ΧΑΡΕΙΤΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ


Σήμερα, 25/5/2012, και περί ώραν 09.45΄, άνοιξα την τηλεόραση στο κανάλι ΝΕΤ. Εκείνη την ώρα παρουσίαζε την εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Το μάτι μου έπεσε στη «λεζάντα», και είδα ότι είχαν προσκεκλημένο τον πρώην Σύμβουλο οικονομίας του Μαξίμου. Δεν πρόφθασα να δώ το όνομά του, άλλωστε δεν έχει και καμία σημασία. Σε μία ερώτηση λοιπόν της παρουσιάστριας-δημοσιογράφου, η οποία διατυπώθηκε κατά λέξιν: «Όταν κάποιοι χάνουν, και αναφέρομαι στον πολύ κόσμο, μισθωτούς και συνταξιούχους, κάποιοι άλλοι κερδίζουν. 
           Έτσι δεν είναι; Ποιοι είναι αυτοί που κέρδισαν από την περικοπή των μισθών και των συντάξεων;». Και τώρα, ήρθε η ώρα να χαρείτε. Διότι, οι περικοπές που σας έκαναν δεν ήταν πραγματικές. Αλλά λογιστικές!!! Ακούστε λοιπόν την απάντηση του κυρίου πρώην συμβούλου (τώρα κατάλαβα γιατί είναι πρώην, αλλά, δυστυχώς, και γιατί κι’ εμάς μας κατήντησαν πρώην). «Δεν είναι χρήματα, είναι λογιστική αποτίμηση (εδώ βέβαια, προηγήθηκε το παροιμιώδες: «Ακούστε να δείτε», με το οποίο αρχίζουν όλοι όσοι θέλουν να βρουν το χρόνο για να κάνουν «ντρίπλα» στη συζήτηση)».
            Άρα λοιπόν γιατί στενοχωριόμαστε χωρίς λόγο; Δεν μας έκοψαν τα δώρα! Ούτε τις συντάξεις. Λογιστικά ήταν όλα. Όταν πηγαίνατε στο SUPER MARKET να ψωνίσετε για το σπίτι σας, λογιστικά χρήματα τους δίνατε! Ή μήπως όχι; Πώς είπατε; Δεν περνάνε στο SUPER MARKET τα λογιστικά χρήματα; Τότε πώς περνάνε τα λογιστικά «Τερτίπια» του κυρίου πρώην; Αλλά βέβαια, σαν σύμβουλος οικονομίας του Μαξίμου, φαντάζομαι ότι δεν θα πληρωνόταν με λογιστικά χρήματα αλλά με πραγματικά. Και μάλιστα, με πολύ-ΠΟΛΥ πραγματικά!!!
            Αλλά αναρωτιέμαι: Ίσαμε πόσο ηλίθιους μας πέρασε ο κύριος πρώην; Ή μήπως έχει καταληφθεί από το σύνδρομο της αλαζονείας, και μας γράφει κανονικά; Αυτά τα ολίγα, έτσι για να μη μας περνάει για βλάκες!!! (Όχι ότι τον νοιάζει δηλαδή).
Δημήτριος Μπελιβανάκης

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 5/28/2012 11:31:00 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "ΧΑΡΕΙΤΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ"

Leave a reply