Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί για πρώτη φορά την Τουρκία να υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.


Tην υποχρέωση της Τουρκίας να υπογράψει και να κυρώσει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) αναφέρει για πρώτη φορά το ψήφισμα που υιοθέτησε η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την "Έκθεση Προόδου της Τουρκίας 2010".                                                 Η ρητή αναφορά διατυπώθηκε μετά από τροπολογία που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος και η οποία έγινε δεκτή. «Πρόκειται για μια αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη. Η αναφορά στην υποχρέωση της Τουρκίας να υπογράψει και να κυρώσει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, που για πρώτη φορά εισάγεται σε κείμενο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,αποτελεί ένα πολύ θετικό προηγούμενο, το οποίο πρέπει και μπορεί να αξιοποιηθεί», δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., διατυπώνοντας την πεποίθησή του ότι η Eέκθεση που εγκρίθηκε χθες με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα υιοθετηθεί και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Μάρτιο.
Στην Eέκθεση υποστηρίζεται επίσης ρητά η ανάγκη να σταματήσουν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τις παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις ελληνικών νησιών. Ιδιαίτερα ικανοποιητική όσον αφορά τον τρόπο που καλύπτει ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος είναι η Eέκθεση και σε άλλα ζητήματα, όπως το Κυπριακό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ελληνικής μειονότητας στην IΊμβρο και την Τένεδο.


Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 2/13/2011 06:42:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί για πρώτη φορά την Τουρκία να υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας."

Leave a reply