Εκλογές: στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου ή στις 13 Μαΐου, του έτους 201Χ

Με το νυν άρδην καλλιγραφικό πολιτικό σχηματάκι, το πιό πιθανό είναι οι εκλογές στην Ελλάδα να γίνουν κάπου μεταξύ του 2017 και του 2019.  Όχι γιά καμμία ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, αλλά διότι κάποιοι τραπεζίτες θα απαιτήσουν να κρατάμε τα πλέον βασικά προσχήματα νομιμοποίησης του άρδην καλλιγραφικού πολιτικού σκηνικού.

Ας θυμόμαστε επίσης πως, αν οι εκλογές μπορούσαν όντως να επιφέρουν κάποια ουσιαστική αλλαγή, τότε θα ήταν ήδη προ πολλού παράνομες. Άρα, κατί τι άλλο από εκλογές είναι που χρειαζόμαστε τώρα στην Ελλάδα.

Τι όμως; Ας πάμε πίσω σε έναν πρωτεργάτη της πολιτικής επιστήμης.

Κατὰ τὸν Ἀριστοτέλη λοιπόν, τὸν μέγιστο εκείνο Έλληνα πανεπιστήμονα καὶ φιλόσοφο:
1) Δημοκρατία δ' ἐστὶν ὅταν ᾖ κύριον τὸ πλῆθος
2) Δημοκρατικόν ἐστι τὸ κληρωτᾶς εἶναι τάς ἀρχὰς
3) Δὶς τὸν αὐτὸν μὴ ἄρχειν, πρὸ τοῦ πάντας ἐξελθεῖν

Έχει το άρδην καλλιγραφικό πολιτικό σκηνικούλι στην Ελλάδα, έστω και ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά; Όχι βέβαια.

Άρα, είναι το όλον νυν άρδην καλλιγραφικό πολιτικό σχηματάκι που πρέπει να αλλάξουμε στην Ελλάδα και όχι να ζητιανέυουμε εκλογές. Διότι είναι άπρεπον γιά όσες και όσους δηλώνουμε Έλλην και Ελληνίς να ζητιανεύουμε εκλογές, απλά γιά να νομιμοποιήσουμε ξανά το σχηματάκι ΝΔ·ΠαΣοΚ, με τις άρδην καλλιγραφικές του μπλε και πράσινες ανταύγειες.

Δεν είναι τυχαίο το ότι έχουμε ζήσει την μετάβαση από την δημοκρατία στην ‘α·δημο·κρατία’ και μάλιστα με ‘Παπ·α·δήμο’. Και τώρα έρχεται ακόμα και η αριστερά προς υπεράσπιση της α·δημο·κρατίας με τον Παπ·α·δήμο.

Εκείνο με τον Τοτό το ξέρεις; Τουλάχιστον ο Τοτός δεν πάσχει από τον ισοβισμό της αριστεράς υπέρ των πράξεων του Παπ·α·δήμου...

Ούτε όμως μας αφορά το τι λέει ή το τι δεν λέει ο Σαμαράς της δεξιάς. Ούτε το τι λέει ή το τι δεν λέει ο Κουβέλης ή ο Τσίπρας ή ο Βενιζέλος ή η Διαμαντοπούλου ή η Παπαρήγα. Διότι όλες και όλοι τους, αν και ναι μεν είναι ελληνόφωνοι και ελληνόφωνες, καμμία και κανένας τους δεν είναι πλέον σε θέση να δηλώνει απλά Έλλην ή Ελληνίς.

Και μαζύ τους υπάρχουν ακόμα βέβαια πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην ελληνική διασπορά, που πραγματικά νοιώθουν και συχνά δηλώνουν πως ανοίκουν στην αριστερά, στο κέντρο ή στην δεξιά. Είναι πραγματικά δύσκολο γιά έναν θνητό άνθρωπο να αποβάλλει τον κομματικό ψυχισμό του, ειδικά όταν έχει μάθει από μικρό παιδί να σκέπτεται την πολιτική, όχι με όρους αρετής, ηθικής, ομόνοιας και συλλογικής κοινωνικής ευδαιμονίας, αλλά μέσα από αυστηρά κομματικές γραμμές και συμφεροντολογικά τσιτάτα.

Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια γιά να δούμε κάποια επιτυχία. Το πρώτο μικρούλι βηματάκι όμως ξεκινάει κάπως έτσι:

Βλέποντας στον καθρέπτη, πρώτα χαμογελάμε στον εαυτό μας με το κεφάλι ψηλά και, ανάλογα με το φύλο μας, επαναλαμβάνουμε 3-5 φορές αργά και δυνατά: “Είμαι Έλλην” ή “Είμαι Ελληνίς”.

Τέρμα λοιπόν η αριστερά, το κέντρο και η δεξιά. Απλά δηλώνουμε “Είμαι Έλλην” ή “Είμαι Ελληνίς”!

Αν μετά από μερικές μέρες εξακολουθείτε να νοιώθετε και να δηλώνετε πως ανοίκετε στην αριστερά, στο κέντρο ή στην δεξιά, τότε ίσως πρέπει πρώτα να πάρετε μία ασπιρίνη (όχι γενόσημο) και μετά να δείτε μία ή έναν ψυχίατρο ή ψυχοθεραπευτή. Πάντως αν και όταν επέλθει ίασις, τότε όχι μόνον η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη θα σας ευγνωμονεί.

Ευοί Ευάν,

Νίκος Γεωργαντζάς

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 3/08/2012 02:04:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Εκλογές: στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου ή στις 13 Μαΐου, του έτους 201Χ"

Leave a reply