Έρχονται τα ηλεκτρονικά διόδια - Αγωγές στο κίνημα «Δεν πληρώνω»

Η κατασκευή νέων σταθμών διοδίων είναι μέσα στα άμεσα σχέδια του υπουργείου Υποδομών. Δείτε που θα κατασκευαστούν. Η πληρωμή θα γίνεται με ειδική συσκευή που θα πρέπει να αγοράσουν οι πολίτες. Νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων.


Την κύκλωση της Αττικής με νέους σταθμούς διοδίων σχεδιάζει η κυβέρνηση, με τους οδηγούς να είναι αναγκασμένοι μάλιστα να προμηθευτούν αγορά ειδικής συσκευής ηλεκτρονικής πληρωμής, καθώς δεν θα μπορούν να πληρώνουν με μετρητά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής", το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί στους σταθμούς διοδίων που θα λειτουργήσουν στους κόμβους  Λυκόβρυσης, Καλυφτάκη, Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.

Το υπουργείο Υποδομών σχεδιάζει τη λειτουργία τεσσάρων πλευρικών σταθμών διοδίων, στους κόμβους εισόδου / εξόδου στη λεωφόρο Κηφισού, από τη Λυκόβρυση έως τον Αγιο Στέφανο.
Πηγή του υπουργείου μάλιστα δήλωσε στην εφημερίδα ότι η λειτουργία των τεσσάρων σταθμών προβλέπεται από σύμβαση παραχώρησης, που έχει ψηφιστεί στη βουλή, ενώ ο χρόνος λειτουργίας των διοδίων εξαρτάται από την ανακατασκευή των τεσσάρων κόμβων και την ολοκλήρωση του παράπλευρου οδικού δικτύου.

Μάλιστα, στον κόμβο Καλυφτάκη, υπάρχει σχέδιο να καταλήγει η προέκταση της λεωφόρου Κύμης και όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα κλείσει η σημερινή έξοδος της εθνικής οδού προς Κηφισιά. Αυτό σημαίνει χιλιάδες οδηγοί θα πρέπει να πληρώνουν διόδια, αλλά και να πάρουν το ειδικό μηχάνημα, καθώς δεν θα μπορούν να μπουν στη λεωφόρο Κηφισού
Νέα διόδια όμως θα υπάρξουν και στο τμήμα Ελευσίνας Κορίνθου. Μέσα στο 2011 θα προστεθούν κι άλλοι πλευρικοί σταθμοί στους κόμβους εντός της Αττικής, εκτός από αυτούς της Νέας Περάμου και των Αγίων Θεοδώρων.

Επειδή όμως τα άσχημα δεν έρχονται ποτέ μόνα τους, μέσα στο 2011 αναμένονται και αυξήσεις στις τιμές. Ειδικότερα, αυξήσεις έως και 40% έρχονται στις αρχές του 2011 στο τμήμα Μαλιακός - Κλειδί της εθνικής οδού, που κατασκευάζει η εταιρεία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α. Ε.".  Η ίδια κοινοπραξία κατασκευάζει αυτές τις ημέρες πλευρικό σταθμό διοδίων στη Λεπτοκαρυά. Δικαίωμα νέας αύξησης σε όλους τους σταθμούς διοδίων έχει και η "Νέα Οδός Α. Ε." (διόδια της Αθηνών - Λαμίας). Τέλος, στα μέσα του 2011 στα διόδια της εθνικής οδού Ελευσίνας - Κορίνθου - Πατρών (Ελευσίνα, Ισθμός, Ζευγολατιό, Ρίο) οι οδηγοί θα πληρώνουν και στις δύο κατευθύνσεις. Αγωγές σε κίνημα "Δεν πληρώνω"

Αντεπίθεση στο κίνημα "Δεν πληρώνω" ξεκίνησαν οι εταιρίες εκμετάλλευσης των διοδίων με αγωγές σε 25 οδηγούς που αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια. Με τη σειρά τους τα μέλη του κινήματος ανοίγουν τρία διόδια την Κυριακή


 Σε τριπλό άνοιγμα διοδίων και την ελεύθερη διέλευση οχημάτων προχωρούν οι Επιτροπές Αγώνα «Δεν Πληρώνω»  που το πρωί της Κυριακής ξεκινούν κινητοποίηση διαμαρτυρίας μετά από την μήνυση της κατασκευαστικής εταιρίας σε 25 οδηγούς που αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια για να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού.
Να σημειωθεί ότι την Κυριακή 3 Οκτωβρίου οι Επιτροπές ενάντια της ακρίβειας σηκώνουν τις μπάρες στις Αφίδνες από τις 9.30 έως τις 10 το πρωί, στον κόμβο της Μεταμόρφωσης, στην έξοδο της Αττικής Οδού από τις 10.15 έως τις 10.40 το πρωί και στα διόδια της Ελευσίνας από τις 11.00 έως τις 13.00 το μεσημέρι.
Ωστόσο, και χθες Σάββατο 2 Οκτωβρίου οι Επιτροπές βρίσκονταν στα διόδια του Ρίου και από τις 11 το πρωί επέτρεπαν την ελεύθερη πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο σε όλους τους διερχόμενους οδηγούς.
Παράλληλα, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς.
«Οι Επιτροπές Αγώνα ξεκίνησαν να πραγματοποιούν τοπικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων κατά των διοδίων αλλά και τις μεθόδους επέκτασης του αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης κοινωνικών και συλλογικών αγαθών, καθώς και της καταστροφής του περιβάλλοντος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην ηλεκτρονική σελίδα της επιτροπής, ενώ σημειώνεται ότι «θα ακολουθήσουν και άλλες και θα κατατείνουν σε μιά πανελλαδική συνδιάσκεψη στο άμεσο μέλλον. Η ημερομηνία θα καθοριστεί από τους συμμετέχοντες, μέσα από τις ανοιχτές και δημοκρατικές συνελεύσεις».


Πηγή: news247.gr

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 10/03/2010 07:24:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Έρχονται τα ηλεκτρονικά διόδια - Αγωγές στο κίνημα «Δεν πληρώνω»"

Leave a reply