Μια διαφορετική πρόταση «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας».


Στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού στην πόλη μας, στη Λάρισα, μια ομάδα αποστράτων αξιωματικών συζητώντας και αναλύοντας την οικονομική και όχι μόνον κατάσταση της χώρας αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα νέο πολιτικό σχηματισμό. Επηρεαζόμενοι και διαπνεόμενοι από τον ανιδιοτελή αγώνα του «Στρατιωτικού Συνδέσμου» του 1909, ονόμασαν το νέο πολιτικό φορέα «Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας». Για υπενθύμιση, αναφέρω ότι το 1909 εν ενεργεία υπαξιωματικοί και αξιωματικοί μη ανεχόμενοι τον παλαιοκομματισμό που διακατείχε τον τότε πολιτικό κόσμο (τι σύμπτωση), ίδρυσαν το Στρατιωτικό Σύνδεσμο με πρόεδρο το Σχη Ζορμπά, ο οποίος  αφού ανέδειξε την ηγετική φυσιογνωμία του Ελευθέριου Βενιζέλου, που παρά τα λάθη του διπλασίασε την εδαφική έκταση της Ελλάδας, διαλύθηκε το Μάρτιο του 2010. Ερχόμενοι στις μέρες μας, και στο 1ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε την 4η Μαρτίου 2012, ο σχεδόν παμψηφεί πρόεδρος του κόμματος κος Αλικάκος Νικόλαος, δήλωσε από του βήματος ότι και σήμερα, το 2012, εάν εμφανισθεί ένας καταξιωμένος ηγέτης όπως απαιτεί εναγωνίως ο Ελληνικός λαός ικανός να τοποθετήσει την Ελλάδα στη θέση που τις αξίζει στο παγκόσμιο στερέωμα, θα συγκαλέσει το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο για λήψη σχετικής απόφασης. Ποιος άλλος αρχηγός κόμματος έχει την τόλμη και την αρετή να κάνει τέτοια δήλωση; Αναρωτιέμαι μήπως ψάχνουμε σε λάθος μέρος τον ηγέτη. Είμαστε σίγουροι ότι το νέο ήθος και ύφος, η αγάπη προς την πατρίδα (χωρίς να την μονοπωλούμε), ο μη εναγκαλισμός με την καρέκλα, η ανιδιοτέλεια, οι «έξω από το σύστημα», οι «δεν τα φάγαμε μαζί», στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν, θα αξιολογηθούν θετικά από τον απλό κόσμο.
            Κι επειδή πιστεύουμε ακράδαντα στη «Διοίκηση δια του παραδείγματος» αδιαπραγμάτευτες θέσεις μας είναι: Μέγιστη διάρκεια κοινοβουλευτικής θητείας η οκταετία και οι δύο θητείες για περιφερειάρχες, δημάρχους κλπ. Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του επαίσχυντου νόμου περί ευθύνης υπουργών. Κατάργηση σύνταξης βουλευτών, περιφερειαρχών και δημάρχων. Κατάθεση του 50% των μηνιαίων αποδοχών των βουλευτών σε ειδικό ταμείο για οικονομική ενίσχυση των οικογενειών των θανόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Μείωση του αριθμού των βουλευτών ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής του Ελληνικού λαού στην εκλογική διαδικασία. Το ασυμβίβαστο του αξιώματος του υπουργού με εκείνο του βουλευτή. Από τα παραπάνω, σαφέστατα καταδεικνύεται η αποστροφή μας στον επαγγελματία πολιτικό και στον πλουτισμό των αιρετών εκπροσώπων μας.
            Θα αποφύγω να αναφερθώ στις αντιμνημονιακές μας θέσεις αφού πλέον, ακόμα και αυτοί που αποδεδειγμένα είχαν σχεδιάσει και τελικά μας οδήγησαν στη θανατερή αγκάλη του ΔΝΤ και που υπέγραψαν τα μνημόνια είτε με …πόνο καρδιάς είτε με …αίμα, δηλώνουν κατηγορηματικά, διαρρηγνύοντας τα ιμάτια τους, αντιμνημονιακοί. Θα κάνω γνωστή όμως τη θέση μας ότι κανένας πρώην ή νυν βουλευτής δεν έχει θέση στο Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας, αφού είτε με τις ιδιοτελείς πράξεις του, είτε με την εγκληματική του απραξία, είτε τέλος με  την ηθελημένη απόκρυψη γεγονότων και καταστάσεων, οδήγησαν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες στην εξαθλίωση. Ζήσαμε καλλίτερα από τους γονείς μας. Είναι απαράδεκτο να έχουμε ζήσει καλλίτερα και από τα παιδιά μας.
            Με το βλέμμα στραμμένο στις νέες και στους νέους της Ελλάδας, άλλες αρχές και θέσεις μας είναι: Η αντίθεση μας σε δραστηριότητες κομματικών οργανώσεων στους χώρους εκπαίδευσης. Η άμεση θέσπιση της ΑΟΖ και η έναρξη της οριοθέτησης με διακρατικές συμφωνίες. Ο επαναπατρισμός των αλλοδαπών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας με παράλληλη επαύξηση της επιτήρησης και της φύλαξης των συνόρων μας. Καμία ανοχή στην ατιμωρησία. Η επιστροφή στην παραγωγή γεωργικών, κτηνοτροφικών και αλιευτικών προϊόντων και η απορρόφηση του αγροτικού προϊόντος με μέριμνα του κράτους.
ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας κος Αλικάκος Νικόλαος είναι Απόστρατος Αξιωματικός και Πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Το νεοεκλεγέν 11μελές Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο αποτελείται από 8 αποστράτους των ΕΔ & των ΣΑ και 3 πολίτες (και οι 3 γυναίκες). Μόνον το 30% των εγγεγραμμένων μελών είναι απόστρατοι. Ιδρυτική Διακήρυξη, Καταστατικό, Ιδεολογικές Αρχές, Επικαιρότητα κλπ στην ιστοσελίδα www.syndesmosee.gr και στο ιστολόγιο seelarisas.blogspot.com. Γραφεία Λάρισα επί της οδού Παπακυριαζή 30 (1ος όροφος). ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»: 15 Αυγούστου 2011, Κοίμηση Υπεραγίας Θεοτόκου, Ίδρυση «Στρατιωτικού Συνδέσμου» το 1909, Ίδρυση «Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας» στη Θεσσαλονίκη. 21 Νοεμβρίου 2011, Εισόδια της Θεοτόκου, Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, Παρουσίαση του κόμματος στην Αθήνα. 4 Μαρτίου 2012, Κυριακή της Ορθοδοξίας, 1ο Τακτικό Συνέδριο του «Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας» στην Αθήνα.

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 3/06/2012 10:00:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Μια διαφορετική πρόταση «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας»."

Leave a reply