ΑΛΛΟΙ ΠΑΚΤΩΝΟΥΝ … ΑΛΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ..


Γράφεται σήμερα στο τύπο ότι με δικαστική απόφαση (υπ’ αριθμόν 1881/2011 του διοικητικού πρωτοδικείου) επιδικάσθηκε αποζημίωση 440.000 ευρώ σε συγγενείς κρατούμενης που βρέθηκε νεκρή στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού από χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Το δικαστήριο έκρινε ότι «τα σωφρονιστικά όργανα δεν επέδειξαν την απαιτούμενη επιμέλεια και προσοχή ώστε να αποτρέψουν την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών εντός του χώρου της φυλακής και παρά την ύπαρξη σοβαρής υπόνοιας για διακίνηση ναρκωτικών στη φυλακή από συγκεκριμένες κρατούμενες».

Και μέχρι εδώ όλα καλά. Αλλά γιατί αυτά τα χρήματα να τα καταβάλει το δημόσιο, δηλαδή όλοι εμείς οι φορολογούμενοι και να μην καταλογισθούν εις βάρος όλων των σωφρονιστικών υπαλλήλων της συγκεκριμένης φυλακής, από τον διευθυντή μέχρι τον τελευταίο φύλακα, μήπως και επιτέλους κάποιοι σωφρονισθούν και μάθουν να κάνουν καλά τη δουλεία τους;

Διότι εδώ ισχύει το «άλλοι πακτώνουν και άλλοι πληρώνουν».

Κι αυτό πρέπει να ισχύει για όλους όσους λόγω της εργασίας τους γίνονται υπαίτιοι να προκαλούνται οποιεσδήποτε βλάβες ή παραλείψεις εις βάρος πολιτών, είτε ηθικές είτε οτιδήποτε άλλο. Αυτό θα είναι ένα αποτρεπτικό μέτρο για όλους και θα βάλει ένα φρένο στη διαφθορά που τείνει να γίνει μάστιγα της εποχής μας.

Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Posted by Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. on 8/10/2011 10:32:00 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 σχόλια for "ΑΛΛΟΙ ΠΑΚΤΩΝΟΥΝ … ΑΛΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.."

Leave a reply