνικές τράπεζες και τα ελληνικά ταμεία άρχισαν να φορτώνονται με ομόλογα τα οποία ξεφόρτωναν οι ξένες τράπεζες. Έτσι ενώ αρχικά οι ξένες τράπεζες κατείχαν 80 δισεκατομμύρια ευρώ τον Μάρτιο του 11 να κατέχουν μόλις 20 δις.

Β. Στην ίδια ιστορική διαδρομή οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία από 55διςπου είχαν αρχικά να κατέχουν 160 δις (εκτιμώ ότι τα μεγέθη έχουν επιδεινωθεί σε βάρος μας μέχρι σήμερα) .

Τυχόν κούρεμα που θα πραγματοποιηθεί θα είναι από το κόκκινο χρώμα και κάτω δηλαδή 160δις ευρώ, καθόσον αυτά της Ε.Κ.Τ αλλά και του μηχανισμού στήριξης μαζί με του ΔΝΤ δεν προβλέπονται. Ουσιαστικά σε περίπτωση ενός κουρέματος της τάξης του 50% , οι ξένες τράπεζες θα χάσουν από τα 20δις ευρώ μόλις 10δις ευρώ, ενώ οι ελληνικές τράπεζες 25δις και τα ασφαλιστικά ταμεία 40 δις.
Ουσιαστικά αυτό θα πυροδοτούσε την πλήρη κατάρρευση του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος και των ασφαλιστικών ταμείων μας


•Εύλογο το ερώτημα του αναγνώστη γιατί τόση φασαρία από την Ευρώπη, για ένα τέτοιο ποσό αφού τον λογαριασμό θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός. Η απάντηση είναι ότι το μοντέλο που θα εφαρμοσθεί στην Ελλάδα θα είναι ο μπούσουλας εάν και όταν χρειαστεί και για τις υπόλοιπες χώρες (Ισπανία –Ιταλία κλπ) όπου τα μεγέθη είναι μεγάλα (και τυχόν ξεφόρτωμα με τον ίδιο που πραγματοποιήθηκε με τα ελληνικά ομόλογα θα είναι αδύνατο)

Ύστερα από την παραπάνω μελέτη τίθενται τεράστια πολιτικά ερωτήματα τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και για αυτούς που υπέγραψαν το επαχθές μνημόνιο:

1.Γιατί η ελληνική κυβέρνηση
 παρακολουθούσε αμήχανη αυτό το ”παρκάρισμα” των ελληνικών ομολόγων από τους ξένους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και στα ασφαλιστικά ταμεία;

2.Γιατί η ελληνική κυβέρνηση έδωσε χρόνο στους δανειστές μα να δράσουν με αυτό τον τρόπο;

3.Γιατί όταν η Ευρώπη σήκωνε αναχώματα γύρω από την ελληνική οικονομία προκειμένου ένα κούρεμα ή και μια πτώχευση να μην έχει αντίκτυπο στην ευρωζώνη, η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε αντίμετρα;

Ο κ.Καρτερουλιώτης,μετά απ΄ αυτά θέτει μια σειρά ερωτημάτων και σχολιάζει:
"Το κατάλληλο τάιμινγκ παίζει σπουδαίο ρόλο σε έναν πόλεμο. Και αν αυτό που ζούμε είναι μια μάχη τού οικονομικού πόλεμου όπως ισχυριστήκατε πολλάκις εσείς ο ίδιος κ. πρωθυπουργέ, τότε τίθεται το μέγιστο ερωτηματικό γιατί διαλέξατε λάθος χρόνο τόσο για το «κούρεμα», όσο και την διαπραγμάτευση με την Τρόικα «με αποτέλεσμα να φύγουν και μετά να τους παρακαλάτε να επιστρέψουν».

Όλα τα παραπάνω είναι προϊόντα ανεπαρκούς διοίκησης της χώρας ή ένα καλοστημένο σχέδιο πλήρης υποτέλειας της χώρας στον «μεγάλο αδελφό» πέραν του Ατλαντικού, μιας και με τον περίφημο «Τιτανικό» και τις μυστικές συναντήσεις σας με τον Στρος Καν , κατορθώσατε να μπάσετε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και καθ’ επέκταση στην Ευρώπη , όπου ο μόνος κερδισμένος είναι οι ΗΠΑ;

Κατόπιν των ανωτέρω …..τζάμπα μάγκες, ή εκτελεστές ενός σχεδίου διάλυσης του ευρωπαϊκού οράματος και πλήρης υποταγής της Ελλάδας στην Αμερική μιας και η προηγούμενη κυβέρνηση τόλμησε να αλληθωρίσει ενεργειακά προς την Ρωσία;


Πηγή

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 11/01/2011 01:26:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Γιατί το κούρεμα είναι καταστροφή.Τι δείχνει επίσημο γράφημα της ΕΕ."

Leave a reply