Τέλος Εποχής.. για τους ΕΠ.ΟΠ.


Τέλος εποχής για τους ΕΠ.ΟΠ. έρχεται με την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προσλαμβάνει από εδώ και στο εξής Ειδικούς Έφεδρους Οπλίτες (ΕΕΦΟΠ), οι οποίοι δεν θα έχουν πλέον μόνιμη σχέση με το Στρατό.  Οι ΕΕΦΟΠ θα υπηρετούν για περιορισμένο χρονικό διάστημα με δυνατότητα ανανέωσης του χρόνου αυτού έως και τρία χρόνια.  Η αμοιβή τους ωστόσο σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες δεν θα ξεπερνά τα 700 ευρώ.  Οι θέσεις των ΕΕΦΟΠ θα προκηρύσσονται ανά διαστήματα και ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες, ενώ οι ΕΠ.ΟΠ. θα επιλέγονται στο εξής μεμονωμένα και θα αφορούν κυρίως σε τεχνικές ειδικότητες.
Ποιοι όμως είναι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους γίνεται αυτή η μετατροπή;
Πρώτος βασικός λόγος είναι η μείωση του κόστους, αφού ο μισθός θα κυμαίνεται γύρω στα 600 με 700 ευρώ.
Δεύτερον, θα αξιολογούνται καθημερινά οι υποψήφιοι και θα υπάρχει η δυνατότητα να επιλέγονται οι πιο ικανοί για τη συγκεκριμένη εργασία.  Είναι γνωστό πως αρκετοί από τους ΕΠΟΠ δεν ανταποκρίνονταν στα καθήκοντά τους με αποτέλεσμα να απομακρύνονται από το στράτευμα και άλλοι πάλι να αποχωρούν για διάφορους λόγους.
Τρίτος λόγος, ίσως και ο βασικότερος γιʼ αυτούς, είναι πως αποκλείονται οι γυναίκες από το στράτευμα, αφού η επιλογή θα γίνεται μόνο από τους υπηρετούντες, δίνοντας παράλληλα ένα μπόνους στο αντρικό φύλο για τις υπηρεσίες του στο στράτευμα, σε όσους τουλάχιστον το επιθυμούν.
Δίνεται επίσης χρόνος σε νέους να βγουν στην αγορά εργασίας πιο ομαλά και να μην αντιμετωπίσουν αμέσως μετά την απόλυση το σκληρό πρόσωπο της ανεργίας.
Οσοι αποφασίσουν να παρατείνουν τη θητεία τους, θα είναι ασφαλισμένοι και ο χρόνος αυτός θα είναι συντάξιμος.
Τέλος βελτιώνονται και τα ποσοστά τις ανεργίας...
Πηγές: Η Γνώμη και ethnos.gr
(Η επίσημη ανακοίνωση των αλλαγών θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.)

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 10/14/2010 10:51:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Τέλος Εποχής.. για τους ΕΠ.ΟΠ."

Leave a reply