ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δυστυχώς, Νέος Πάτος για την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ευρωπαϊκός Εξευτελισμός του κυβερνητικού προγράμματος σύμφωνα με Έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεν αξιοποιεί τα χρήματα που δίνουν στην Ελλάδα για ανάπτυξη και την τοποθετούν στην τελευταία θέση των 27 Κρατών-Μελών , ενω την πρωτιά έχουν το κυβερνητικό έργο των χωρών της Ιρλανδίας, της Μάλτας και της Πορτογαλίας όπου βαθμολογείτε με άριστα.
Σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Blog Amynias το περιεχόμενο της 9ης Εκθεσης με θέμα «Αξιολόγηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Ευρώπη» κατατάσσει την Ελλάδα στην Τελευταία θέση των 27 Κρατών-Μελών .
Στην Ευρωπαϊκή ένωση, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αξιολογήθηκαν οι επιδόσεις των 27 Κρατών-Μελών στην πρόσβαση πολιτών στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Με βάση σε 20 κύριες δημόσιες υπηρεσίες, όπως η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, η φορολογική δήλωση, η καταχώριση νέας εταιρείας, οι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί για δημόσιες συμβάσεις και άλλες.

Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η ....

Αυστρία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Σουηδία και η Πορτογαλία με 100% πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες μέσω Ίντερνετ, ενώ στις τελευταίες θέσεις πάνω από την (δυστυχώς τελευταία) Ελλάδα (48%), βρίσκονται η Κύπρος (55%), η Ρουμανία (60%) και η Σλοβακία (63%).
Ειλικρινά περιμέναμε ότι στις κάθε είδους και κατηγορίας αξιολογήσεις της διείσδυσης της Πληροφορικής, των Υπηρεσιών και της ανάπτυξης της Ευρυζωνικότητας , θα υποχωρούσαμε λόγω της κάμψης των επενδύσεων.

Δυστυχώς η χώρα μας κατέληξε (κατάντησε?) στις τελευταίες θέσεις στα 27 Κράτη - Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Διαδικτυακή πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες μετά την ολοκλήρωση του Γ! ΚΠΣ και του Ε.Π «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Τουλάχιστον αυτά λέει η 9η Εκθεση για την Αξιολόγηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Ευρώπη, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Δυστυχώς τα στοιχεία του 2010 είναι καταλυτικά για την χώρα μας καθώς η διαθεσιμότητα των Διαδικτυακών Δημόσιων Υπηρεσιών φθάνει κατά μέσο όρο στην Ε.Ε στο 82%, ενώ στην Ελλάδα φθάνει το 48%. Και βεβαίως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει το αυτονόητο. Ότι δηλαδή η ηλεκτρονική πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερες κυβερνητικές υπηρεσίες συμβάλλει στην μείωση των δαπανών της Δημόσιας Διοίκησης, περιορίζοντας την γραφειοκρατία και φυσικά το κόστος λειτουργίας στις επιχειρήσεις και δαπανών για τους πολίτες.Πηγή

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 2/22/2011 02:00:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δυστυχώς, Νέος Πάτος για την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση."

Leave a reply